Gevelbekleding

Plastica biedt een groot aanbod aan gevelbekleding van verschillende materialen, profielen en kleuren. Zo creëer je een gevel die perfect aansluit bij het gebouw waarop de gevelbekleding geplaatst wordt. Gevelbekleding kun je voor bijna elk pand gebruiken. Denk hierbij aan een woning, bedrijfs- of winkelpand, school, restaurant, villa, vakantiehuis of appartementencomplex. Door te kiezen voor de juiste gevelbekleding, krijgt elk gebouw een unieke uitstraling. Gebruik het als accent in combinatie met andere materialen of om de volledige gevel mee te bekleden. Het kan allemaal! Je bent vrij om de gevelpanelen te (laten) ontwerpen zoals je dat zelf wilt.

Met de oersterke en onderhoudsarme gevelplaten in het assortiment van Plastica vind je voor elke gevel de juiste oplossing. Hout, kunststof, aluminium of steen: de keuze is geheel aan jou.

houten gevelbekleding elements vulcan villa valkenswaard
Kunststof gevelbekleding Massief NT kantoorpand Den Haag Stenen gevelbekleding FibreC Villa Den Haag
Op deze pagina:

  Duurzaam en onderhoudsarm

  Gevelbekleding krijgt door de jaren heen veel te verduren. Daarom voldoen goede gevelplaten aan twee belangrijke voorwaarden: ze hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. Alle gevelbekleding van Plastica is duurzaam, van het basismateriaal tot de afwerking. Over het algemeen is het voldoende om de gevel een keer per jaar te reinigen met een mild schoonmaakmiddel om de gevelpanelen mooi te houden.

  Bij houten gevelbekleding is de levensduur makkelijk te verlengen door het gebruik van een acrylaatlak of impregnerende olie. De kunststof en aluminium gevelplaten hebben naast reiniging helemaal geen ander onderhoud nodig. Voor de stenen gevelpanelen van FibreC geldt zelfs dat ze geheel onderhoudsvrij zijn!

  Gevelbekleding met kwaliteitsverklaring

  De gevelbekleding van Plastica is makkelijk te monteren. Om ervoor te zorgen dat de gevelplaten lang mooi blijven, is het nodig om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de gevel goed geventileerd zijn en de weersomstandigheden tijdens de montage gunstig. Wil je zeker weten dat de montage correct verloopt en de gevelbeplating zo lang mogelijk meegaat? Dan ondersteunen we je bij Plastica graag bij advies voor en tijdens het bouwen en kwaliteitscontroles.

  Als na de laatste controle alles in orde is, ontvang je een kwaliteitsverklaring inclusief eventuele opmerkingen. Voor meer informatie, bekijk onze servicepagina.

  Vraag monsters aan

  Houten gevelpanelen van verschillende merken

  Bij Plastica hebben we houten gevelbekleding van verschillende bekende merken in ons assortiment:

  Ruime keuze aan houtsoorten

  De houten gevelpanelen die we bij Plastica in het assortiment hebben zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Waar je voor kiest, hangt af van wat bij je project of het gebouw past. Daarnaast spelen de eigenschappen van de houtsoorten vaak een rol bij je keuze. Bij Plastica kies je voor houten gevelbekleding van:

  Larikshout

  Deze houtsoort heeft een natuurlijke uitstraling en is te herkennen aan de relatief kleine noesten en smalle vlammenstructuur. Het is zeer sterk en duurzaam en leverbaar met een laklaag in elke gewenste kleur.
  Lees meer over Ogon Wood; Brandmeester in houten gevelbekleding, geclassificeerd volgens Euroklasse B

  Radiata Pine

  Deze houtsoort heeft een pure en strakke uitstraling en een bijzonder mooie nerf. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen, is thermisch gemodificeerd en volledig recyclebaar. Dat maakt het een zeer milieuvriendelijke keuze.

