Commercieel medewerker binnendienst

Plastica (Waalwijk) heeft een vacature voor een commercieel medewerker die niet alleen advies durft te geven over onze producten, maar vooral ook commercieel sterk is!

Al sinds 1978 levert Plastica de mooiste merken, de beste materialen en de hoogste kwaliteit plaatmateriaal voor in- en exterieur. Binnen onze organisatie werken momenteel 38 mensen aan het succes van Plastica.  Onze platte organisatie werkt met een informele structuur waarbij ruimte is voor initiatief.

Een sales traject binnen Plastica ziet er als volgt uit: Twee collega’s van acquisitie maken de afspraken, de buitendienstmedewerker gaat in gesprek, waarna de binnendienstmedewerker het offerte- en ordertraject begeleidt tot aan levering, met 7 adviseurs die direct gelinkt zijn aan een medewerker binnendienst. De afdeling kenmerkt zich door openheid en samenwerking, zowel met elkaar als met de adviseurs in de buitendienst. De uitdaging voor de toekomst ligt vooral in de transitie van technisch advies naar technisch commercieel advies. We zoeken een collega die commercieel sterk is en het voortouw kan nemen in deze transitie.

Als ervaren commercieel medewerker zorg je voor een optimaal contact met de klant. Je probeert zoveel mogelijk informatie uit het klantencontact te halen, zodat onze offerte niet alleen de beste is, maar precies het antwoord is op alle vragen van de klant.  Je bent proactief in het geven van je advies, en doet dit zodanig, dat jouw klant of prospect niet om de producten van Plastica heen kan: De beste oplossing, zowel vanuit het oogpunt van Plastica als vanuit de klant.

Vanaf de behoeftebepaling, via offerte tot aan levering: in het gehele traject begeleid jij de klant optimaal. Waar nodig stuur je bij in het proces, en je hebt veelvuldig contact en samenwerking met de technisch commercieel adviseur buitendienst.

Profiel
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een collega die  advies moet geven, maar het zwaartepunt ligt bij daadkracht aan de commerciële kant. Je durft de leiding te nemen in een gesprek, en de vraag achter de vraag te achterhalen waardoor je de klant een advies te geven waardoor hij of zij niet meer om Plastica heen kan.

Verder  moet je voldoen aan het volgende profiel:

  • MBO+ werk- en denkniveau
  • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke rol (toe aan je tweede of derde carrièrestap)
  • Kennis van de bouwwereld, specifiek van gevels en plaatmateriaal (hout, aluminium, steen, kunststof) is een pré
  • MS-Office ervaring en kennis van SAP Business One is een pré
  • Je bent fulltime beschikbaar (40 uur)

Als persoon ben je sterk in gesprekken en gedreven om te scoren. Wij zorgen voor commerciële en technische trainingen, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen, maar ook de commerciële afdeling mee kan nemen in de transitie van technische naar commerciële afdeling.

Waarom deze vacature perfect bij jou past?

  • Een grote diversiteit aan materialen: de mooiste merken, de beste materialen en de hoogste kwaliteit
  • Intensief contact met diverse klantgroepen: architecten en aannemers, maar ook de bouwhandel
  • De mogelijkheid om de afdeling mee te nemen in een transitie van technisch advies naar technisch commercieel advies
  • Niet alleen met je product bezig zijn, maar vooral met de klant
  • Hele nauwe samenwerking met je collega op de buitendienst en je collega’s op de binnendienst

Werken bij Plastica…
…betekent werken in een ambitieuze organisatie met de toekomstplannen gericht op groei. We bieden je een prettige werkomgeving met goede vooruitzichten voor persoonlijke groei binnen onze organisatie. Je salaris is afhankelijk van je werkervaring.

Reageren?
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Desiree Dankers, personeelszaken. Je sollicitatie mag je versturen naar personeelszaken@plastica.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Primatch ondersteunt Plastica bij de werving en selectie van deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld