Plastica presenteert FibreC van Rieder: Concrete with Character

Plastica Plaat heeft sinds kort ook een revolutionaire ‘stenen’ gevelbekleding in haar assortiment opgenomen. FibreC van Rieder is een bijzonder, high-end product met een stevige, karaktervolle uitstraling. FibreC biedt ontwerpers alle vrijheid in hun creativiteit én het product sluit perfect aan bij de vraag naar circulaire oplossingen.

Authentieke uitstraling
FibreC staat voor glasvezelversterkte gevelplaten met de C van concrete (beton), creatief én circulair. FibreC zorgt voor een authentieke betonuitstraling. De glasvezelversterking en natuurlijke mineralen vormen de basis van de kwaliteit van het materiaal zonder enig afbreuk te doen aan de levendige betonuitstraling. Het product is hierdoor bij uitstek geschikt om bij te dragen aan een karaktervolle toepassing van bijzondere ontwerpen.

Creatieve toepassingen
FibreC geeft alle ruimte aan creativiteit. Omdat de platen maar 13 mm dik zijn en ook in gebogen vorm te produceren zijn, zijn de mogelijkheden ongekend. De gevel past als een huid om de vorm van een gebouw. De vormmogelijkheden zorgen voor een ontwerpvrijheid die echt uniek is voor beton.


FibreC staat voor glasvezelversterkte gevelplaten met de C van concrete, creative & circular
 

Er zijn drie soorten FibreC:

* concrete skin - groot formaat panelen;

* öko skin - gevelstroken;

* formparts - maatwerk met L- of U-doorsnede, als een ronde boog en met speciale afmetingen.


Er zijn vier kleurcollecties: greyscale, pietra, bricky en timbre. Alle kleuren zijn leverbaar in drie oppervlaktestructuren. Hiermee kan de sfeer en uitstraling van een gevel compleet op smaak worden gebracht. Van strak zwart tot warm zand, van baksteenrood tot helder wit en alles daar tussenin.

Ontzettend duurzaam
FibreC past helemaal bij de groeiende vraag om uiterst duurzame en veilige producten. Niet alleen is de levensverwachting van het onderhoudsvrije materiaal meer dan vijftig jaar, FibreC is bovendien compleet circulair. Aan het product zijn geen chemicaliën toegevoegd om uit te harden. FibreC is kristallijn silica vrij en bevat ook geen andere gevaarlijke componenten. Daarnaast is het materiaal ook nog eens onbrandbaar. FibreC heeft brandclassificatie A1- onbrandbaar; A2-s1, d0 getest met BBA/UK systeem door MPA Braunschweig. Het product is zelfs temperatuurstabiel tot 350 C0.

Tijdens de productie van FibreC staan recycling, CO2-neutraal en afvalvermindering centraal

Rieder, de producent van FibreC, staat bekend om haar intensieve inzet op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit. De producent gaat heel ver om afval zoveel mogelijk te verminderen. Dit doet ze door grondstoffen te vervangen door gerecyclede materialen en door hergebruik van afval. Rieder voorkomt verspilling of onnodige restmaterialen door materialen zoveel mogelijk op projectbasis te leveren. En tot slot zet de organisatie zich actief voor in om volledig CO2-neutraal te produceren. Op dit moment heeft ze de hoeveelheid primaire energie al tot een minimum weten te reduceren.

FibreC is met recht een product met toekomst.

Lees meer op de Rieder productpagina


Terug naar overzicht