  Product
  Elements Vulcan

  Natuurlijk gemodificeerd hout met de uitstraling van edelhout

  • Houtsoort: Radiata Pine
  • Thermisch gemodificeerd
  • Volledig recyclebaar
  Monster

  Lodgepole Pine

  Deze houtsoort kennen we ook als Noord-Amerikaans Grenen. Het is een grenensoort uit duurzaam beheerde bossen in Canada en zeer goed bestand tegen wisselvallige weersomstandigheden. Hierdoor is het veelzijdig in gebruik en heeft het een lange levensduur.

  Product
  Cape Cod

  Geef gebouwen karakter

  • Houtsoort: Lodgepole pine
  • Vrijwel alle kleuren mogelijk
  • 15 Jaar garantie op het hout én de verf; semi-transparant 8 jaar
  Monster

  Picea abies

  Het vurenhout (Picea abies) dat we gebruiken voor de Nordhiil gevelbekleding is van de allerbeste kwaliteit in zijn soort. We hebben de Noord-Europese planken ook nog verduurzaamd, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid (klasse 3) van het hout is gewaarborgd. De werking met een dekkende beits maakt het plaatje compleet.

  Product
  Nordhiil

  Een mooie, fijn afgewerkte basis voor houten gevelbekleding hoeft niet van ver te komen… En exact dát bewijzen we met Nordhiil. Heel eerlijk, geschikt, uiterst subtiel én een tikje eigenwiis.

  • Houtsoort: Picea abies
  • Exclusief in zwart
  • 15 Jaar garantie op het hout én de beits
  Monster

  Australisch Eucalyptus hardhout

  Dit zeer duurzame hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, maar is vrij van barsten, scheuren of noesten. Daarmee is het uitermate geschikt voor gebouwen waarbij een strakke afwerking gewenst is. De afwerking gebeurt met een acrylaatlak en bij goed onderhoud kan het hout vele jaren mee.

  Product
  Woodritch

  Ervaar de uitstraling van een duurzame houten gevel

  • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
  • Milieuvriendelijk
  • Afgewerkt met een acrylaatlak
  Monster
  Product
  Fazawood

  Een elegante duurzame houten gevelbekleding die gebouwen een rijk gevoel geeft

  • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
  • Milieuvriendelijk / klimaatpositief
  • Afgewerkt met een olie
  Monster

  Gevelplaten in een profiel naar keuze

  De houten gevelpanelen van de verschillende merken in ons assortiment zijn verkrijgbaar in meerdere profielen en vaak zowel horizontaal als verticaal te monteren. Die ruime keuze is fijn, maar maakt het niet altijd makkelijk om te kiezen. Want welk profiel past het beste bij je project of het gebouw?

  De Dubbele Rhombus, Wanaka, Zweeds rabat en Halfhouts rabat… er zijn nog zoveel meer profielen binnen de collectie houten gevelbekleding van Plastica. Alleen al binnen de collectie van Cape Cod gevelbekleding vind je 12 profielen waarvan 5 Channel Siding-profielen waarmee je eindeloos kunt variëren in dikte en breedte. Ook in de Elements collectie kan er gevarieerd worden en een ritmische gevel gemaakt worden. Zo is het te veel om hier allemaal op te noemen. Bij de verschillende merken in ons assortiment vind je alle mogelijke profielen. Kies het profiel dat het beste bij de gevel past of laat je inspireren door een kijkje te nemen op onze referentiepagina.

  Bekijk houten gevelbekleding referenties

  De voordelen van kunststof gevelpanelen

  Bij gevelbekleding neig je er misschien naar om te kiezen voor natuurlijke materialen. Dat is toch duurzamer en milieuvriendelijker? En het gaat toch ook langer mee? Dat was vroeger misschien zo. Tegenwoordig is gevelbekleding van kunststof platen juist een heel goed alternatief voor bijvoorbeeld hout. Zo profiteer je met kunststof gevelpanelen van de volgende voordelen:

  • Veel kunststof gevelbekleding is van gerecyclede kunststoffen of opgebouwd uit papierlagen. Hierdoor is het duurzaam en vriendelijk voor het milieu.
  • Gevelbekleding van kunststof gaat lang mee. Ook dat is goed voor het milieu, want hoe langer een product meegaat, hoe minder nieuwe grondstoffen er nodig zijn.
  • Veel kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. Ook schilderen is vaak niet nodig. Dat vermindert weer de belasting voor het milieu.
  • Kunststof gevelplaten zijn vaak goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en kunnen tegen een stootje.

