ecoranch-badhuis-capecod-houten-gevelbekleding-2
ecoranch-badhuis-capecod-houten-gevelbekleding-1
ecoranch-badhuis-capecod-houten-gevelbekleding-4
ecoranch-badhuis-capecod-houten-gevelbekleding-3

Badhuis Ecoranch

Adres Belgenhoek 17a, 5985 NJ Grashoek
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Type Zweeds Rabat smal
Bevestiging Genageld
Realisatie 2019

In het zuiden van Nederland, omgeven door natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, ontwikkelt Ecoranch BV in Grashoek het duurzaam, energie positief recreatiepark Uitspanning Zonnedauw.

Tekst: At Koning - www.EcoRanch.nl

Uitspanning Zonnedauw betreft een voorbeeldpark voor duurzaam bouwen. Hier bieden wij onze gasten de mogelijkheid tijdens hun verblijf zelf de luxe te ervaren die onze duurzaam gebouwde verblijven hen bieden. Dit terwijl het milieu zo min mogelijk wordt belast. De gast kan hier zelf ervaren hoe gemakkelijk het is om duurzaam te bouwen en gebruik te maken van onder andere zon- en aardwarmte als natuurlijke energiebronnen.

In totaal zijn 13 gebouwen gepland, waarvan 1 gebouw (een sanitair gebouw voor onze camping) reeds is gerealiseerd. Het ontwerp voor dit gebouw “Ons Badhuis” is geïnspireerd op de architectuur van “de Amsterdamse School” vanuit het begin van de vorige eeuw. Omdat een luxe uitstraling, naast duurzaamheid, een belangrijk aspect is van ons park, is voor de gevelbekleding van “Ons Badhuis” gekozen voor Cape Cod.

Naast het ontvangen van verblijfsgasten, hebben wij ook een educatief doel voor ogen. Uiteraard vertellen wij onze gasten welke keuzes wij hebben gemaakt in energie-systemen en bouwmaterialen en uiteraard lichten wij deze keuzes toe. Daarnaast ontvangen wij ook groepen die geïnteresseerd zijn in duurzaam bouwen en ook hen vertellen wij waarom wij voor de gebruikte materialen hebben gekozen.

Op dit moment gaan wij starten met de bouw van het volgende gebouw. Dit betreft een gastenverblijf dat ruimte biedt aan 4 personen. Ook dit gebouw moet luxe uitstralen en de gast het gevoel geven dat onze duurzame technieken ook comfort bieden en een esthetische meerwaarde hebben.

Graag willen wij ook voor de buitengevels van dit gebouw gebruik maken van de houten gevelbekleding van Cape Cod, vanwege de schilderachtige uitstraling maar zeker vanwege het zeer duurzame materiaal en het gebruik van FSC gekeurd hout.


Gebruikte producten en kleuren