Coronanieuws: Sealwise panelen bereiken 99,8% viruseliminatie

In de strijd tegen levensbedreigende virussen als Covid-19 is het voorkomen van besmetting (contaminatie) van vitaal belang. In de medische sector is men dan ook naarstig op zoek naar manieren om de medische en verzorgende omgeving optimaal te vrijwaren. In deze zoektocht is Sealwise erin geslaagd kunststof panelen te produceren die een 99,8% eliminatie van virussen en bacteriën garanderen.

Onderzoek in Engeland, waarbij de panelen van gerecyclede kunststof werden blootgesteld aan het beta-virus van Covid-19, toonde aan dat het virus na twee uur vrijwel compleet is verdwenen. Met 99,8% viruseliminatie is Sealwise de enige leverancier van plaatmateriaal met deze uitzonderlijk hoge score. De oorzaak van dit resultaat ligt besloten in de combinatie van gesloten-cel technologie en de toepassing van een gepatenteerde Biomaster® zilverionen-methode. Deze combinatie zorgt voor panelen met een extreem hoge mate van reiniging en vrijwel volledige eliminatie van schadelijke bacteriën en virussen, zoals Covid-19, maar ook influenza, mazelen en dengue.

Met deze score vormen de duurzame Sealwise panelen een sluitend antwoord op de vraag naar een hogere mate van hygiëne, in elke sector waar anticontaminatie en optimale reiniging tot een minimum beperkt moet worden. Niet alleen in de medische sector, maar ook in de voedselverwerkende industrie en agrarische sector blijft men op zoek naar verbetering. Sealwise panelen vinden hun ontstaansgeschiedenis dan ook in het Britse ziekenhuiswezen, waar Sealwise inmiddels in uitgegroeid tot een vertrouwde naam in wandbekleding.

Sealwise panelen worden vervaardigd uit gerecycled pvc, dat na gebruikt ook opnieuw kan worden hergebruikt. Met deze circulaire waarde, in combinatie met de antibacteriële kwaliteiten en veelzijdige toepasbaarheid, heeft Sealwise een grote naam opgebouwd in het de Britse medische sector en inmiddels ook daarbuiten. De strijd tegen het Coronavirus (Covid-19) heeft deze ontwikkeling bovendien in een stroomversnelling gebracht. In Nederland is Sealwise sinds mei 2020 op de markt en mag het zich verheugen op een snelgroeiende belangstelling.

Klik hier om naar de productpagina van Sealwise te gaan


Terug naar overzicht