  Kunststof gevelpanelen van verschillende merken

  Bij Plastica hebben we kunststof gevelbekleding van verschillende bekende merken in ons assortiment:

  Massief NT

  Gevelbekleding die jarenlang mooi blijft. Het is altijd dubbelzijdig te gebruiken, standaard PEFC gecertificeerd en standaard uitgevoerd in Euroklasse B. Op Massief NT gevelbekleding krijg je maar liefst 10 jaar garantie, ook op de kleur.

  Product
  Massief NT

  It’s all-in – de kleurrijkste kunststof gevelbekleding

  • PEFC gecertificeerd
  • Standaard Euroklasse B-s2d0
  • Standaard dubbelzijdig decor
  Monster

  Facapal

  Gevelpanelen die uitblinken in eenvoud. Daarom is Facapal gevelbekleding zowel geschikt voor gebruik binnens- als buitenshuis. Het is een onderhoudsarme volkernplaat die doet wat het moet doen.

  Product
  Facapal

  De multifunctionele volkern HPL plaat voor binnen en buiten

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Uit voorraad leverbaar
  • Onderhoudsarm
  Monster

  Renoslim

  Isolerende gevelbekleding die je in een dag kunt monteren. Uniek door het gebruik van vacuümisolatie. Daardoor is Renoslim gevelbekleding uitzonderlijk dun en in veel gevallen in bestaande kozijnen of puien te plaatsen.

  Product
  Renoslim

  Geringe dikte, hoge isolatiewaarden, sublieme uitstraling

  • Montage in één dag
  • Hoge thermische prestaties met minimale dikte
  • Op maat gemaakt
  Monster

  De voordelen van metalen gevelpanelen

  Bij het kiezen van gevelbekleding denk je misschien niet meteen aan metalen gevelbeplating. Toch profiteer je met de keuze voor dit materiaal van een aantal interessante voordelen:

  • Door een speciale coating is Alucopal weerbestendig en makkelijk te onderhouden. Om het te reinigen is afspoelen met koud of lauw water, schoonmaken met een spons of zachte doek met een pH-neutraal reinigingsmiddel en afspoelen met water voldoende.
  • De aluminium gevelbeplating is zeer bewerkbaar, buigbaar en vervormbaar, waardoor de ontwerpmogelijkheden bijna eindeloos zijn.
  • Alucopal is uv-bestendig en heeft een goede kleurvastheid. Daardoor weet je zeker dat de kleuren jarenlang mooi blijven.
  • De gevelbeplating van staal heeft een strakke en moderne uitstraling en maatwerk is leverbaar. Daardoor is het voor veel verschillende projecten en toepassingen te gebruiken.

  Alucopal gevelbekleding

  Alucopal gevelbekleding is een veelzijdig maatwerk product dat we bij Plastica op basis van de wensen van onze klanten op maat zagen, boren en frezen. Daarmee is het een product dat volledig af te stemmen is op je project. Geef het aantal vierkante meters, de gewenste afwerking, decorkeuze en uitstraling aan ons door, en wij zorgen ervoor dat de platen – eventueel genummerd in de juiste volgorde – bij je op de bouw terechtkomen.

  Aluminium gevelbeplating van Alucopal is zeer sterk en aan de voorkant standaard voorzien van een PVDF of HDPE coating. Dat helpt de panelen aan een lange levensduur en maakt ze zeer uv-bestendig. De achterzijde van de platen heeft een beschermende polyester coating.

  De gevelpanelen van Alucopal zijn toe te passen als vlak paneel, cassette of in ‘special shape’. Daardoor is het dé oplossing voor creatieve en veeleisende geveloplossingen. Het geeft gevels een extra dimensie en is verkrijgbaar in maar liefst 22 kleuren.

  Product
  Alucopal

  Alucopal geeft gevels een extra dimensie en maakt creaties mogelijk en compleet.

