Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_1
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_2
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_3
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_4
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_5
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_6
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_7
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_8
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_9
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_10
Flaasbloem_houtengevelbekleding_capecod_11

Sanitaire voorzieningen

Adres Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Type Channel Siding 178
Bevestiging Genageld
Realisatie 2018
Architect Michielsen Architecten Breda

Renovatieproject: sanitair gebouw Vakantiepark RCN de Flaasbloem in Chaam

Van gedateerd naar smaakvol en tijdloos

Nadat Vakantiepark RCN de Flaasbloem had besloten om de sanitaire voorzieningen te renoveren, werd architect Paul Michielsen van Michielsen Architecten ingeschakeld. Aan hem de taak om het gedateerde gebouw met dito interieur weer de uitstraling van nu te geven. Dagelijks maken zo’n honderd recreanten gebruik van de sanitair voorziening dus het toegepaste materiaal moest niet alleen mooi zijn maar bovendien tegen een stootje kunnen.

De behoeftes van RCN waren duidelijk. Ze wilden een smaakvol en artistiek gebouw dat in het oog springt. De materialen moesten niet alleen hygiënisch zijn maar ook waterproof én tegen een stootje kunnen. Verder was niet alleen voor het interieur de wens dat het onderhoudsvriendelijk moet zijn, maar ook voor de gevelbekleding. Met deze wensenlijst ging MICHIELSEN ARCHITECTEN aan de slag. Voor de gevelbekleding kwam architect Paul Michielsen uit bij Cape Cod.

Deze houten gevelbekleding sluit perfect aan bij de eisen van de opdrachtgever. “Cape Cod heeft een karakteristieke uitstraling, is makkelijk schoon te maken en vraagt niet om veel onderhoud. Bovendien heeft het een lange levensduur en is bestand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. “De garantie die door de leverancier op het product wordt gegeven is voor een opdrachtgever van meerwaarde”, aldus Michielsen.

Van ontwerp naar uitvoering
In het ontwerp heeft Michielsen de gevelbekleding bewust verticaal toegepast. Michielsen “Cape Cod heeft verschillende profielen die zowel horizontaal als verticaal toegepast kunnen worden. Door de planken verticaal te monteren wordt de verhouding van het gebouw optisch mooier. Niet de lengte maar de hoogte wordt zo benadrukt.” De montage verliep zonder problemen. De aannemer Van Der Westerlaken had vaker gewerkt met Cape Cod en was erg te spreken over de verwerkbaarheid. Bovendien is er vanuit Plastica technische ondersteuning geboden. Michielsen: “John Francken van Plastica heeft het team tijdens de ontwerpfase en de uitvoering geadviseerd. Dit geeft ons de zekerheid dat wij naderhand niet voor verrassingen komen te staan. Een correcte montage zorgt hierbij voor een krachtig esthetisch en onderhoudsvriendelijk gebouw. Het product levert middels de ondersteuning van Plastica de prestaties welke het beloofd.”

Al met al kijkt architect Paul Michielsen tevreden terug op het gehele traject. “We zijn gestart met de renovatie van één sanitair gebouw, maar dit smaakt zeker naar meer.” besluit Michielsen.

Architect: Michielsen Architecten Breda
Opdrachtgever: Vakantiepark RCN De Flaasbloem
Aannemer: Bouwbedrijf van der Westerlaken Chaam
Dealer: Bouwcenter Nelemans Etten-Leur

KLEUR: RAL7013

 


Gebruikte producten en kleuren