Plaatmateriaal voor de voedingsindustrie

Waar voedingsmiddelen worden geproduceerd en verpakt is hygiëne een absolute prioriteit. Met de plaatmaterialen Meganite AcryMed, Max Resistance² en Sealwise WCB creëer je antibacteriële werkoppervlakken, opbergruimte en wanden voor een voedselveilige werkomgeving. Uiteraard berekend op de strengste reinigingseisen. De materialen hebben elk hun eigen toepassingen en kenmerken. We nemen ze graag met je door.

Koekjes
Voeding Plaatmateriaal voor de voedingsindustrie

Meganite AcryMed – Antibacterieel en NSF-gecertificeerd

Meganite AcryMed Solid Surface is NSF-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de strengste normen voor voedselveiligheid. Dit antibacteriële en vochtbestendige plaatmateriaal is geschikt voor wanden, meubels, werkbladen en aanrechtbladen.

De platen zijn door en door voorzien van een antimicrobieel middel dat 99,9% van de aanwezige bacteriën elimineert. Door dit productieproces is de plaat ook beschermd tegen vlekken en geurvorming.

Meganite AcryMed is:

 • niet-poreus en door en door antibacterieel
 • vocht- en vlekbestendig
 • bestand tegen scala aan chemische middelen
 • brandwerend Euroklasse B-s1, d0
 • NSF-gecertificeerd
 • ISO 22196-gecertificeerd (JIS Z 2801)

Meganite AcryMed is een solid surface-materiaal dat door de thermische vervormbaarheid naadloos verwerkt kan worden. Geen naden betekent ook: geen kans voor schimmels en schadelijke bacteriën.

Max Resistance² – Antimicrobieel, slijtvast en hittebestendig

Max Resistance² is bij uitstek geschikt voor werkbladen, wanden en tafels in een veeleisende werkomgeving. Het HPL-plaatmateriaal is sterk bestand tegen krassen, stoten, agressieve chemicaliën én grote temperatuurverschillen.

Max Resistance² wordt onder hoge druk en hitte samengeperst tot een homogeen, massief en ijzersterk materiaal. De toplaag is van dubbelgehard polyurethaan-acrylaat. Dit maakt het plaatmateriaal extreem duurzaam en zorgt dat vocht, chemicaliën, kleurstoffen en oplosmiddelen geen enkele kans hebben om binnen te dringen.

Max Resistance² is:

 • niet-poreus en antimicrobieel
 • kras-, stoot- en slijtvast
 • bestand tegen grote temperatuurverschillen
 • hittebestendig tot 180°C/360°F
 • ook verkrijgbaar in brandwerende variant (B-s1, d0)

De kopse kanten hebben bij de verwerking en installatie geen extra behandeling nodig: de platen zijn standaard dubbelzijdig voorzien van een beschermfolie om het oppervlak optimaal te beschermen.

Sealwise WCB is in alle opzichten duurzaam. Het heeft een lange levensduur, is circulair geproduceerd en zelfs geschikt voor gebruik buiten. En het is een enorm veelzijdig materiaal, toe te passen voor wand- en plafondbekleding, trollies, kasten, deuren en ontsmettingsruimtes.

Vuil, virussen en bacteriën krijgen geen kans door de gesloten cel-technologie waarmee de platen wordt gemaakt. Daarbij reduceert de antibacteriële oppervlaktebehandeling van Sealwise WCB aanwezige bacteriën met 99,9% en virussen met 99,8%.

Sealwise WCB is:

 • niet-poreus, antibacterieel en antiviraal
 • door en door waterbestendig
 • bestand tegen chemicaliën
 • brandwerend Euroklasse B-s1, d0
 • antistatisch
 • geschikt voor binnen- en buitengebruik

Sealwise WCB is naast sterk en duurzaam ook lichtgewicht. Dat maakt het materiaal eenvoudig te verwerken en geschikt voor plafonds. Voor hygiënische wanden kan het plaatmateriaal van Sealwise WCB in plaats van of over tegels en roestvrij staal worden verwerkt.

Service in plaatmateriaal voor de voedingsindustrie

De plaatmaterialen van Plastica zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, voor een minimaal zaagverlies en naadloze hygiënische oppervlakken. Voor nog meer verwerkingsgemak kunnen de materialen in onze zagerij op maat gezaagd en voorgeboord worden.

24-uurs monsterservice

Om tot een goede keuze te komen bieden wij je hier de mogelijkheid eenvoudig monsters aan te vragen.

Vraag nu je gratis monsters aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven