capecod-semitransparant-veendam-6
capecod-semitransparant-veendam-5
capecod-semitransparant-veendam-4
capecod-semitransparant-veendam-3
capecod-semitransparant-veendam-2
capecod-semitransparant-veendam-1

Cultuurcentrum

Adres Museumplein 5, 9641 AD Veendam
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Kleur ST16 Chalet Brown, ST17 Cedar, ST18 Redwood
Type Channel Siding 86x18 / 137x18 / 178x18
Bevestiging Genageld
Realisatie 2019
Architect 19 Het Atelier Architecten

“Spelen met de gevel bij Cultuurcentrum vanBeresteyn”

VanBeresteyn is het culturele hart van Veendam. Het is een modern gebouw pal naast het historische Veenkoloniaal Museum. Bewoners en bezoekers van Veendam kunnen in het gebouw terecht voor het theater, de muziek-, dans en theaterschool, de bibliotheek, de kunstexpositie, een grand café, een bank en een toeristisch informatiepunt. Het pand heeft onlangs een warmere, meer levendige uitstraling gekregen. Ook door de toepassing van de nieuwe types Channel Siding van Cape Cod.

De culturele huiskamer van de Veendammers werd oorspronkelijk in 2004 opgeleverd en was inmiddels wel aan een opfrisbeurt toe.  De gemeente had daarbij vooral als wens dat het gebouw meer zou gaan bruisen. Dat is inmiddels gelukt. De - vooral interne - verbouwing, een logischer indeling én de vernieuwde entree verlevendigen het centrum en maken het aantrekkelijker voor de bezoeker. De Cape Cod maakt van de entree een echte eyecatcher én de bijzondere, houten gevel maakt meteen ook de verbinding met binnen.

Opvallende, warme rondingen
Op de opvallende rondingen binnen en buiten is een nieuw type Cape Cod Channel Siding toegepast. De houten gevelbekleding van Cape Cod zorgt daarmee voor een warme en tegelijkertijd ook duurzame uitstraling. Cape Cod biedt immers jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden.

Het hout is gemaakt van Lodgepole pine en dat is verwerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren.

Spelen met kleur en breedte
Uniek aan dit project is dat de Cape Cod in drie verschillende breedtes en kleuren is toegepast. Dit zorgt voor een heel eigen en speels eindresultaat. Net als bij de andere Cape Cod modellen kunnen ook de Channel Sidings in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Daarbij zijn ook semitransparant kleuren mogelijk. Om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden is bij Cultuurcentrum vanBeresteyn gekozen voor drie semitransparant kleuren: ST16, ST17 en ST18.

Ook voor een levendig 3D effect
Binnen de Cape Cod collectie is de Channel Siding een populair model waarmee al veel projecten zijn gerealiseerd. Met de komst van de nieuwe types medio 2019 heeft Cape Cod nu vijf soorten Channel Sidings. En die soorten zijn ook nog eens met elkaar te combineren. Van breed tot smal én in verschillende diktes (18 mm en 32 mm).

Zo zijn er met Channel Siding volop creatieve mogelijkheden om een unieke wand samen te stellen. Met de verschillende diktes en breedtes is een bijzonder mooi en levendig 3D effect op de gevel te creëren. Van speelse tot strakke of authentieke look - de keuze is aan de ontwerper en de opdrachtgever!


Gebruikte producten en kleuren