VillaHomerus_Alucopal_7
VillaHomerus_Alucopal_6
VillaHomerus_Alucopal_5
VillaHomerus_Alucopal_4
VillaHomerus_Alucopal_3
VillaHomerus_Alucopal_2
VillaHomerus_Alucopal_1

Appartementencomplex

Adres Centaurenstraat, Almere
Product Alucopal
Materiaal Metaal
Bevestiging Verlijmd
Realisatie 2017
Architect JOHAN architectuur uit IJsselstein

Villa Homerus in Almere laat zich op verschillende manieren zien

Villa Homerus ligt heel mooi aan de bosrand en het einde van een park. Eromheen liggen vrije woningen. Vanaf het begin af aan was het de bedoeling dat op deze bijzondere locatie een groot, luxe appartementencomplex zou komen. Johan van der Woude van JOHAN architectuur uit IJsselstein: “Ik wilde geen zwaar massief blok ontwerpen, maar een elegant gebouw dat ook rechtdoet aan de omgeving. Alucopal draagt bij aan die elegante uitstraling.”

Het opvallende gebouw dat eind 2017 werd opgeleverd biedt ruimte aan dertig appartementen. Vijf woonverdiepingen met steeds vijf appartementen en de bovenste twee verdiepingen zijn voorzien van penthouses. De ruimtes zijn luxe ingericht en ook aan de buitenkant straalt het geheel elegantie uit. Architect Johan van der Woude: “We wilden een luxe creëren voor de bewoners, met ruime balkons met uitbuikingen. De elegante uitstraling uit zich in de gelaagdheid van die balkons en ook in de lichte uitstraling van de gevels.”

Golvende balkons en gekleurde panelen

De golvende balkons rondom maken Villa Homerus van grote afstand herkenbaar en geven het een geheel eigen architectonische identiteit. Ieder appartement heeft daardoor een fijne, grote buitenruimte. De kozijnen zijn van een stevige kwaliteit kunststof, de balkons hebben slanke stalen relingen en de buitenwanden zijn afgewerkt met gekleurde panelen.

Johan: “Voor die panelen dachten we eerst aan Trespa met een koperen uitstraling, maar toen kwamen we Alucopal tegen en dat plaatmateriaal had precies de luxe uitstraling die we voor ogen hadden. Ik kende Alucopal al wel, maar ik had er qua kostprijs een duurder beeld bij. Dat beeld klopte niet; het paste gelukkig wel binnen het financiële kader.”

Voor fraaie vormen en constructies

Door de bijzonder hoge duurzaamheid is Alucopal als paneel of cassette geschikt voor gevelbekleding, maar ook voor luifels en kolombekleding wordt het vaak toegepast. Het materiaal is eenvoudig te verwerken in allerlei vormen; via frezingen is Alucopal gemakkelijk te buigen.

Johan van der Woude: “Het voordeel van Alucopal is dat je er fraaiere hoekconstructies mee kunt maken. Je krijgt strakkere hoekdetails omdat je Alucopal kunt vouwen. Je hebt dus geen open voegen en dat oogt strakker.”

Van diep azuurblauw tot bijna wit

Villa Homerus is uiteindelijk voorzien van 1400 m2 Alucopal. De platen zijn bevestigd op houten regels. Omdat dit verlijmd is, zitten er ook geen schroeven hinderlijk in het zicht. Het plaatmateriaal is verder voorzien van een gecoate aluminium toplaag. Deze laag is normaal verkrijgbaar in verschillende mat- en glansdecoren. Speciaal voor dit project is er een kleur op maat gemaakt: T2433ST Azul Mavi.

Architect Johan: “Wat achteraf heel mooi blijkt, is dat het gebouw zich afhankelijk van het weertype op verschillende manieren laat zien. Villa Homerus kleurt als het ware mee, van heel diep azuurblauw tot bijna wit. Dat is echt fraai. Echt een kwaliteit die we van tevoren wel hadden bedacht, maar die in de praktijk ook heel goed uitpakt.”

 


Gebruikte producten en kleuren