484_massief_gevelbekleding_9
484_massief_gevelbekleding_8
484_massief_gevelbekleding_7
484_massief_gevelbekleding_6
484_massief_gevelbekleding_5
484_massief_gevelbekleding_4
484_massief_gevelbekleding_3
484_massief_gevelbekleding_2
484_massief_gevelbekleding_1

Bedrijfspand

Adres Meloenstraat 9, 2641 NJ, Pijnacker
Product Massief NT
Materiaal Kunststof
Kleur 0059 Donkergroen, 0592 Kiwigroen, 0687 Maisgeel, 0736 Saffraangeel, 6020 Orange, 6030 Pink
Bevestiging Verlijmd
Realisatie 2015
Architect Oosterlaan Architectuur & Vormgeving

Transformatie bedrijfspand Gerberakweker LG Flowers

Na de eerste bezichtiging aan het toenmalige bedrijfspand van Gerberakweker LG Flowers werd voor het team van Oosterlaan | architectuur & vormgeving al snel de uitgangspunten helder.
Er werd een ‘gesloten’ bedrijfsschuur aan het eind van een doodlopende weg aangetroffen met daarachter verstopt de kas met gerbera’s. Het pand liet aan de omgeving niks zien van de kleurrijke bloemenzee in de kas, niks van de creatieve kleurrijke producten die LG Flowers aan zijn klanten aanbiedt en niks van de vrolijke enthousiasme ondernemers. Dit moest anders.


In het ontwerp is het interieur van de bedrijfsschuur vrij gemaakt van de agglomeratie van kantoortjes, opberghokken, wc’s en kantine zodat deze weer puur in dienst is komen te staan van de bedrijfslogistiek. De kantoren, kantine, wc’s en de nieuw toegevoegde inspiratieruimten hebben plaats gekregen in de nieuwe uitbreiding. Het nieuwe volume, dat is opgebouwd vanuit de bestaande schuur, vormt met zijn twee verdiepingen het representatieve gezicht van LG Flowers naar buiten toe. Bovendien biedt het volume van binnenuit zicht op de bedrijfsvloer en de inspirerende bloemenzee in de kas.

Dat voorheen ontbrekende gezicht naar de buitenwereld toe mocht kleurrijk en aanwezig zijn evenals de uitgesproken huisstijl van LG Flowers. De zoektocht naar de juiste heldere en frisse kleuren bracht Oosterlaan | architectuur & vormgeving naar Massief NT van Plastica. De fluor kleuren Pink en Orange pasten uitstekend in het kleurpallet van het bedrijf. De rustigere Maisgeel en Kiwigroen zorgden voor een balans ten opzichte van het heftige roze en oranje. De kleurvlakken zijn in een ogenschijnlijke willekeur geplaatst evenals bij een boeket bloemen.


Gebruikte producten en kleuren