alucopal_metalengevelbekleding_7
alucopal_metalengevelbekleding_6
alucopal_metalengevelbekleding_5
alucopal_metalengevelbekleding_4
alucopal_metalengevelbekleding_3
alucopal_metalengevelbekleding_2
alucopal_metalengevelbekleding_1

Villa

Adres Eindhoven
Product Alucopal
Materiaal Metaal
Kleur A185 ZG Black
Bevestiging Verlijmd
Realisatie 2017
Architect Roy Bertholet | 2architecten te Eindhoven

Villa in Eindhoven: een precisie project van buiten én binnen

“Bij deze villa klopt het plaatje helemaal. De gevelbekleding  met zwart Alucopal loopt ook mooi als één geheel door naar binnen. Door binnen en buiten op deze manier samen te voegen ontstaat er een bijzondere verruiming van de binnenruimte. De unieke villa in Eindhoven is echt een blikvanger met heel veel oog voor detail.”

Een prachtig eindresultaat
Remco Bakker van MKK is erg te spreken over dit bijzondere project: “De bewoners wisten precies wat ze wilden en hoé ze het wilden. Wij hebben daarbij de kans gekregen om op een heel hoog afwerkingsniveau te werken en dat zie je zeker terug in het prachtige eindresultaat.”

Het is de kunst verder te kijken dan het ontwerp
MKK staat voor Maatwerk Kopers Keuze. Zoals de naam al aangeeft helpt het bedrijf van Remco de kopers bij het bepalen van de juiste keuze in afbouwmaterialen én bij de inkoop ervan: “Van onder andere simpele, scherp geprijsde deuren tot unieke exemplaren van formaat… wij kijken samen wat het beste bij de klant past. MKK heeft goede contacten met de leveranciers en fabrikanten van de materialen. Hierdoor verstaan wij de kunst om verder te kijken dan het ontwerp van de architect. Wij weten hoe het eraan toegaat en leggen met name de nadruk op aandacht voor het product en de situatie in de praktijk.”

Mooi materiaal om mee te werken
Remco Bakker werkt ook al jaren samen met Plastica: “Ze hebben daar dezelfde mentaliteit: samenwerken, goed advies bieden en kwaliteit leveren. Alucopal kenden wij al als materiaal en konden ons er wel in vinden om het hier toe te passen. Alucopal is een aluminium composiet materiaal dat zeer geschikt is als duurzame gevelbekleding. Het is ook een heel mooi materiaal om mee te werken. Je kunt er in principe alles mee. Je kunt het frasen en buigen en daardoor heb je ook minder naden in het zicht. Qua uitstraling is het gigantische mooi; het oogt super strak en modern. Bovendien kan het prijstechnisch nog interessanter zijn dan andere materialen.”

De perfecte montage
Normaal verzorgt MKK niet zelf de afwerking, maar bij dit project kwam Remco toch zelf in actie: “Natuurlijk heb ik vooraf uitgebreid overlegd met mijn contact bij Plastica en verder is het een kwestie van goed nadenken en verwerkingsvoorschriften hanteren. Wij hebben samen met mijn dochter (Bakker Interieurprojecten) en de klanten - een piloot en zijn partner die een scherp oog voor detail hebben - de Alucopal gemonteerd. We hebben de naden tot op de millimeter bepaald. Prachtig was dat. Als een resultaat zo perfect en precies is, dan heb je echt eer van je werk.”

Best een spannende kleur
“De reden waarom we de montage deze keer zelf deden, was dat een andere partij het op het laatst toch niet aandurfde. Dat zwart is natuurlijk ook best een spannende kleur omdat het veel warmte opneemt. Maar daar hebben we heel goed rekening mee gehouden door voor de nodige ventilatie te zorgen.

Elk project staat of valt met aandacht en dat was hier niet anders.
Door met alle partijen goed naar de details te kijken, staat er nu iets heel eigens. Deze villa is zo perfect, zo uniek qua vormgeving en uitstraling. Zo kom je ze nauwelijks tegen. Door de betrokkenheid van de klant, de goede afstemming met Plastica, de keuze voor het donkere materiaal én de montage op maat was het een bijzonder project om uit te voeren. Bijzonder geslaagd ook.”

Fotografie: Thomas Bakker | www.fototb.nl


Gebruikte producten en kleuren