Vanuit Plastica vinden we het belangrijk fietsen te blijven stimuleren.

“De e-bike is een game changer. Het verkort de reistijd flink. Tien kilometer stelt niets meer voor”, aldus Ronald Bakker, wethouder Economische en Sociale Zaken van de gemeente Waalwijk. Maar hoe krijg je als werkgever jouw medewerkers vaker op de fiets? Ondernemers in de gemeente Waalwijk kunnen zich aanmelden voor de Sjees E-bike Pool. Svenja Voets, verkoper binnendienst bij Plastica Groep testte een week lang een speed pedelec. “Hoe verder je moet fietsen, hoe interessanter de e-bike is.” Een speed pedelec kan 45 kilometer per uur. Svenja’s exemplaar was begrensd tot 26 kilometer per uur. Ze hoefde dan ook geen helm op. “Ik wilde weten wat het verschil zou zijn tussen mijn eigen elektrische fiets met trapondersteuning en een e-bike. Deze speed pedelec verkortte mijn reistijd van tien naar vijf minuten.”

Organisatie Sjees E-bike Pool

De Sjees E-bike Pool is een kant-en-klaar concept, ontwikkeld door Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk, Parkmanagement Waalwijk, De Boom en het Meer. Het is onderdeel van een campagne van de provincie Noord-Brabant. Ook de gemeente Waalwijk en lokale fietsleveranciers zijn betrokken bij deze e-bike probeeractie. Doel van de pool is werkgevers helpen bij fietsstimulering onder werknemers. De wethouder gaat verder: “Als gemeente stimuleren we dit project, omdat bewegen gezond is. Daar komt bij dat onze bedrijventerreinen niet goed bereikbaar zijn met het OV en bermen vol auto’s niet wenselijk zijn. Maar voor fietsers is er nu nog te weinig ruimte. Als gemeente moeten we helpen om fietsen aantrekkelijker te maken. Daarom experimenteren we op de Kleiweg met eenrichtingsverkeer. Dit geeft fietsers meer ruimte en veiligheid.”

Snelle fietspaden
Svenja vindt het hoe dan ook al prettig fietsen in Waalwijk. “Je moet er wel rekening mee houden dat automobilisten jouw snelheid onderschatten. Maar het is heerlijk doorrijden op de snelfietsroutes.” Haar werkgever, directeur Marc Snoeren, hoopt dat zijn medewerkers elkaar stimuleren om meer te fietsen. “Gezondheid en beweging hangen nauw samen. We organiseren dit jaar een maand van de gezondheid en zijn MVO-gecertificeerd. De Sjees E-bike Pool past hier goed bij. Van de veertig medewerkers hier op kantoor hebben er groot aantal al een elektrische fiets.” Een jaar of zeven geleden organiseerde Plastica al een actie om meer medewerkers op de fiets te krijgen. “Via de Sjees E-bike Pool wil ik in kaart brengen of er ook bij andere medewerkers animo is voor de aanschaf van een e-bike. Vanuit Plastica vinden we het belangrijk fietsen te blijven stimuleren.”

 

www.sjeesebikepool.nl


Terug naar overzicht