  • Bewerkbaar, buigbaar en vervormbaar
  • Leverbaar in verschillende kwaliteiten
  • Product geheel af te stemmen op het project
  Monster

  De voordelen van stenen gevelpanelen

  De kans is groot dat je voor Rieder fibreC gevelbekleding kiest vanwege de levendige betonuitstraling die de panelen hebben. Het is een look die je met gevelplaten van andere materialen niet kan bereiken. Maar wist je dat er nog meer voordelen zijn om specifiek voor de gevelpanelen van steen van fibreC te kiezen? Zo profiteer je van:

  • Onbrandbare gevelpanelen. FibreC platen hebben brandklasse A en zijn temperatuurstabiel tot 350 graden.
  • Veel ontwerpvrijheid door de vormmogelijkheden van het materiaal en de mogelijke bewerkingen. Daardoor zijn de gevelplaten van steen voor veel verschillende projecten en soorten gebouwen te gebruiken.
  • Een levensverwachting van meer dan 50 jaar zonder dat er onderhoud nodig is. Daarmee is het uitermate geschikt voor gebruik in de utiliteitsbouw: fabrieken, scholen, kantoren en opslagruimtes.
  • Een ruime keuze aan texturen. Daarnaast is fibreC leverbaar in drie collecties en in drie oppervlaktestructuren.

  Rieder fibreC

  De gevelplaten van fibreC hebben een natuurlijke betonuitstraling en zijn verkrijgbaar in drie verschillende collecties:

  Product
  Rieder

  Glasvezelversterkte gevelplaten met de C van concrete, creative & circular

  • Onbrandbaar; brandklasse A1 en temperatuurstabiel tot 350 graden
  • Ontwerpvrijheid
  • Authentieke betonuitstraling
  Monster
  • erg lange levensduur
  • keurmerken
  • gerecyclede grondstoffen

  Kies je voor gevelbekleding van goede kwaliteit, zoals we bij Plastica in het assortiment hebben? Dan weet je zeker dat je een duurzame keuze maakt. Al onze gevelpanelen gaan jarenlang mee en zijn zeer duurzaam, van het basismateriaal tot de afwerking. Onze houten gevelpanelen vormen zelfs de meest duurzame gevelbekleding die er te krijgen is. Maar niet alleen hout is erg duurzaam, ook met de kunststof, metalen en stenen gevelplaten van Plastica maak je een milieubewuste keuze.

  Zwijndrecht Walburg College Cape Cod

  Kleurvaste gevelbekleding

  Voor gevelbekleding is het belangrijk dat het kleurvast is. Daarmee bedoelen we dat de gevelpanelen onder invloed van zonlicht niet verkleuren. Ook houdt dat eigenlijk in dat het om corrosiebestendige gevelbekleding gaat. Want door corrosie krijgt (een deel) van de gevelplaten ook een andere kleur.

  Veel van de gevelbekleding van Plastica is van zichzelf al kleurvast. Zo verkleurt kunststof niet, omdat het uv-bestendig is en corrosie uiterst zeldzaam. Bij onze houten gevelbekleding werken we veel met een kleurvaste afwerking, die het hout tegen verkleuringen beschermt.

  Product
  Woodritch

  Ervaar de uitstraling van een duurzame houten gevel

  • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
  • Milieuvriendelijk
  • Afgewerkt met een acrylaatlak
  Monster

  Weerbestendig en vuilafstotend

  Regen, hagel, sneeuw, harde wind, felle zon en temperaturen onder nul: gevelbekleding krijgt door de jaren heen heel wat te verduren. Dan is het fijn als de gevelpanelen die je kiest weerbestendig zijn. Dat is niet meer dan dat ze bestand zijn tegen alle uiteenlopende weersomstandigheden. En dus niet bij de eerste de beste hagelbui beschadigen of na een regenbui helemaal vies zijn.

  Een andere belangrijke voorwaarde voor gevelpanelen is dat ze vuilafstotend zijn. Dat gaat over in hoeverre de platen ongevoelig zijn voor schimmels, bacteriën en vergelijkbare aantasting.

