Het Oogstplein komt weer tot bloei door de renovatie met Massief NT kunststof gevelbekleding

Het Oogstplein in Enschede heeft een flinke renovatie achter de rug. Het resultaat: een fantastische, frisse uitstraling en een flinke boost voor de wijk Stadsveld. De toepassing van Massief NT past perfect bij het groene, duurzame karakter van het plein en de neutrale, natuurlijke tinten sluiten mooi aan bij de omgeving.

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingGeschroefd
AdresOogstplein Enschede
Realisatie2021
DealerRaab Karcher Oldenzaal
AannemerAannemersbedrijf Wesselink

Meer dan vijftien jaar is er gepraat over het opknappen van het Oogstplein in Enschede. Ondertussen verloederde het plein verder en verder. Dichtgetimmerde ramen, vertrekkende bewoners, leegstaande winkels. Al met al was een treurig aanzicht voor de bewoners van de wijk Stadsveld. Nu na een grondige renovatie van de 21 appartementen en de winkelplint oogt het plein weer helemaal fris en eigentijds. De woningen uit de jaren 60 zijn met de renovatie prachtig verduurzaamd en ook het plein zelf heeft een veel groenere uitstraling gekregen. Ralph Scholten, namens Raab Karcher Oldenzaal betrokken bij dit project: “Tijdens de bouw ben ik een aantal keer gaan kijken en als je het me toen had gevraagd, had ik nog niet durven voorspellen dat het eindresultaat zo ontzettend mooi zou worden.”

Ralph Scholten, namens Raab Karcher Oldenzaal betrokken bij dit project: “Tijdens de bouw ben ik een aantal keer gaan kijken en als je het me toen had gevraagd, had ik nog niet durven voorspellen dat het eindresultaat zo ontzettend mooi zou worden.”
Massief NT - Enschede - Oogstplein voor en na

Kaneel, tabak en sneeuwwit

Het gebouw aan het Oogstplein heeft een compleet nieuwe voor- en achtergevel gekregen, een liftaanbouw en een nieuw inbouwpakket voor de appartementen. Ralph Scholten: “De investeerder heeft hier Aannemersbedrijf Wesselink voor ingeschakeld en die betrokken Marcel Bosch erbij voor de materialen. Marcel is de vertegenwoordiger van Raab Karcher Oldenzaal bij Aannemersbedrijf Wesselink en wij zijn in de regio een bekende dealer als het gaat om goede, duurzame materialen. Samen hebben we Massief NT gevelbekleding voorgesteld in de kleuren kaneel, tabak en sneeuwwit. Dit paste goed bij de nieuwe uitstraling van het plein. Het was geen eis dat de materialen voor de gevel duurzaam moesten zijn, maar tegenwoordig houd je dat eigenlijk altijd al wel in je achterhoofd. Massief NT is gemaakt van enorm duurzame materiaal en dat is een mooie bijkomstigheid.”

Ralph Scholten: “Wij hebben zeer positieve ervaringen met Massief NT. De kwaliteit is top, er zijn heel veel kleuren mogelijk én de begeleiding en ondersteuning door Plastica is altijd hartstikke goed. Het project en de samenwerking zijn ook bij het Oogstplein weer prima verlopen. Mede dankzij de inzet van Flexx. Deze afdeling van Plastica zorgt ervoor dat alles kant en klaar op maat en gelabeld wordt aangeleverd en hier heeft de aannemer enorm veel voordeel van op de bouw. Het scheelt enorm in de verwerkingstijd van de gevelmaterialen.”

Visitekaartje voor de wijk

Door de renovatie heeft de hele buurt een boost gekregen. Ralph: “Het is echt een visitekaartje voor de wijk geworden. Iedereen die voorbijloopt vindt het een upgrading. En tijdens de kijkdag voor de nieuwe bewoners waren alle kijkers ook meteen laaiend enthousiast over hoe het er nu uitziet.”

Massief NT - Enschede - Oogstplein renovatie (4)

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven