645_Landal_Volendam_CAPECOD_houtengevelbekleding_4
645_Landal_Volendam_CAPECOD_houtengevelbekleding_3
645_Landal_Volendam_CAPECOD_houtengevelbekleding_2
645_Landal_Volendam_CAPECOD_houtengevelbekleding_1

Cape Cod in verschillende groentinten voor een typisch Volendamse uitstraling

Adres Slobbeland 5, 1131 AA Volendam
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Type Halfhout rabat en V-profiel
Bevestiging Genageld
Realisatie 2020
Architect Factor Architecten

Landal Volendam is een compleet nieuw vakantiepark aan het Markermeer. Het park sluit met 42 duurzame, toekomstbestendige recreatiewoningen aan op de groeiende vraag naar meer ruimte en luxe. Daarnaast passen de woningen ook nog eens perfect bij de unieke, authentieke Volendamse omgeving. Ze bieden exact die beleving en uitstraling die mensen verwachten als ze dit internationaal bekende vissersdorp bezoeken.

Volendam is een van de meest populaire plekken voor toeristen uit binnen- én buitenland. Een nieuw vakantiepark biedt ruimte aan toeristen en recreanten die wat langer in deze omgeving willen verblijven. Het ontwerp van architect Hayke Zweede biedt precies dat waar de huurders naar op zoek zijn: een typische Volendamse woning met uitzicht op het water. Het vakantiepark lijkt ook architectonisch op de huizen van het vissersdorp. De rode daken, de stenen onderbouw en de houten opbouw zorgen samen met de witte kozijnen, windveren en geveldecoratie voor een echt Volendamse uitstraling.

Toekomstbestendig gebouwd

Achter Vakantiepark Landal Volendam zitten particuliere investeerders met Landal Greenparks als verhuurder. Van Wijnen heeft de bouw van de vakantiewoningen gerealiseerd en BMN bouwmaterialen was betrokken als leverancier en ondersteunende partij. De woningen zijn met luchtwarmtepomp, vloerverwarming en infraroodpanelen ook duurzaam en toekomstbestendig. Daar past de keuze voor Cape Cod ook uitstekend bij. Sweder Salters, productspecialist hout, plaatmateriaal en gevelbekleding bij BMN: “Toen ik bij het project betrokken werd, hadden Plastica en Van Wijnen Recreatiebouw het materiaal voor de gevels al kortgesloten. De keuze was gevallen op houten Cape Cod gevelbekleding. Cape Cod is een product met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij is het ook een duurzaam product met een langere onderhoudscyclus en dat is interessant voor de betrokken beleggers.”

Mooie, natuurlijke look

Cape Cod is een houten gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen uit duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is bewerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming en is bijzonder onderhoudsarm. De gevelbekleding biedt jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren. Cape Cod heeft een warme, landelijke uitstraling en het hout is bovendien leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Sweder Salters: “Cape Cod geeft je gevel een mooie, natuurlijke uitstraling. De houten delen aan de gevels van deze vakantiewoningen sluiten heel mooi aan bij de omgeving en de lokale bouwstijl.”

Het zit er mooi op

Sweder is vooral betrokken bij de logistieke ontzorging van het project en de ondersteuning van de werkvoorbereiding: “Het contact met Plastica was daarbij ook goed. Ze zijn ook een aantal keer op het werk langsgekomen. We hadden een goede samenwerking waarbij we de standaard uitdagingen die zich bij dergelijke projecten voordoen, goed hebben getackeld. Ook de uitvoerders en timmermannen waren te spreken over de verwerking van de Cape Cod. Ze zeiden ‘Het zit er mooi op’. En dat vind ik zelf ook. Cape Cod is in heel veel kleuren mogelijk en hier is gekozen voor vier verschillende tinten groen. Elk blok vakantiewoningen heeft nu een eigen, kenmerkende kleur. Al met al is het een prachtig project geworden waarbij de houten gevelbekleding mooi tot uiting komt.”


Gebruikte producten en kleuren