"Vrijwel elke kleurnuance ligt binnen bereik"

Net als de hilarische WC-eend adviescommissie is Plastica natuurlijk erg trots op gemaakte producten. En gelukkig blijken die ook praktijkondervindelijk bijzonder te worden gewaardeerd. Zoals door Fons van de Poel, directeur van het gelijknamige architectenbureau Van de Poel Architecten uit Epe, die de multifunctionele Brede School Wachtelenberg in Epe ontwierp.

 

Van de Poel: “Wachtelenberg is een voor ons echt bijzonder Brede School project. Aan de ene kant diende het gebouw te versmelten met zijn natuurlijke omgeving, aan de andere kant wilden de scholen hun eigen identiteit behouden. Geen enkel ander plaatproduct bleek die paradox beter te kunnen overbruggen dan de Massief NT-panelen van Plastica. Vrijwel elke kleurennuance ligt binnen bereik, bovendien ogen de panelen net even natuurlijker.”

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingGeschroefd
AdresWachtelenbergweg, 8162 XC, Epe
Realisatie2015
ArchitectVan de Poel Architecten

Opvallende nuance 

Het architectenbureau ontwierp de multifunctionele school met als hoofddoel realisatie van een gezamenlijke huisvesting voor twee voorheen elders gehuisveste basisscholen. En dan dus inclusief het behoud van hun eigen gezicht. Van de Poel: “Wij hebben dat identiteitsversterkende onderscheid gezocht in zowel volume als materialisatie. Het uit twee lagen bestaande hoge deel is gemaakt van metselwerk, oogt daardoor verhoudingsgewijs stoer, maar blijft binnen de perken dankzij toepassing van een vrij zeldzame lichtgroene steen. Het bouwdeel ernaast is laag, rijst als een opvallend soort paviljoen op vanuit het bos, en is daarmee perfect geschikt voor een zowel contrasterend als genuanceerd kleurend gevelmateriaal. Zoals dus dat van Plastica.”

Dienstbaar

Specifiek aan het gevelbeeld is de maatvariatie van de verschillende panelen. Geen rechttoe-rechtaan vlakken of stroken, maar in fragmenten – verschillende lengten en breedten die in kleur uiteenlopen van geelgroen tot groengeel en vice versa. Omdat dat de speelsheid van het gebouw ten goede komt, zegt Van de Poel. “De statige, en ook enigszins strenge schoolgebouwen zoals je die vroeger veel zag, zijn niet meer. Naar school gaan betekent voor kinderen tegenwoordig ook plezier maken, een schoolgebouw dient daarin mee te gaan. Wat de aannemer echt heeft gescheeld aan arbeid, is dat de panelen op maat gezaagd en inclusief coderingen op het werk aankwamen. Dat zijn dienstendetails die hogelijk door bouwpartijen worden gewaardeerd.”

Kunststof gevelbekleding Massief NT Bredeschool Epe

Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven