Antibacterieel plaatmateriaal voor een hygiënisch schoon interieur

Bij het renoveren van zorginstellingen, laboratoria of ruimtes voor het verwerken van voedingsmiddelen komt meer kijken dan bij werkzaamheden aan menig ander gebouw. Dat heeft vooral te maken met de hoge eisen op het gebied van hygiëne. De wet- en regelgeving binnen deze sectoren is streng en wordt steeds strenger en uitgebreider, waardoor je op zoek moet naar afwerkingsmateriaal dat de hygiëne waarborgt.

Bij Plastica vind je een ruim assortiment antibacterieel plaatmateriaal dat bij uitstek geschikt is voor gebruik in ruimtes waar een goede hygiëne van groot belang is. De platen zijn waterbestendig, niet-poreus en volgens de strengste normen te reinigen. Daarnaast is ook aan de decoratieve functie van het plaatmateriaal gedacht. Door de keuze uit tal van designs, heb je met de antibacteriële platen van Plastica een goede oplossing om ook ruimtes die meer vragen op het gebied van hygiëne sfeervol, uitnodigend en prettig in te richten.

Antibacterieel plaatmateriaal medisch
Plastica Max Resistance Solid Surface Hygiënisch plaatmateriaal voor elk interieur in de gezondheidszorg
Op deze pagina:

  Het hygiënische plaatmateriaal van Plastica is voor de inrichting van ruimtes in verschillende sectoren toe te passen:

  • gezondheidszorg
  • cleanrooms en laboratoria
  • voedselverwerkende industrie
  • universiteiten en scholen
  • woningrenovatie: badkamer, toilet en keuken

   

  Universiteiten en scholen

  Binnen scholen en universiteiten is de doorloop van leraren, studenten en bezoekers groot. Om de ruimtes binnen deze gebouwen voor iedereen schoon en gezond te houden, is het zeer aan te raden om voor een interieur met antibacterieel plaatmateriaal te kiezen. Je creëert er een hygiënische omgeving mee, wat zeker gezien de tijd die leraren en studenten er dagelijks doorbrengen, belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn.

  Naast scholen en universiteiten zijn antibacteriële platen om dezelfde reden een goede keuze in kinderdagverblijven en sportscholen. Het zijn interieurs die door het gebruik snel vies worden, waardoor het prettig is als je platen, meubels en werkbladen kunt toepassen die makkelijk hygiënisch schoon te maken zijn.

  Neem contact met ons op

  • wanden, balies en kasten
  • aanrechtbladen
  • werkbladen en tafelbladen
  • wastafels, douches en toilettafels

  Het hygiënische plaatmateriaal van Plastica is zo veelzijdig dat het op verschillende manieren in interieurs is toe te passen. Uiteraard is het uitermate geschikt voor het gebruik op wanden, maar het is ook op andere manieren in interieurs te verwerken. Daarnaast is het goed met meubels te combineren, zodat de complete inrichting van een ruimte aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne kan voldoen.

  Wanden, balies en kasten

  Het functionele plaatmateriaal van Plastica is natuurlijk uitermate geschikt voor het bekleden van de wanden van een interieur. Doordat ons assortiment zo groot is, hebben we voor ruimtes waar schoon werken van het grootste belang is, speciale antibacteriële platen. Dit plaatmateriaal is brandwerend en bestand tegen intensieve reinigings- en desinfectiemiddelen.

  Maar het plaatmateriaal moet meer doen dan alleen voldoen aan de strengste wet- en regelgeving. Zeker in ruimtes waar weinig daglicht binnenkomt, is het fijn als er keuze is uit veel verschillende decors om een ruimte sfeer mee te geven. Daarom bieden we bij Plastica zelfs de mogelijkheid om het antibacteriële plaatmateriaal van Sealwise naar eigen ontwerp vorm te geven. Denk dan aan een foto, tekening of tekst op een wand. Zo is er voor iedere ruimte wandbekleding te vinden die precies bij de inrichting past.

  In interieurs waarin hygiënisch werken een belangrijke rol speelt, is alleen antibacterieel plaatmateriaal op de wanden vaak niet genoeg. Ook plekken waar mensen werken en waarin ze spullen opslaan, moeten makkelijk hygiënisch te reinigen zijn. Daarom vind je bij Plastica in het assortiment ook balies en kasten met dezelfde antibacteriële eigenschappen als ons plaatmateriaal voor wanden.

