“Ik zou nog veel meer willen weten”

Matthijs Vermeer vindt het belangrijk om gewoon heel eerlijk te zijn

Matthijs is sinds januari 2022 onze Commercieel Technisch Adviseur voor regio West/Midden. “Ik zou eigenlijk veel meer willen weten, maar je weet niet wat je nog niet weet. Soms kom je pas ergens achter als een architect erom vraagt en je het vervolgens uit gaat zoeken. Dat vind ik ook wel het mooie aan mijn werk; je krijgt de kans je steeds verder te ontwikkelen. Ook dankzij de collega’s.”

Veel contact onderling

“Binnen het team van Commercieel Technisch Adviseurs heb ik veel contact met Richard van den Hout. Die werkt hier al lang en weet ontzettend veel van de producten en projecten. Onze regio’s lopen her en der wat in elkaar over en we hebben ook veel met dezelfde producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan Rieder fiberC, die glasvezelversterkte gevelplaten worden veel toegepast in het Westen van Nederland.

Daarnaast heb ik ook veel contact met Jean-Pierre Vermeulen. We zijn tegelijkertijd bij Plastica begonnen en daardoor trekken we ook geregeld samen op. Een leuk weetje is dat Jean-Pierre en ik eigenlijk op dezelfde baan solliciteerden voor regio Zuidoost/Limburg. Jean-Pierre is het toen geworden en hij woont ook in die buurt. Maar blijkbaar heb ik wel een goede indruk gemaakt, want ik kreeg toch een baan aangeboden. De Commercieel Technisch Adviseur voor regio West/Midden zou over niet al te lange tijd met pensioen gaan. En terwijl hij rustig uitwerkte, kon ik ook alvast in die regio aan de slag.”

Vooral Fazawood vind ik heel gaaf, ook omdat het zo duurzaam is. Eigenlijk zijn het houtsnippers die over zijn gebleven en samen met de producent maken wij er nog een mooi kwaliteitsproduct van. We hebben ook een mooi project met Fazawood op Texel gedaan. Het product was toen net nieuw en de houten gevelbekleding werd daar meteen al bij flink wat luxe vakantiechalets toegepast.”

Mooie, subtiele vormen

“Een ander product waar ik veel mee heb, is Rieder fiberC. Natuurlijk ook omdat we er in deze regio zoveel projecten mee doen. Het is beton met een levensverwachting van 50 jaar en daarmee is het ook ontzettend duurzaam. Rieder is een mooi product waar je heel veel mee kunt. Je kunt er heel veel mooie, subtiele vormen mee maken. Het is helemaal naar wens te maken en dat is uniek in de markt. Het behoort echt tot de top van de gevelbekleding.”

Prestigieuze projecten

“Bij Plastica waarderen we elk project, maar als Commercieel Technisch Adviseur vind ik grote, prestigieuze projecten natuurlijk wel extra speciaal. Dat zit in het karakter van een verkoper. Het gaat toch een beetje om je eer en ook ik ben daar wel gevoelig voor. Ik trek het me aan de andere kant ook echt aan als een project niet doorgaat. Zo viel een groot project voor een hotel in Suriname toch ineens af. Dat had niets met ons of onze producten te maken, maar ik vond het wel ontzettend jammer. Gelukkig zitten er altijd nog genoeg andere, interessante projecten in de pijplijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven