woon-en-kantoorruimte-inrichting-plastica
detailfoto-materiaal-elements-vulcan-plastica
afwerking-houten-3d-kantoorgevel
hout-3d-patroon-plastica
elements-vulcan-hout-bouwproject

Bedrijfspand

Adres Hofweg 17, 5966 NE America
Product Elements Vulcan
Materiaal Hout
Kleur EV_580_O Ebony_Vulcan
Type Taumala, Wanaka, Oukura, Tolago
Bevestiging Geschroefd
Realisatie Minten Accountantskantoor

Unieke kantoorgevel met 3D-effect door combinatie van profielen

Jan Minten Assurantiën bestaat al een flinke tijd. Met de nieuwe generatie aan het roer van dit verzekeringskantoor was het ook tijd voor een nieuwe uitstraling van het pand. Voor de lange buitengevel kwam de aannemer met een unieke uitvoering door verschillende profielen Elements Vulcan te combineren.

John Duijf van Duijf Bouw uit Horst werkt al jaren samen met Jan Minten Assurantiën. Dus toen de nieuwe eigenaren hun kantoor in America wilden verbouwen, was het vanzelfsprekend dat zij John daarvoor inschakelden: “Ik had het kantoor zo’n tien jaar geleden al eens verbouwd en ook doe ik geregeld de schades voor hun verzekeringen. Nu ging het om een grondige verbouwing. Het bestaande kantoor aan het woonhuis moest van binnen en van buiten flink worden aangepakt. Het kantoor is groter geworden en het moest ook een meer open uitstraling krijgen.”

 

Warme en moderne uitstraling

“De huidige eigenaren van Jan Minten Assurantiën, John Minten en Maarten Keijsers, zijn zelf ook nog vrij jong en dus mocht de nieuwe uitstraling ook zeker wel wat moderner worden. Mij vroegen ze om met een plan te komen voor binnen en buiten.”

“De voorgevel is vrij groot en daar wilden we dus echt iets unieks van maken. Mijn houtleverancier Houhandel Looijmans uit Someren kwam toen met de tip om eens naar Elements Vulcan te kijken. Dat sprak mij en de opdrachtgevers wel aan. Dat hout geeft een warme uitstraling en door het combineren van verschillende profielen kun je een bijzonder 3D-effect creëren.”

 

Verbluffend mooie houten bekleding

Elements Vulcan is de top onder de houten gevelbekleding. De planken zijn van 100% Radiata Pine en ze worden afgewerkt met een natuurlijke olie. Elements Vulcan is gemodificeerd hout met de mooie uitstraling van edelhout. De planken zijn uiterst geschikt om er een strakke gevel mee te creëren. En door verschillende profielen met verschillende diktes te gebruiken ontstaat een verbluffend effect.

 

Extreem duurzaam met 15 jaar garantie

Elements Vulcan heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd. Hierdoor is de stabiliteit van het hout beter, werkt het minder en komt oppervlakteschade minder vaak voor. Elements Vulcan is een extreem duurzaam houtproduct.

John Duijf: “Die duurzaamheid was voor ons ook een belangrijk punt. Plastica geeft zelfs 15 jaar garantie op houtrot, de meeste schimmels en op schade door insecten. Dan moet je het product natuurlijk wel op de juiste manier toepassen.”

 

Fijne verwerking en mooi eindresultaat

“Wij hebben de houten gevelbekleding zelf geplaatst en Elements Vulcan verwerkt superfijn. Om te zorgen voor de juiste opbouw en ventilatie hebben we geschakeld met een adviseur van Plastica. Die kwam samen met onze leverancier Houthandel Looijmans een middag op locatie kijken en wij konden toen alle vragen stellen die we hadden. Zo konden we ervoor zorgen dat we de gevelbekleding op de juiste manier aan konden brengen én daardoor aanspraak maken op de 15 jaar garantie.”

“Een beetje gewaagd was het project wel. Het was vooraf moeilijk voor te stellen hoe het in de praktijk uit zou pakken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Het ziet er goed uit met een wat speelsere en luxere uitstraling. En iedereen is er ook erg enthousiast over. Ik krijg er zelfs al meer werk uit.”


Geleverd door: Houthandel Looijmans
Aannemer: Duijf Bouw Horst


Gebruikte producten en kleuren