oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_6
oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_5
oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_4
oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_3
oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_2
oosthuizen_waterrijk_capecod_houtengevelbekleding_1

Woningen

Adres 1474 HT, Oosthuizen
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Bevestiging Genageld
Realisatie 2017
Architect W3 Architecten en Ingenieurs BV

Cape Cod voor gevels in authentieke, landelijke stijl

Aan de zuidzijde van Oosthuizen, vlak bij het Markermeer, ligt Waterrijk. Waterrijk is een veelzijdig nieuwbouwplan met een grote variatie aan woningen in authentieke, landelijke stijl. In verschillende fases bouwt KBK Bouwgroep ruime vrijstaande woningen en villa’s, riante 2 onder 1 kapwoningen, maar ook starterswoningen en eengezinswoningen. Onlangs werden de woningen van de 2e fase - met Cape Cod - succesvol opgeleverd.

“Alle woningen zijn al verkocht; de mensen vinden ze prachtig. De projecten van KBK Bouwgroep zijn eigenlijk nooit standaard werk, ze hebben echt sjeu. Ook Waterrijk springt eruit door de combinatie van de gekozen stenen, dakpannen en gevelbekleding.” Rob de Boer van BMN (Bouwmaterialen Nederland) is als leverancier zelf ook erg enthousiast over het resultaat.

“Wij leveren al heel wat jaren aan KBK en samen hebben we zo’n vier-vijf jaar geleden voor het eerst voor gevelbekleding van Cape Cod gekozen. Het materiaal en de samenwerking met Plastica beviel gelijk goed. Inmiddels hebben we Cape Cod al bij vijf grote projecten toegepast en nu dus bij Waterrijk. Niet alleen in deze 2e fase, maar ook al bij de woningen van de 1e fase en zo meteen weer in de 3e fase.”

“Het is een mooi product; echt hout met een robuuste uitstraling”

Cape Cod is een houten gevelbekleding, gemaakt van Lodgepole Pine. Deze houtsoort heeft een fijne, rechte structuur, enkele kleine vastgegroeide kwasten en laat zich makkelijk verwerken. Rob de Boer: “Het is een mooi product; echt hout met een robuuste uitstraling. Dat past ook heel goed bij de landelijke uitstraling van Waterrijk. KBK zat als bouwer al vroeg aan tafel en heeft toen Cape Cod onder de aandacht weten te brengen.”

“Veel architecten vinden het mooi materiaal. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om iedere kleur erop te zetten; dat biedt volop mogelijkheden voor het ontwerp en de uitstraling. Hier in Waterrijk is gekozen voor drie verschillende kleuren Cape Cod. Ook zitten er verschillende profielen in. Zo zijn er woningen met verticale en woningen met horizontale bevestigingen.”

“Goede ervaring met de service en de onderlinge samenwerking”

Voor het monteren van de gevelbekleding heeft KBK Bouwgroep eigen, vaste onderaannemers. Rob de Boer: “Die hebben er dus al vaker mee gewerkt en weten goed waar ze op moeten letten. Ook is er een goede onderlinge samenwerking en afstemming. Met BMN, KBK en Plastica hebben we altijd eerst een gedegen voorbespreking voordat het werk start. Met John Francken, de technisch adviseur van Plastica, bespreken we dan duidelijk wat wel en niet te doen met het Cape Cod materiaal. Daarna gaat John vaak nog 2-3 keer tijdens de bouw kijken of alles wordt uitgevoerd zoals voorgeschreven. Dit om fouten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan de eisen voor het garantiecertificaat.”

“Die 15 jaar garantie speelt zeker een belangrijke rol bij de keuze”

Cape Cod biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en lakafwerking kan Plastica Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar garanderen. Door een afwerking met hoogwaardige watergedragen acrylaatlak biedt Cape Cod bijzonder weinig onderhoud en optimaal gemak. Het FSC® keurmerk onderstreept de duurzaamheid van dit robuuste, natuurlijk materiaal.

Rob de Boer: “Deze garantie geeft vaak de doorslag in het keuzeproces. Aan hout heb je vaak toch meer onderhoud dan aan kunststof, dus de duurzaamheid van Cape Cod maakt zeker het verschil. Verder is het onze ervaring dat als er eens een keer iets is, het goed opgelost wordt. We zijn dus ook erg over de service vanuit Plastica te spreken.”

Kleuren:
RAL 6005
RAL 9011
RAL 7048


Gebruikte producten en kleuren