  Veel van de gevelbekleding van Plastica is van zichzelf al weerbestendig en vuilafstotend. Dat geldt bijvoorbeeld voor alle kunststof gevelbekleding in ons assortiment. Dat bovendien ook nog onder de categorie krasvaste gevelbekleding valt. Voor onze metalen en stenen gevelpanelen geldt hetzelfde als voor kunststof. De laatste is zelfs onbrandbaar. Bij onze houten gevelbekleding is het vaak de afwerking die het hout beschermt tegen schimmels, bacteriën en aantasting door het weer.

  Product
  Facapal

  De multifunctionele volkern HPL plaat voor binnen en buiten

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Uit voorraad leverbaar
  • Onderhoudsarm
  Monster

  Afwerking houten gevelpanelen

  Voor de afwerking van houten gevelpanelen is er veel te kiezen. Ga je voor een afwerking met een acrylaatlak of toch voor natuurlijke oliën? En welke kleur past bij je project? Voor een natuurlijke uitstraling hebben we bijvoorbeeld Elements Vulcan panelen in mooie bruintinten. Cape Cod biedt met kleuren als Indian Corn of Vanilla juist wat meer opvallende tinten. Die zijn erg geschikt voor gebouwen die wat meer aandacht mogen trekken.

  Sioo:x is voor houten gevelbekleding ook een geliefd product om het hout mee af te werken. Het is een ecologisch product dat het hout een oogverblindende egaal zilvergrijze kleur geeft. Daarnaast beschermt Sioo:x het hout voor een periode van 15 jaar tegen scheuren, schimmels, algen, rotten en vuil. Het product is te gebruiken op de meest uiteenlopende houtsoorten.

  Product
  Sioo:x

  De groenste manier om hout te versterken en te beschermen in een egaal zilvergrijs oppervlak

  • Gepatenteerde formule
  • Beschermt en versterkt hout
  • Egaal zilvergrijze uitstraling
  Monster

  Afwerking kunststof gevelplaten

  Kies je voor kunststof gevelbekleding? Dan is voor de afwerking ook veel mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwart kunststof? Dat geeft een gebouw een hele chique look. Of kies uit een van de 125 andere kleuren waarin Massief NT en Renoslim gevelbekleding beschikbaar zijn.

  Bij Massief NT gevelbekleding is ook een hoogglans afwerking een optie. Een exclusieve hoogglans coating laat de kleuren dan nog stralender en intenser overkomen. Of kies voor de afwerking sky. Dat is een oneffen structuur die decoratieve motieven op een geheel eigen wijze laat uitkomen. Een steenmotief krijgt er bijvoorbeeld een nog natuurlijkere uitstraling van.

  Wil je het onderhoudsgemak en de levensduur van kunststof, maar de natuurlijke uitstraling van hout? Dan kies je voor Massief NT met schijnvoegen, eventueel in combinatie met een liplas verbinding. Daarmee heb je kunststof gevelbekleding met een houtlook die niet van echt te onderscheiden is.

  Product
  Massief NT

  It’s all-in – de kleurrijkste kunststof gevelbekleding

  • PEFC gecertificeerd
  • Standaard Euroklasse B-s2d0
  • Standaard dubbelzijdig decor
  Monster

  Afwerking stenen gevelbekleding

  De stenen gevelbekleding van Rieder fibreC is in drie verschillende oppervlaktestructuren af te werken. Het gaat om matt, ferro light en ferro. Door een matte afwerking zien de kleuren er meer verzadigd uit. Bij ferro en ferro light worden de gevelpanelen gestraald, waardoor de kleuren juist minder intens lijken. Overweeg ook zeker een combinatie van verschillende oppervlaktestructuren in dezelfde kleur. Dat geeft de gevel meer diepte en een hele levendige uitstraling.

