Gevelbekleding in Hout, Kunststof, Metaal & Steen

Met gevelbekleding kun je elk gebouw een unieke uitstraling meegeven. Als accent in combinatie met andere materialen of met een volledig beklede gevel. Kies voor ontwerpvrijheid met oersterke en onderhoudsarme materialen in elke denkbare stijl en kleur. Ontdek Plastica’s uitgebreide assortiment in hout, kunststof, aluminium en steen.

kunststof gevelbekleding Massief NT halsteren school
Cape Cod - Arnhem - Zwembad Valkenhuizen metalen gevelbekleding Alucopal Wooncomplex Breda

Kunststof gevelplaten en isolerende sandwichpanelen

De kunststof gevelbekleding is er in drie typen: de volkernplaten Massief NT en de isolerende sandwichpanelen Renoslim met een toplaag van Massief NT. De sterke acrylaat toplaag is slijtvast en uv-bestendig. Hierdoor is Massief NT ook bijzonder kleurvast. De platen en panelen zijn er in trendy uni-kleuren, warme houttinten, robuuste steendessins en fantasie- en metallic-decoren.

Massief NT is KOMO- en PEFC-gecertificeerd. Renoslim voldoet aan Niveau 3 van de MVO Prestatieladder.

Ook kun je de keuze maken voor Facapal. Facapal is een multifunctionele volkern HPL plaat voor binnen en buiten. De plaat is geschikt voor interieurtoepassingen en kleinere bouwwerken voor zowel nieuwbouw als renovatie. Facapal blinkt uit in zijn eenvoud en dat maakt de plaat een goed alternatief bij deze bouwwerken omdat het hierbij niet inboet op kwaliteiten.

 

Goede gevelbekleding heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm, zodat je er jaar in en jaar uit van kunt genieten. Daarom is alle gevelbekleding van Plastica duurzaam, van het basismateriaal tot de afwerking.Eén keer per jaar reinigen met een mild schoonmaakmiddel houdt de gevel mooi. Het zorgt ook voor een optimale levensduur van de acrylaatlak of impregnerende olie van de houten gevelbekleding en van de PVDF coating van de aluminium platen en panelen. Behalve reiniging hebben de kunststof en aluminium gevelbekleding geen onderhoud nodig. En de stenen gevelplaten van FibreC zijn zelfs onderhoudsvrij!

Kwaliteitsverklaring voor je gevelbekleding

De montage van de gevelbekleding is eenvoudig. Voor een blijvend mooi resultaat is het wel belangrijk dat aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zoals gunstige weersomstandigheden tijdens de montage en een goed geventileerde gevel. Wil je zeker zijn van correcte montage voor een optimale levensduur van de gevelbekleding? Ons serviceteam kan bij de montage ondersteuning bieden met:

  • advies voor en tijdens het bouwproces
  • instructie van de applicateurs
  • kwaliteitscontroles

Na de eindcontrole ontvang je een kwaliteitsverklaring inclusief eventuele constateringen of opmerkingen. Vraag naar de voorwaarden.

Vraag nu je gratis monsters aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven