PEFC™-keurmerk.

Cape Cod wordt vanaf heden voorzien van het PEFC™-keurmerk met certificaatnummer SCS-PEFC/COC-000652-GB. Enkele FAQ’s op een rij:

 

Waarom een keurmerk?

Plastica biedt al 40 jaar duurzame zekerheid; onze gevelbekleding is van topkwaliteit. Als MVO-gecertificeerd bedrijf willen we bijdragen aan een duurzamere wereld. Het verwerken van gecertificeerde grondstoffen maakt deel uit van onze standaard, omdat we het belangrijk vinden om duurzaam bosbeheer te stimuleren.

 

Wat is het PEFC™-keurmerk?

PEFC™ is opgericht in 1999. Sinds 2004 is PEFC™ een wereldwijde organisatie met nationale leden op alle werelddelen. Het is een onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het doel van PEFC™ is dat alle bossen wereldwijd op een duurzame manier worden beheerd.

 

Wat is de waarde van het keurmerk?

Hout- en papierproducten die zijn voorzien van het PEFC™-keurmerk zijn gegarandeerd afkomstig uit een duurzaam beheerd bos dat in stand blijft. Daarbij is er evenveel aandacht voor people, planet & profit.

 

Wat is het verschil tussen het PEFC™- en het FSC-keurmerk?

Beide keurmerken streven naar duurzaam bosbeheer en stellen zich ten doel om de oppervlakte gecertificeerd bos wereldwijd te verhogen. Cape Cod wordt gemaakt van Lodgepole Pine (Noord-Amerikaans grenen). De producent van dit hout levert wereldwijd uitsluitend grondstoffen met het PEFC™-keurmerk. Het laten certificeren door meerdere keurmerken is omslachtig en niet efficiënt, vandaar de producent van het hout voor één keurmerk heeft gekozen.

 

Staat uw vraag er niet bij? Bel 0416 - 67 24 00 of mail uw vraag naar info@plastica.nl.