sanitairgebouw_RCN_EPE_Plastica_gevelbekleding_massiefNT_CapeCod_1
sanitairgebouw_RCN_EPE_Plastica_gevelbekleding_massiefNT_CapeCod_2
sanitairgebouw_RCN_EPE_Plastica_gevelbekleding_massiefNT_CapeCod_4
sanitairgebouw_RCN_EPE_Plastica_gevelbekleding_massiefNT_CapeCod_3

Sanitairgebouw

Adres Officiersweg 86, 8162 NR Epe
Product Massief NT, Cape Cod
Materiaal Kunststof, Hout
Kleur 0612 Olijf groen, ST16 Chalet Brown
Type Canadian Channel 178x18
Bevestiging Geschroefd, Genageld
Realisatie 2020
Architect KR8 Architecten

Met Massief NT en Cape Cod een passende beleving bij RCN de Jagerstee

Al meer dan vijftig jaar is RCN de Jagerstee hét bospark voor een vakantie met het hele gezin. Het vakantiepark ligt op de Veluwe midden in het groen. Het nieuwe sanitaire gebouw op het terrein moest natuurlijk bestand zijn tegen intensief gebruik, maar het moest ook een aansprekende, passende uitstraling krijgen. En dat is gelukt.

Opdracht was om een sanitair gebouw te creëren dat én duurzaam en onderhoudsarm is én mooi in de bosrijke omgeving past. KR8 Architecten maakten een ontwerp voor het toiletgebouw van 400 m2 met ruimte voor wasmachines, vaatwassers en een speciale ruimte voor kinderen. Het energieneutrale gebouw - geheel in bosthema - sluit volledig aan op de natuurlijke omgeving.

Mooie producten van Plastica
Voor de uitvoering werd Martijn van Schoonhoven van VVS Bouw ingeschakeld: “Van de architect kregen we het bestek waarin duurzaamheid voorop stond. Ze hadden ook de te gebruiken materialen al voorgeschreven. Zo kozen ze bewust voor Massief NT en Cape Cod van Plastica. Dit waren geen onbekende producten voor ons; als aannemer hebben wij al vaker met deze materialen gewerkt. Het zijn mooie producten, de verwerking is goed en ze hebben een strakke uitstraling.”

Houtkleuren en olijfgroen
Aannemer Martijn koopt de bouwmaterialen in bij Antonio Klomp van Filippo: “Dat doen we al jaren en het loopt altijd perfect. Ook als het gaat om de levertijd en de leveringen.”

Volgens Antonio passen de gekozen materialen voor de gevelbekleding mooi bij de omgeving: “Cape Cod hebben we in zwart en in houtkleuren geleverd. Massief NT in olijfgroen. Het mooie van Massief NT platen is dat ze ook heel goed te reinigen zijn. Ze zijn dan ook gebruikt voor de deuren in het gebouw. Er is ook voor Massief NT gekozen, omdat het een mooi vlakke afwerking heeft. Hierdoor zijn de grote, zwarte stickers met herten er uitstekend op te plakken.

Duurzaam en onderhoudsarm
Cape Cod is een ontzettend duurzame, houten gevelbekleding met PEFC® keurmerk. Cape Cod is gemaakt van Lodgepole Pine, een houtsoort met een fijne, rechte structuur en enkele kleine vastgegroeide kwasten. Het materiaal laat zich makkelijk verwerken, is onderhoudsarm en blijft jarenlang een heel mooie uitstraling hebben.

Massief NT is de meest kleurrijke kunststof gevelbekleding. Het is beschikbaar in 125 kleuren en diverse structuren. De gekozen Massief NT kunststofgevelbekleding is niet alleen onderhoudsarm, maar ook kleurvast zodat over tien jaar de kleur olijfgroen nog steeds als nieuw is.

Deze stijl voorzetten
In totaal zijn er negen RCN Vakantieparken in Nederland en acht in Frankrijk. Ze zijn allemaal schitterend gelegen midden in de natuur. Martijn van Schoonhoven: “Bij RCN Vakantieparken willen ze deze stijl doorzetten en meer van dit soort gebouwen plaatsen. Er komt binnenkort in ieder geval al een look-a-like met dezelfde uitstraling en materialen, alleen een formaatje kleiner.”


Gebruikte producten en kleuren