Sioo:x

Sioo:x is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Het is een ecologisch houtbeschermingsproduct dat het hout een oogverblindend, egaal zilvergrijs oppervlak geeft en bovendien zorgt voor een jarenlange bescherming.

Sioo:x is geschikt voor de meest uiteenlopende houtsoorten variërend van gezaagd spar tot thermisch behandeld grenen. Het is ideaal om toe te passen op bijvoorbeeld gevels; zowel oud als nieuw hout.

In slechts twee eenvoudige stappen krijgt het hout een egale zilvergrijze uitstraling. Het hout is vervolgens tot 15 jaar vuil- en waterafstotend en beschermd tegen scheuren, schimmel, algen en rot.

#1 UITSTRALING
Sioo:x geeft hout een natuurlijk, egaal en zilvergrijs oppervlak. Bovendien is Sioo:x UV-bestendig en luchtdoorlatend wat ervoor zorgt dat de schoonheid van behandeld hout tot wel 15 jaar lang blijft.

#2 MILEUVRIENDELIJK
Sioo:x is een ecologisch product. Zowel de samenstelling als het gebruik ervan zijn niet belastend voor het milieu. 

#3 DUURZAAM
Behandeld hout is beschermd tegen scheuren, schimmel, algen en rot en is vuil- en waterafstotend en luchtdoorlatend.

#4 ONDERHOUDSARM
Sioo:x zorgt ervoor dat het hout vuil- en waterafstotend is. Alleen een jaarlijkse reiniging van hout is voldoende om jarenlang te genieten van een prachtig zilvergrijs oppervlak.

 

VOORBEELDEN
 

Voor toepassing van Sioo:x en na 1 jaar

30 jaar oude steiger voor toepassing van Sioo:x en na 1 jaar.

Resultaat na 3 jaar_Sioo:x

Sioo:x na 3 jaar
 

Stap voor stap steeds mooier
Hout dat is behandeld met Sioo:x is in eerste instantie geelbruin en wordt lichter nadat het in contact komt met vocht. Na 6-12 maanden begint het oppervlak een mooie, gelijkmatige zilvergrijze kleur te krijgen. Het proces gaat daarna tot zeker 3 jaar door. Sioo:x wordt op het hout aangebracht door middel van de Premium Wood Protection en Premium Surface Protection.

#1 PREMIUM WOOD PROTECTION stap 1 van 2
Silicium, kalium, natuurlijke plantbestanddelen en water. • getest volgens de NEN84 en EN113

#2 PREMIUM SURFACE PROTECTION stap 2 van 2
Siliciumemulsie en water.

 

Sioo:x timelapse - dag 1 t/m maand 8

 


Download Sioo:x brochure