  Product
  Rieder

  Glasvezelversterkte gevelplaten met de C van concrete, creative & circular

  • Onbrandbaar; brandklasse A1 en temperatuurstabiel tot 350 graden
  • Ontwerpvrijheid
  • Authentieke betonuitstraling
  Monster

  Eenvoudige bevestiging

  • eenvoudige bevestiging
  • gevelpanelen op maat laten zagen
  • maatwerk mogelijk

  Heb je uit het grote assortiment gevelpanelen van Plastica een keuze kunnen maken? Dan komt er een moment dat je de gevelbekleding moet gaan bevestigen. Hoe dat in zijn werk gaat, hangt af van het type gevelplaten dat je kiest. De bevestigingsmethode verschilt per materiaal en het merk. Daarom is het op de merkenpagina’s van onze gevelpanelen mogelijk om brochures te downloaden met uitgebreide montagevoorschriften.

  Omdat we het bij Plastica belangrijk vinden dat je de gevelbekleding zelf kunt monteren, kiezen we bewust voor een assortiment producten met eenvoudige bevestiging. Heb je toch wat extra hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Onze commercieel technische adviseurs geven je graag advies.

  • duurzame kwaliteit
  • oplossingsgericht
  • innovatief
  • klantgericht
  • teamwork

  Als sinds 1978 maakt Plastica Nederland mooier met gevelbekleding en interieurtoepassingen. We inspireren en adviseren onze opdrachtgevers en realiseren samen mooie en duurzame projecten.

  Bij Plastica heb je altijd keuze uit een ruim assortiment gevelbekleding en plaatmateriaal. Hout, kunststof, metaal of steen: in onze collectie vind je het allemaal. Welk materiaal het beste bij je project past? Daar adviseren we je graag over. Door onze jarenlange ervaring in plaatmateriaal, hebben we genoeg kennis om met je mee te denken over de mogelijkheden.

  Magazijn

  Duurzame kwaliteit en oplossingsgericht werken

  Bij Plastica vinden we de kwaliteit van de materialen die we verkopen erg belangrijk. Ze vormen de basis van je eindproduct. Daarom leveren we alleen duurzame gevelbekleding waar je jarenlang plezier van hebt. Dat combineren we met het geven van de juiste adviezen over de montage. Want alleen door de gevelpanelen op de juiste manier te monteren, behaal je de duurzaamheid en levensduur waar we bij Plastica naar streven.

  Bij Plastica denken we ook graag mee over hoe we jouw droom kunnen verwezenlijken. Zoek je gevelpanelen die lang mooi blijven zonder dat er al te veel onderhoud nodig is? En die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, bijvoorbeeld als het gaat om brandveiligheid? Dan helpen we je bij Plastica graag. Door onze jarenlange ervaring met plaatmateriaal, vinden we altijd de juiste oplossing voor jouw project.

  Innovatief en klantgericht

  Bij Plastica weten we dat het straatbeeld door de jaren heen verandert. Daarom passen we ons assortiment daarop aan. We breiden het uit met nieuwe kleuren en structuren, maar ook zeker met nieuwe producten en toepassingen.

  Bij Plastica geven we je graag het best mogelijke advies om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Daarvoor is het belangrijk dat we jou en je product goed leren kennen. Alleen dan kunnen we je zo goed mogelijk informeren over de producten in ons assortiment. Online vind je al veel informatie, maar neem ook gerust contact op met ons verkoopteam. Ze vertellen je graag over hun ervaringen en voorzien je van persoonlijk advies.

  Teamwork

  Alle afdelingen binnen Plastica werken met elkaar samen om tot het beste eindresultaat te komen. Uiteindelijk zijn we allemaal trots op de eindresultaten van onze klanten. Neem snel een kijkje bij onze referenties om zelf over de projecten met onze gevelbekleding te oordelen.

  Neem contact op met Plastica

  Bekijk:

  Zeker als je nog niet vaak met gevelbekleding werkte of nog niet eerder met de gevelpanelen van Plastica, heb je misschien nog wat vragen. Daarom zetten we de drie meestgestelde vragen aan onze klantenservice hieronder voor je op een rijtje. Staat je vraag er niet tussen of is het toch niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

   

  PROJECTEN
  Meer projecten

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Naar inschrijven

  "*" geeft vereiste velden aan

  Aanhef
  Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  © 2023 Plastica Groep

  Download bestanden

  Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Naar boven