plastica-alucopal-gevelbekleding-duurzaam-avia-tankstation-enter-ufo-vorm
plastica-alucopal-gevelbekleding-duurzaam-avia-tankstation-enter
plastica-detail-foto-bevestiging-alucopal-gevelbekleding-avia-tankstation-enter
plastica-alucopal-gevelbekleding-duurzaam-avia-tankstation-enter
plastica-alucopal-gevelbekleding-duurzaam-avia-tankstation-enter-facade
plastica-alucopal-gevelbekleding-duurzaam-avia-tankstation-enter
plastica-alucopal-producten-duurzaam

Tankstation

Adres De bleek, Enter
Product Alucopal
Materiaal Metaal
Bevestiging Verlijmd
Realisatie 2019

AVIA de Elsmoat heeft een spectaculaire ufo van Alucopal

Nog geen kilometer van de A1, dé verkeersader van Nederland, verrijst een flink industrieterrein. Direct aan de ingang van dit gebied van wel 70-80 hectare groot staat een nieuw tankstation met wasstraat en shop van AVIA. Jeroen Keppelink: “Dit is echt een superlocatie en dus moesten het ontwerp en de uitvoering ook iets bijzonders worden. En dat is zeker gelukt.”

 

Jeroen Keppelink is de eigenaar van Keppelink Projecten: “Wij leveren en monteren gevelbekleding, zoals Cape Cod en Alucopal van Plastica. Toen Aannemersbedrijf Drosten uit Hengelo de opdracht kreeg van AVIA Weghorst om de nieuwbouw in Enter te realiseren, werden wij ingeschakeld voor de gevelbekleding. De architect, 4D architecten uit Enter, hadden al voorgeschreven dat we voor de gevel Alucopal in hoogglans wit moesten gebruiken. Daar konden wij ons zeker in vinden; Keppelink Projecten is al negen jaar partner van Plastica Plaat.”


De Mercedes onder de gevelpanelen
“Alucopal is een supermooi product om te verwerken. Je kunt er alles mee. Het is een licht materiaal van aluminium composiet, het vergt weinig onderhoud en het is goed schoon te houden. Ik vind het de Mercedes onder de gevelpanelen. Voor de nieuwbouw van AVIA in Enter hadden we behoorlijk wat gevelbekleding nodig. Alles bij elkaar, inclusief de luifels, ging het om zo’n 750 vierkante meter. Ook de grote, ovale vorm is uniek. De architect wil met het ontwerp de indruk wekken alsof er een ufo uit de lucht komt zakken en dat ziet er zeker spectaculair uit.”Een pasklaar pakket om te monteren
Alucopal is zeer geschikt als duurzame gevelbekleding en goed toe te passen als vlak paneel of cassette. Het materiaal is buigbaar en vervormbaar en daardoor ook eenvoudig te verwerken in verschillende vormen voor bijvoorbeeld luifels en kolombekleding. Jeroen Keppelink “De samenwerking met Plastica verloopt altijd heel goed. Zij bewerken alle panelen en zorgen ervoor dat we ze helemaal op maat krijgen aangeleverd op de bouwlocatie. Elk paneel kreeg voor dit project ook een uniek nummer en al die nummers kwamen ook weer terug in onze tekeningen. De ronde boeidelen hebben ze laten walsen op basis van een mal en zo kregen wij een pasklaar pakket om te monteren.”

 

Strak eindresultaat met moderne uitstraling
“Op locatie hebben wij alle panelen verlijmd aan de gevel. Daar creëer je een enorm strakke uitstraling mee. Nergens zie je schroefjes en het oppervlak van de plaat blijft mooi strak. De hoogglans witte Alucopal plaat is een hartstikke mooie plaat die voor een prachtige gevel zorgt. Het is een strakke plaat met een moderne uitstraling en het eindresultaat mag er dan ook zeker wezen.”


Gebruikte producten en kleuren