  Lees meer over ons plaatmateriaal voor wanden, balies en kasten

   

  Antibacterieel plaatmateriaal bedrijven

  Aanrechtbladen, werkbladen en tafelbladen

  De eigenlijke plek waaraan mensen in interieurs werken, moeten in de zorg, voedingsmiddelenindustrie en laboratoria aan hoge eisen en strenge wet- en regelgeving voldoen op het gebied van reiniging en hygiëne. Denk dan aan antibacteriële aanrechtbladen, werkbladen en tafelbladen.

  Bij Plastica bieden we graag een totaaloplossing. Daarom hebben we een groot aanbod om een interieur compleet te maken. In laboratoria, onderzoekscentra, ziekenhuizen, apotheken, huisartsenpraktijken en de levensmiddelenindustrie bieden de duurzame aanrechtbladen en werkbladen in ons assortiment uitkomst. Ze zijn geschikt voor intensief gebruik, zijn hygiënisch en vocht- en hittebestendig.

  De verschillende tafelbladen op maat in ons assortiment kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen chemicaliën en agressieve reinigingsmiddelen. Daarom zijn ze zeer geschikt voor gebruik in ziekenhuizen, huisartsen- en tandartsenpraktijken en de horeca. Maar ook in scholen en universiteiten zijn ze ideaal voor gebruik als tafelblad voor een bureau.

  Voor dit soort toepassingen worden voornamelijk Max Resistance² en Meganite AcryMed gebruikt. Deze zijn altijd te combineren met de onderbouw/corpus van Sealwise. De lage MKI van Sealwise zorgt voor een lagere MKI van het totaalproduct.

  Neem contact met ons op

  • gerecyclede plaat die ook weer 100% recyclebaar is
  • 100% waterdicht, antibacterieel en antiviraal
  • brandklasse Bs1d0
  • chemicaliën bestendig
  • te laten bedrukken met eigen ontwerp

  Met de platen van Sealwise kies je voor een revolutionaire oplossing. Deze gerecyclede (U)PVC plaat is na gebruik namelijk ook weer 100% recyclebaar. Daarnaast is de plaat 100% waterdicht, antibacterieel, antiviraal en makkelijk te bewerken. Dat maakt het tot het ideale plaatmateriaal voor het gebruik voor onder meer wanden, balies en kasten in interieurs waarin de hygiëne van groot belang is.

  Daarnaast profiteer je met de keuze voor Sealwise nog van de volgende voordelen:

  • De platen zijn sterk en duurzaam, maar door hun lichte gewicht toch makkelijk te verwerken.
  • De MKI (milieukostenindicator) van Sealwise is zeer laag.
  • Het plaatmateriaal is antistatisch, chemicaliën bestendig en heeft brandklasse Bs1d0.
  • Met een levensduur van minstens 20 jaar, gaan de platen lang mee.
  • De platen zijn standaard leverbaar in wit, maar het is mogelijk om andere kleuren aan te vragen.
  • Bij de keuze voor een kleur, krijg je tien jaar garantie op kleurbehoud.

  Wil je de platen van Sealwise liever laten bedrukken met een eigen ontwerp? Dat kan met de Plastica Digitaaldruk. Dan drukken we jouw eigen ontwerp – dat kan een foto, tekening of tekst zijn – op de platen af, zonder dat de producteigenschappen verloren gaan.

  Product
  Sealwise

  De plaat van gerecycled (U)PVC is 100% waterdicht, antibacterieel, antiviraal en goed te reinigen. Sealwise WCB reduceert bacteriën met 99,9%. Ontdek de overtuigende eigenschappen van Sealwise WCB.

  • 100% Waterdicht
  • Brandwerend gedrag B1 klasse
  • Geproduceerd uit gerecycled (U)PVC en 100% recyclebaar
  • Antibacterieel & antiviraal
  Monster
  • bestand tegen geconcentreerde zuren
  • High Pressure Laminate platen
  • PEFC en Greenguard gecertificeerd

  Max Resistance² is het enige hygiënische plaatmateriaal op de markt dat bestand is tegen geconcentreerde zuren als Hydrofluoride 48%. Door een gepatenteerde technologie is het oppervlak volledig gesloten, waardoor ook chemicaliën, vocht, oplosmiddelen en kleurstoffen geen kans krijgen om binnen te dringen. Daarmee is het geschikt voor gebruik in interieurs met de meest veeleisende regels op het gebied van hygiënisch schoon werken. Gebruik je een desinfectiemiddel om de duurzame platen mee schoon te maken? Dan gaan maar liefst 99,99% van de bacteriën dood.

