Table-Top: Stevige tafelbladen die passen bij de sfeer.

Satelliet Meubelen uit Breda ondersteunt de hospitality markt bij het creëren van de juiste sfeer en beleving op locatie. Hiervoor levert Satelliet een actuele collectie horecameubilair en projectmeubilair van topkwaliteit. Chris Montijn: “Voor de terrastafels buiten werken we altijd met het volkern plaatmateriaal Table-top. Dat is niet alleen duurzaam materiaal, maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee uit wat betreft kleur, vorm, sfeer en uitstraling.”

 

table-top-volkern-plaatmateriaal-plastica_1

 

Chris Montijn is bij Satelliet Meubelen verantwoordelijk voor de productontwikkeling: “Wij ontwerpen en ontwikkelen alle meubelen zelf. Hierbij beslaan we de volle breedte; we ontwikkelen meubilair voor alle plaatsen buitenshuis waar gegeten en gedronken wordt. Denk aan restaurants, cafés en hotels. Daarnaast werken we ook voor bibliotheken, kantoren, juweliers, sprotscholen, scholen… noem het maar op. Wat al die verschillende plaatsen met elkaar gemeen hebben, is dat het meubilair er naast functioneel ook sfeer verhogend moet zijn. De materialen die we gebruiken moeten dus voldoen aan de eisen voor intensief gebruik én ze moeten ook een bepaalde gezelligheid uitstralen.”

Standaard huiscollectie van Table-top

Satelliet Meubelen heeft een eigen collectie aan tafels voor binnen en buiten. Chris: “We hebben een heel grote range aan tafels die klanten kunnen samenstellen. Voor het tafelblad werken we vaak met volkern plaatmateriaal, vooral als het gaat om tafels die buiten staan. Er is eigenlijk niet zo gek veel materiaal dat geschikt is voor gebruik buiten. Volkern is dat wel. Bij Satelliet hebben we specifiek gekozen voor Table-top van Plastica. Van oorsprong is dit materiaal gebaseerd op hun plaatmateriaal voor buitengevels. Je kunt je dus wel voorstellen dat het tegen een stootje kan. Daarnaast biedt Plastica een enorm grote keuze in kleuren en decoren. Daaruit hebben we zelf een selectie samengesteld van twaalf  decoren. Deze twaalf - waaronder wit, grijs, antraciet, eiken, teak, donker eiken, kersen, beton en grijs dennenhout - vormen samen onze standaard huiscollectie. Meestal vindt een klant hier ook meteen een passend decor tussen. En als een klant toch nog iets anders wil, dan laten we de rest van Plastica zien.”

Explosieve groei in vraag naar volkern

“We hebben goed contact met Plastica. Als ze met nieuwe ontwikkelingen bezig zijn, komt onze vaste contactpersoon Guido altijd even bij ons polsen wat wij er als ervaringsdeskundigen van vinden. Zelf doen wij ook proactief suggesties als wij een bepaalde vraag signaleren in de markt.” En volgens Chris is deze markt ook zeker in beweging: “We zien de laatste jaren een flinke toename in volkern bladen voor terrassen. De vraag ernaar is explosief gegroeid. Dat is ook niet zo vreemd, want Table-top bladen bieden heel veel voordelen. Het blad is dunner en toch heel sterk, er zijn ontzettend veel mogelijkheden qua kleur en decor, het is echt weersbestendig. Ook als je de tafel op het eind van de dag stapelt en op z’n kop zet, hoef je niet bang te zijn voor regen. Table-top is voorzien van een zwarte kern en het maakt daarom ook niet uit als je het onderstel met schroeven vastzet. Er trekt geen vocht in en het materiaal is niet vervormingsgevoelig.”

Table-top is uitermate geschikt voor bankplanken, tafelbladen en alle andere horizontale toepassingen. Table-top is krasvast, kleurecht, dubbelzijdig gekleurd, corrosie- en weersbestendig, onderhoudsarm en vuilafstotend. Ideaal voor intensief gebruik buiten dus!

Heel flexibel om mee te werken

“Een bijkomend voordeel van Table-top is dat je eigenlijk een heel grote plaat koopt en dat je daar zelf de afmeting en vorm uit kunt halen die je wilt. Voor ontwerpers is het dus heel flexibel om mee te werken. Je kunt er bijzondere dingen mee doen en zo ook de fun terugbrengen op een terras. Bij Satelliet Meubelen willen we echt bijdragen aan de beleving op een locatie en met Table-top kunnen we dat zeker. Zo hebben met Table-top al heel veel buitenterrassen van Van der Valk voorzien van de juiste stijl en sfeer. Grote kans dus dat als je daar bent, je aan een Plastica plaat zit én dat die er nog top uitziet.”


Graag plan ik een (telefonische) afspraak met een adviseur

 

 

table-top--plastica-satelliet