Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_4
Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_6
Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_5
Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_1
Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_2
Minispecialist_autobedrijfKlijn_Elements_1

Bedrijfspand / Showroom

Adres Tinus van der Sijdestraat te Sprang-Capelle
Type Hector
Bevestiging Overige
Realisatie 2017

Een grootse uitstraling voor de Mini specialist

Dé Mini specialist van Nederland is te vinden in Sprang Capelle. Het zelfontworpen pand van Milo Klijn is te herkennen aan de moderne, maar zeker ook warme uitstraling: “De Elements gevelbekleding vormt een prachtige combinatie met onze antraciete gevel. In het echt is de houten omlijsting nóg mooier dan op de foto, zo strak als dat erin zit. We krijgen er veel positieve reacties op.”

Passie, beleving, uitstraling & ambacht. Dat zijn de woorden die Autobedrijf M. Klijn het beste omschrijven. Eigenaar Milo Klijn: “In onze showroom vind je een grote collectie exclusieve Mini's. Ik durf zelfs te stellen dat wij de meest exclusieve voorraad van Europa hebben. Er staat niet één normale Mini tussen. De liefhebbers komen niet voor niets vanuit het hele land naar ons toe. Van Groningen tot Maastricht weten ze ons te vinden. En omdat we ons op het hogere segment richten, hoort daar in de showroom ook een bijzondere uitstraling en beleving bij.”

Een unieke toevoeging: warmte
Milo Klijn wilde heel bewust een unieke uitstraling creëren: “Ik wilde het net even anders doen dan anders. Een stukje beleving creëren, binnen en buiten. Daarbij verzin ik eigenlijk alles zelf, dus ook de inrichting en de aankleding van het pand. Het antraciet aan de buitenklant is helemaal van deze tijd, dat zie je bij meer bedrijfspanden. Daar wilde ik iets unieks aan toevoegen.”

“De houten Elements gevelbekleding had ik al vaker gezien, ook bij woningen hier in de buurt. Dat vond ik heel mooi bij ons passen. Een bedrijfspand ziet er al snel wat koud uit en met Elements straal je toch meer warmte uit.”

Prachtig hout én onderhoudsarm
Elements gevelbekleding is gemaakt van 100% Radiata Pine en heeft de uitstraling van edelhout. De houten gevelbekleding heeft een bijzonder mooie nerfstructuur die nog eens extra goed uitkomt door de olie waarmee het is bewerkt. Het oppervlak is medium tot fijn gezaagd en bevat nauwelijks knoesten.

Milo Klijn: “Het is prachtig hout en onderhoudsarm. Er zijn meerdere kleuren: Pearl, Teak, Walnut, Elbony en Manuka. Wij kozen voor die laatste, omdat we de cederhout look erg mooi vinden. Dat past ook het beste bij ons pand.”

Ook binnen een wauw-effect
De Elements gevelbekleding omlijst niet alleen de grote entree en de glazen roldeur aan de buitenkant. Ook binnen draagt Elements bij aan de totaalervaring. Milo Klijn: “We hebben een unieke showroom waar we erg trots op zijn en ook daar hebben we de houten bekleding toegepast. We hebben een hele hoek laten betimmeren en het maakt de showroom echt af. Het is heel mooi afgewerkt en ziet er erg gelikt uit.”

“We krijgen hier regelmatig mensen binnen die zoiets hebben van ‘wauw, dit wil ik ook’. Een klant van ons heeft Elements al toegepast op zijn garage en een andere bezoeker wilde zijn huis ermee laten bekleden.”

Vakwerk voor een perfect resultaat
Elements houten gevelbekleding heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd waardoor de stabiliteit van het hout beter is, het hout minder werkt en oppervlakteschade minder vaak voorkomt. En dat werkt wel zo prettig voor een duurzaam resultaat.

Milo Klijn heeft voor de afwerking een professionele timmerman ingeschakeld: “Nico Rozenbrand heeft er vaker mee gewerkt en hij is er erg over te spreken. Zelf vind ik ook: als je topmaterialen aanschaft, moet je er ook wel een vakman op zetten. Nico heeft voor een perfecte afwerking gezorgd; op een aluminium kader heeft hij alles mooi in verstek bevestigd. Ook is op de bovenkant een verstekje gemaakt, zodat regenwater voorlangs eraf loopt en niet in het hout trekt. Ik wil hier natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten.”