Introductie van Sealwise in Nederland

Sealwise staat voor dé nieuwe generatie kunststof panelen. Dankzij haar unieke eigenschappen voldoet het product aan de groeiende vraag naar hygiënische omgevingen, antibacteriële oppervlakken en duurzame oplossingen. Rijvers werkt sinds 2020 met de gerecyclede PVC platen. Directeur-eigenaar Chris Wiermans: “Wij zijn erg enthousiast over de verwerking van Sealwise én over de resultaten die je ermee kunt bereiken. Op dit product zaten we echt te wachten in Nederland.”

Rijvers is een professionele verwerker van plaatmateriaal. Het bedrijf produceert zowel halffabricaten voor de internationale meubel- en projectindustrie als complete eindproducten. Chris Wiermans: “We doen ontzettend veel met plaatwerk. We bewerken, zagen, frezen, monteren, noem het maar op. We werken met verschillende materialen, natuurlijk ook met die van Plastica. Toen zij met Sealwise kwamen, zag ik daar direct de meerwaarde van. Sealwise is een product dat echt toekomst heeft. Het is uniek en eigenlijk is het bijzonder dat het pas nu naar Nederland komt. In Engeland is het bijvoorbeeld al enorm populair voor een scala aan toepassingen. Daar maken ze er zelfs keukens van in gebieden die regelmatig onderlopen. Gewoon puur omdat het product zo duurzaam, waterdicht en resistent is tegen bacteriën en chemische middelen.”

 

Perfecte verwerking

Chris Wiermans: “Het materiaal is heel licht, veel lichter dan andere platen. De platen laten zich ook nog eens heel gemakkelijk verwerken, zowel op onze zaag- als op de frees afdeling. Als verwerker kun je er alle kanten mee uit. Je kunt het verlijmen, gemakkelijk frezen, eenvoudig uitsparingen maken, boren, je kunt het plaatmateriaal voorzien van kantenband en vervolgens kun je er allerlei producten van maken. Wij maken er zelf ook eindproducten van. Lockers, ladekasten, overstapbanken, doorgeefkasten, desinfectiezuilen en nachtkastjes voor bij ziekenhuisbedden. Maar het materiaal is ook ideaal voor balies, onderdelen van ziekenhuisbedden en eigenlijk alles wat echt hygiënisch moet zijn.”

 

Ideaal voor de zorg

Het is niet vreemd dat Sealwise juist in de zorg zo populair is. Chris: “De plaat is ideaal voor ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, laboratoria, dierenartsen en tandartspraktijken. Sealwise is ideaal voor gebruik in deze omgevingen, omdat het door en door antibacterieel is. Dus als er krassen op zouden komen, dan is en blijft het nog steeds antibacterieel. Het is een compleet homogene plaat.”
Sealwise past bij al haar producten de antibacteriële Biomaster®-technologie toe, gekoppeld aan het gebruik van zilver ionen die door en door in het gehele product verwerkt zijn. Deze technologie reduceert de groei van schadelijke bacteriën tot 99.9% en voorkomt besmetting, aantasting en nare geurtjes. De methode is gebaseerd op zilver ionentechnologie en voorkomt dat bacteriën zich kunnen voeden en vermenigvuldigen. Het gebruik is duurzaam en blijvend effectief.

 

Antibacterieel en duurzaam

Chris: “Bij mijn weten haalt geen enkel andere plaat de norm die Sealwise haalt. Door de combinatie met de duurzaamheid van het product, is het een must voor de medische sector én andere sectoren waar hygiëne en duurzaamheid een rol spelen. Het materieel is waterdicht, bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de geslotenheid van het materiaal is het product hygiënisch en zeer goed te reinigen. De landbouwsector, voedselindustrie, transportsector… zo zijn er veel meer sectoren waar deze plaat goed is te gebruiken ”

Wanden en meubels die van Sealwise worden gemaakt zijn snel en grondig te reinigen, zo vaak en zo intensief mogelijk. Zelfs chemische reinigingsmiddelen hebben geen of nauwelijks impact op de kwaliteit. Chris: “Sealwise heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast is het ook nog eens gemaakt van volledig gerecycled pvc én kan het materiaal later dus weer opnieuw worden gebruikt. Sealwise is een circulair product in de ware zin van het woord. Wat voor ontwerpers verder nog interessant is om te weten, is dat Sealwise in veel verschillende kleuren kan worden geleverd. Wij hebben zelf standaard een voorraad van witte platen liggen, omdat die kleur nu eenmaal gebruikt wordt in de zorg. Dankzij de verschillende kleuren kantenband van Sealwise, kunnen we de producten daarmee telkens wel een passend accent geven. De mogelijkheden met Sealwise zijn eindeloos en wij staan zeker open voor nog meer creatieve uitdagingen met dit bijzondere materiaal.”

 

Klik hier om direct naar de productpagina van Sealwise te gaan of vraag hier direct een monster aan.

 

 

 


Terug naar overzicht