  Product
  Max Resistance²

  Max Resistance² is zowel tegen chemische als mechanische invloeden extreem bestendig dankzij een gepatenteerde technologie. De kern heeft een universele structuur en het oppervlak is gesloten. Hierdoor is Max Resistance² zelfs bestand tegen geconcentreerde zuren als Hydrofluoride 48%.

  • Gepatenteerde oppervlakte technologie
  • Antibmicrobieel
  • Kras-, slag- en slijtvast
  Monster
  • solid surface plaat
  • verwijdert 99.9% van alle bacteriën
  • ontelbaar veel toepassingen

  Het plaatmateriaal van Meganite AcryMed is uitermate geschikt voor gebruik in interieurs waar strenge regels en hoge kwaliteitsnormen gelden. Denk aan ziekenhuizen, laboratoria en bereidingskeukens in de horeca. Het verwijdert 99.9% van alle bacteriën, zelfs bij een beschadigd oppervlak. Ook vlekken en nare geurtjes krijgen geen kans om in de solid surface plaat te trekken.

  Product
  AcryMed

  AcryMed is dé oplossing tegen bacteriën. De solid surface plaat is door en door voorzien van een antimicrobieel middel dat 99,9% van de aanwezige bacteriën elimineert. Ook wanneer het oppervlak beschadigd is, heeft dit geen enkel invloed op de kwaliteit van de antibacteriële werking. Het productieproces zorgt er ook nog eens voor dat de plaat beschermd is tegen vlekken en nare geurtjes. Met AcryMed geniet je van optimale zekerheid.

  • Elimineert 99,9% van de bacteriën
  • Door en door antimicrobieel
  • Bestand tegen vlekken en nare geurtjes
  Monster

  Het antibacteriële plaatmateriaal van Plastica is zeer duurzaam. De platen hebben een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Daardoor blijven ze jarenlang mooi, zelfs bij minimaal onderhoud. De platen van Sealwise zijn naast duurzaam ook nog volledig circulair. Het plaatmateriaal is al van gerecycled materiaal, en is na de lange levensduur van minimaal 20 jaar weer voor 100% te recyclen.

  Alleen de platen van Meganite AcryMed zijn niet hittebestendig en krasgevoelig. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen, zijn ook die jarenlang in goede conditie te houden.

  Sinds 1978 is Plastica dé leverancier van plaatmateriaal voor interieurtoepassingen om gebouwen nét een stukje mooier te maken. We zijn innovatief en willen samen met onze opdrachtgevers mooie en duurzame projecten realiseren. Daarvoor bieden we een totaaloplossing: we geven advies, leveren producten, voeren eventuele bewerkingen uit, bieden projectbegeleiding en jarenlange garantie.

  Bij Plastica heb je keuze uit een ruim assortiment antibacterieel plaatmateriaal dat uitermate geschikt voor gebruik in omgevingen waar de hygiëne van groot belang is. De verschillende producten – Sealwise, Max Resistance² en Meganite AcryMed – hebben allemaal zo hun eigen voordelen en toepassingen. Daardoor vind je bij ons altijd waar je naar op zoek bent.

  De kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die we bij Plastica verkopen is voor ons erg belangrijk. Daarom leveren we alleen antibacteriële platen waar jouw eindklant jarenlang plezier van heeft. We helpen je graag bij je keuze, maar staan ook voor je klaar tijdens de montage. Zo bieden we bijvoorbeeld een gratis montageservice en projectbegeleiding.

  Twijfel je of ons antibacteriële plaatmateriaal geschikt is voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend monsters aan. Dan kun je – eventueel samen met je eindklant – zelf ervaren welk plaatmateriaal voor jouw project het geschiktst is.

  Neem contact op met onze adviseurs

  Bekijk:

  Zeker als je nog niet vaak met hygiënisch plaatmateriaal werkte of nog niet eerder met de platen van Plastica, heb je misschien nog wat vragen. Daarom zetten we de twee meest gestelde vragen aan onze klantenservice hieronder voor je op een rijtje. Heb je een andere vraag of is het toch niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

  Meer vragen? Mail ons gerust!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Naar inschrijven

  "*" geeft vereiste velden aan

  Aanhef
  Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  © 2024 Plastica Groep

  Download bestanden

  Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Naar boven