Lange levensduur gevelpanelen is een duurzame waarde

In de duurzaamheid en energiegids van maart 2024 staat een uitgebreid interview met Robin van Wijk, verkoopteamleider bij Plastica. Hij vertelt hierover de brede keuze aan aan gevelproducten met duurzaam materiaalgebruik die Plastica aanbiedt. Lees hieronder het verhaal waarin Robin je meeneemt langs een deel van het assortiment en uitlegt hoe Plastica met ontwerp- en projectondersteuning en adviezen over onderhoud, altijd dicht bij de klant is.

De gevel is de jas van het gebouw. Je kijkt er jaren tegenaan. Dan is het zonde dat de budgetten voor de gevel onder druk komen te staan”, zegt Robin van Wijk, verkoopteamleider bij Plastica. “Ons bedrijf is gespecialiseerd in producten voor het interieur en het exterieur. De productgroep gevelbekleding kent vier hoofdgroepen: hout, HPL, steen en aluminium.
“Onze range aan producten is esthetisch en duurzaam voor een gebouwschil die jaren meekan met gering onderhoud. Onze producten zijn top van de markt, maar in het productportfolio houden we ook rekening met de stijgende kosten voor alle partijen en hebben we ook iets goedkopere producten in het assortiment. Ons doel is dat we uiteindelijk altijd mee kunnen denken met de klant.”

Houten gevelbekleding Cape Cod Restaurant Giethoorn
Houten gevelbekleding Cape Cod Restaurant Giethoorn
Houten gevelbekleding Cape Cod Restaurant Giethoorn
Houten gevelbekleding Cape Cod Restaurant Giethoorn

Fazawood is daar een goed voorbeeld van. “We zochten naar een duurzaam product met een lange levensduur dat toch betaalbaar is. Fazawood is een duurzaam houtproduct uit restanten uit de verwerking van eucalyptus hardhout.” Het product is geïntroduceerd rond 2022 en is erg geliefd bij de recreatiebouw. “Maar Inmiddels zien we ook dat een groot aantal architecten steeds enthousiaster over dit product aan het worden is. Voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het met een lange levensduur, dat weinig onderhoud vergt.

Een ander interessant product voor renovatieprojecten is in de productgroep HPL het Massief NT. Een product met een extreem lange levensduur in bijna 180 kleuren bijvoorbeeld in de populaire range houtdecors. “Door in het houtdecor schijnvoegen te frezen, Krijgt het een planken effect mét behoud van de brandklasse B, het voordeel van gering onderhoud en lange levensduur.”

Kwaliteitsborging

Plastica is dichtbij vertaalt zich bijvoorbeeld ook in de hulp bij de Wet kwaliteitsborging (Wkb). “Ik informeerde me op seminars en webinars en er komt veel op de aannemer af wat betreft de regelgeving. Ik ben ervan overtuigd dat de Wkb goed is voor de bouw. Maar je moet bijna een raketgeleerde zijn om alle rapporten in te vullen. Wij helpen de klant met verslagen van onze projectbegeleiding en goed toegankelijke documentatie. “In het tweede kwartaal van dit jaar lanceren we een klantenportaal op onze site. Dit portaal zal onder meer alle documentatie van de producten die gemakkelijk terug te vinden. De portal ontsluit informatie over levertijden, prijzen, brochures, keurmerken en BIM bestanden. “Onze producten zijn voorzien van een prestatieblad. Eisen en wensen voor wat betreft de brandklassen zullen door strengere regelgeving meer aandacht vereisen. ‘’Voor ons de taak om te zorgen dat onze producten aansluiten op de veranderingen in de markt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven