499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-10
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-6
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-25
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-18
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-21
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-15
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-4
499_LR_houten_gevelbekleding_capecod-2

Kantoorpand

Adres Merwedestraat 58, Oss
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Kleur ST15 Annapolis
Type Rhombus breed
Bevestiging Geschroefd
Realisatie 2016
Architect Koppens Architecten

Het voormalige kantoorpand van installatiebedrijf Kemkens in Oss moest meer ambitie gaan uitstralen. Hein Koppens van Koppens Architecten kwam vervolgens met een plan voor meer uitstraling, meer licht én meer werkplekken. Een duurzame aanpak stond voorop en daardoor kwam ook de inzet van Cape Cod in beeld. “Het plan voor Kemkens wilden we op een bijzondere manier vormgeven door die duurzaamheid en transparantie in beeld te brengen.”

Van gesloten naar licht en open
“Het oude pand was heel gesloten en daar moest duidelijk verandering in komen. De opdrachtgever wilde een echt eigentijds pand en meer werkplekken met daglicht en een uitstraling die recht doet aan de ambities van het bedrijf. We hebben daarbij de vrijheid benut om te spelen met bewegingen in diepte, breedte en hoogte. Zowel van binnen als van buiten is het een open en transparant pand geworden met veel gemeenschappelijke ruimten en kantoortuinen. De dieptewerking in combinatie met de horizontale belijning hebben we geaccentueerd in de houtachtige lijnen die van binnen naar buiten lopen. In het eindresultaat volgt de vorm heel mooi de functie. Het moest diepte en breedte geven en dat is gelukt. Dit kon ook door de toepassing van Cape Cod aan de buitenzijde.”

Cape Cod is sinds een aantal jaar ook verkrijgbaar met een semi-transparante lak. Hierbij is de nerf beter zichtbaar, waardoor de planken een nog natuurlijkere ‘look & feel’ krijgen. Dit was voor Hein Koppens ook dé reden om te gaan voor semitransparant: “We wilden voor het pand buiten een natuurlijke uitstraling, maar wilden eveneens dat het materiaal duurzaam zou zijn."

Zichtbaar en energieneutraal
“Onze opdracht was ook om te komen tot een energieneutraal kantoor. Dit vroeg natuurlijk om duurzame innovaties. 
Zonnepanelen, een klimaatbeheersingssysteem en hoogwaardige isolatie zijn cruciaal in het nakomen van de groene ambities en beloften. Bovendien hebben we al deze vernieuwingen in het pand voor iedereen zichtbaar gemaakt. Waarbij de toepassing van Cape Cod natuurlijk ook opvalt.”


Gebruikte producten en kleuren