Gevelbekleding chalet en boeiboorden voor chalets

Vakantiewoning, mantelzorgwoning, tijdelijke woonunit of tiny house: de buitenbekleding is enorm bepalend voor de uitstraling van een chalet. Plastica heeft altijd een passende gevelbekleding en boeiboorden, in hout, kunststof of metaal. Voor een unieke, persoonlijke (tweede) woning en seriematige chaletbouw.

gevelbekleding chalet hout
gevelbekleding chalet hout gevelbekleding chalet hout

Duurzame houten gevelbekleding

Bij het woord ‘chalet’ is de associatie met hout is snel gemaakt. Hout is een echte sfeermaker, voor elke stijl. Geolied, gebeitst of gelakt, verticaal of horizontaal verwerkt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geoliede houten gevelbekleding

Geoliede houten gevelbekleding geeft een heel pure uitstraling. Met Elements Vulcan en Fazawood creëer je duurzaam mooie buitenbekleding voor elk chalet.

Elements Vulcan is van thermisch verduurzaamd radiata pine met een mooie nerf die door de olie prachtig uitkomt. FSC-gecertificeerd, volledig recyclebaar en met 15 jaar garantie is Elements Vulcan een duurzame keuze. De kleurafwerking met een natuurlijke olie is er in lichte en donkere tinten.

De panelen van Fazawood, gemaakt van hardhouten vezels, zijn vrij van barsten of noesten. De levensduur is meer dan 25 jaar, met 10 jaar garantie op houtrot en splijten. En met een GreenTag Platinum-certificering met GreenRate Level A is Fazawood zelfs klimaatpositief. De VOC-vrije olie is er in chique donkere tonen variërend van taupe tot charcoal.

Fazawood en Elements Vulcan zijn geschikt voor blinde mechanische bevestiging.

Gelakte houten buitenbekleding

De houten gevelbekleding van Woodritch en Cape Cod combineren de warme uitstraling van hout met een duurzame finish van acrylaatlak. Overschilderen is bij Woodritch pas nodig na 10 jaar en bij Cape Cod zelfs pas na 15 jaar.

Cape Cod wordt gemaakt van PEFC-gecertificeerd lodgepole pine. Op deze buitenbekleding zit 15 jaar garantie, ook op de lak (semi-transparante lak 8 jaar). Vanaf 25 m2 is Cape Cod leverbaar in elke gewenste kleur.

Woodritch wordt gemaakt van Australisch eucalyptus hardhout (PEFC-gecertificeerd). Door de reconstructie van het hardhout zijn de panelen vrij van barsten, scheuren of noesten. Woodritch is in vrijwel elke kleur leverbaar.

Woodritch is geschikt voor blinde mechanische bevestiging.

Gebeitste houten buitenbekleding

Het vurenhout dat we gebruiken voor de Nordhiil gevelbekleding is van de allerbeste kwaliteit in zijn soort. We hebben de Noord-Europese planken ook nog verduurzaamd, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid (klasse 3) van het hout is gewaarborgd. De werking met een dekkende beits maakt het plaatje compleet

Houtlook is zeker niet de enige optie voor de bekleding van een chalet. Massief NT is er in meer dan 100 kleuren en decoren, waaronder steen- en betonlook. Het massieve HPL plaatmateriaal Facapal is er in wit- en grijstinten en steendecoren. Of wat dacht je van mat of glanzend metaal? De aluminium panelen van Alucopal geven de buitenbekleding een extra dimensie.

Dakrandafwerking

Boeiboorden vormen praktische en mooie afwerking van een chalet. Plastica heeft voor de dakrandafwerking kunststof plaatmateriaal en aluminium.

De kunststof plaatmaterialen Massief NT en Facapal en de aluminium sandwichpanelen van Alucopal zijn veelzijdig. Ze zijn alle drie geschikt voor de boeiboorden én de buitenbekleding van chalets. Dit geeft de mogelijkheid een decor tot in de dakrandafwerking door te voeren.
Alucopal heeft bij de verwerking het voordeel dat het buigbaar is. Dit geeft een strakke omlijsting met minder naden van bijvoorbeeld een overstek of uitstekende kozijnen.

Het gemak van verwerkingsklare materialen

Alle materialen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, voor een minimaal zaagverlies. Of ga voor het gemak van verwerkingsklare materialen. Onze zagerij kan de complete voorbewerking van de materialen verzorgen, zoals op maat zagen, voorboren en frezen. Voor een optimale doorlooptijd van jouw project.

24-uurs monsterservice

Om tot een goede keuze te komen bieden wij je hier de mogelijkheid eenvoudig monsters aan te vragen.

Vraag nu je gratis monsters aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven