Rhombus profiel of dubbele Rhombus profiel

Rhombus profiel of dubbele rhombus profiel voor luxe geveluitstraling

Het rhombus profiel is een populair veelzijdig en open houten gevelbekleding profiel. Je kunt het rhombus profiel verticaal en horizontaal toepassen. Dit zorgt voor eindeloos veel ontwerp mogelijkheden. Een gevel met een rhombus profiel straalt klasse en luxe uit.

Rhombus staat voor ruit. Dit is ook exact hoe een rhombus profiel er uit ziet; ruitvormig. Het profiel staat daarom ook wel bekend als het “wiebertjes”- profiel. Een leuk voordeel van het rhombus profiel is dat je de vrijheid hebt om te spelen met tussenruimtes. Je bepaalt zelf hoe ver je de latten uit elkaar plaatst. ( Met een minimum afstand van 6 mm )

Cape Cod C060 Zwart Rhombus Kops

Wanneer je voor een rhombus profiel kiest, heb je bij Plastica de keuze uit twee merken houten gevelbekleding.

Cape Cod
Elements Vulcan

Maak de verbinding tussen binnen en buiten

Een interessant voordeel van het rhombus profiel is dat je door de plaatsing van de profielen geen inkijk hebt maar wel profiteert van lichtinval. Bijvoorbeeld wanneer je het profiel toepast als zijwand in een veranda of bij een andere afscheiding.

Het rhombus profiel is dan ook populair bij buitentoepassingen. Maar heb je wel eens gedacht om het profiel door te trekken en de verbinding te maken tussen binnen en buiten? Hiermee creëer je eenheid en een mooi lijnenspel. Verder is het rhombus profiel natuurlijk ook uitstekend geschikt om enkel in te zetten als interieur toepassing.

Hieronder zie je een clubgebouw waarbij het Cape Cod rhombus profiel zowel in het in- als exterieur is toegepast. Lees hier meer over dit project.

Wanssum Sportaccommodatie Cape Cod

Meer houten gevelbekleding profielen

Naast het normale rhombus profiel en het dubbele rhombus profiel zijn er nog tal van andere profielen. Elk profiel zorgt voor een eigen unieke uitstraling. Zo kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om te werken met verschillende breedtes en diktes en zo ritme toevoegen aan jouw gevel. Bekijk onze referentiepagina maar eens om inspiratie op te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven