Maatschappelijk en sociale betrokkenheid

Wij hechten veel waarde aan maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar wij streven ook naar participatie binnen de branche waarin wij opereren en naar sociaal maatschappelijke issues die in onze omgeving spelen.

Een sprekend voorbeeld is de actieve betrokkenheid van Plastica bij "Stichting Waalwijk CO2 vrij". Zij stimuleert energiebesparing en productie van duurzame energie voor Waalwijkse bedrijven. CO2 Waalwijk is een onafhankelijke stichting en heeft geen commercieel belang.
www.waalwijkco2vrij.nl

Sponsoring en donaties

Plastica is partner van diverse maatschappelijke initiatieven en goede doelen.  Met het sponsoren van uiteenlopende projecten geven wij uiting aan de betrokkenheid bij maatschappelijke, culturele en sportieve initiatieven in de regio.

Graag stellen wij een paar projecten aan u voor:

 • Inloophuis TOON:  voor mensen met kanker en hun naasten.  Het is een huis waar warmte, betrokkenheid, rust, persoonlijke aandacht en een luisterend oor voor de gasten centraal staan.
  www.inloophuistoon.nl
 • Villa Pardoes: een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling. Villa Pardoes biedt gezinnen een vakantie aan met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar.
  ww.villapardoes.nl         
 • De 80 van de Langstraat: een wandeltocht van 80 km, een zogenaamde Kennedymars met de start in het centrum van Waalwijk.
  www.80vandelangstraat.nl     
 • RKC Waalwijk: neemt deel aan de Jupiler League. Oprichter van Plastica, Jan Snoeren, was in de jaren 90 voorzitter van RKC.
  www.rkcwaalwijk.nl