zweedsrabat_capecod_houtengevelbekleding_3
zweedsrabat_capecod_houtengevelbekleding_2
zweedsrabat_capecod_houtengevelbekleding_1

Kantoor

Adres Weegbree 8 , 2861 SM Bergambacht
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Kleur C060 Zwart
Type Zweeds Rabat
Bevestiging Genageld
Realisatie 2017
Architect Tuinarchitecten Lagendijk

(aangeleverde tekst door: René Lagendijk)

Ons kantoor ligt in een landelijke setting als landschapsarchitecten zijn we nauw verbonden met het landelijk gebied, met name dat van de Krimpenerwaard.

Bij deze landelijke setting horen ook materialen die daar in positieve mate in bijdragen. Dit was de aanleiding voor de keuze voor Cape Cod.

In detail:

De uitbreiding van het kantoor is gelegen op een zichtlocatie vanaf één van de karakteristieke buurtwegen die de Krimpenerwaard rijk is. Om een goede aansluiting te vinden bij de uitstraling van het boeren karakter van deze buurtweg zijn we op zoek gegaan naar een combinatie van modern bouwvolume met toepassing van gebiedseigen karakteristieke materialen. Voor de gevelbekleding viel de keuze op een gepotdekselde uitstraling zoals bij veel schuren in de omgeving wordt toegepast.

Duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel staand. Dat het hout over een FSC keurmerk beschikt was voor ons een voorwaarde. De keuze voor Cape Cod was daarmee sneller gemaakt.

Gezien de lange garantie op het kleurbehoud van de zwarte rabatdelen is een spoedig schilderbeurt niet nodig. Inmiddels zit het houtwerk er al weer een aantal jaren op de gevel van ons kantoor en niet alleen de kleur maar ook de vorm van de Cape Cod planken is nog steeds uitstekend.

Wij kunnen dit materiaal van harte aanbevelen.


Gebruikte producten en kleuren