MFC Schoondijke met ‘wasco-streepjes’ Cape Cod

Het dorp Schoondijke heeft tegenwoordig een gloednieuw multifunctioneel centrum. Het is een bijzonder pand: duurzaam, modern, kleurrijk, compleet op de begane grond én met de bestaande, monumentale gymzaal erin opgenomen. Voor het unieke patroon in de gevelbekleding liet architect Herwig Minnen zich inspireren door de wasco-tekeningen uit zijn eigen jeugd.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding
33_ST13
33_C060

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresPrinses Irenestraat 18, 4507 BC Schoondijke
Realisatie2019
ArchitectArchitecten Alliantie Goes

Voor Schoondijke moest er een nieuw gebouw komen dat de basisschool, het dorpshuis en de kinderopvang samen konden delen. Gemeente Sluis koos hierbij voor het gezamenlijk plan van Architecten Alliantie en Leenhout’s aannemersbedrijf. Herwig Minnen: “We hadden al ervaring met multifunctionele centra en ons ontwerp kwam als beste uit de bus. De uitdaging was nog wel de oude gymzaal goed te integreren. De zaal staat op de monumentenlijst, dus die moest zeker blijven staan.”

Duurzaam en onderhoudsarm

Het MFC is modern, energieneutraal en gasloos. Op het dak staan 190 zonnepanelen en er is gekozen voor warmtepompen en driedubbel glas. Herwig Minnen: “Duurzaam beperkt zich bij ons niet alleen tot energiebesparende maatregelen. Ook materiaalgebruik en levensduur maken deel uit van het begrip duurzaam. We ontwerpen altijd kostenbewust en daarbij kijken we ook naar de onderhoudskosten. Voor de gevelbekleding kozen we voor Cape Cod. We hadden er al vaker mee gewerkt en het past hier heel goed bij de gewenste uitstraling én de duurzame insteek. Hout is een mooi materiaal, maar het moet voor ons ook onderhoudsarm zijn.”

Houten gevelbekleding Cape Cod School MFC Schoondijke

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven