Kunststof gevelbekleding

Met kunststof gevelbekleding maak je van de gevel van elk gebouw een stijlvolle blikvanger. Het biedt de unieke combinatie van een prachtige uitstraling, lange levensduur en lage onderhoudskosten. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal stijlen, materialen, kleuren en maten. Een glad of gestructureerd oppervlak, houtdecor, betonlook; het is maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

Met kunststof gevelbekleding maak je van de gevel van elk gebouw een stijlvolle blikvanger. Het biedt de unieke combinatie van een prachtige uitstraling, lange levensduur en lage onderhoudskosten. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal stijlen, materialen, kleuren en maten. Een glad of gestructureerd oppervlak, houtdecor, betonlook; het is maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

Plastica is gespecialiseerd in kunststof gevelbekleding. Voor welk type woning of bedrijfspand je ook gevelbekleding zoekt, wij hebben het in huis. Bij ons heb je altijd een ruime keuze, gegarandeerde kwaliteit, een snelle levering en advies op maat. Duurzaamheid, onderhoud, afwerking en nog veel meer: Bekijk ons assortiment en vraag direct een gratis monster aan. 

Massief NT

Gevelbekleding
kunststof
 • PEFC gecertificeerd
 • Standaard Euroklasse B-s2d0
 • Standaard dubbelzijdig decor

Renoslim

Gevelbekleding
kunststof
 • Montage in één dag
 • Hoge thermische prestaties met minimale dikte
 • Op maat gemaakt

Facapal

Gevelbekleding
kunststof
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Uit voorraad leverbaar
 • Onderhoudsarm
kunststof gevelbekleding Massief NT
Duurzame kunststof gevelbekleding Kunststof gevelbekleding Massief NT bedrijfspand Pijnacker
Op deze pagina:

  Verschil tussen kunststof, volkern, HPL en Trespa

  Ben je op zoek naar een volkern of een Trespa plaat? Of juist naar een kunststof of HPL plaat? In de volksmond worden deze termen vaak door elkaar gebruikt, net zoals Pampers en luiers en Luxaflex en horizontale jaloezieën.
  De kunststof gevelplaten van Plastica zijn volkern platen, volkern HPL platen, HPL platen en daarmee een concurrent van de Trespa plaat. En om de verwarring misschien nog wel groter te maken wordt er juist veel hout verwerkt in de platen. Het overgrote deel van de plaat bestaat namelijk uit papier. Later op deze pagina lees je hier meer over. Het is in ieder geval zo dat wanneer we het hebben over kunststof, volkern, HPL of Trespa we uiteindelijk hetzelfde bedoelen.

  Isolerende sandwichpanelen

  Isolatiemateriaal nam vroeger vaak veel ruimte in, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. Onze Renoslim sandwichpanelen bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar in diktes van slechts 20 of 30 mm. De isolatiewaarde van deze kunststof gevelbekleding is hoog.

  De toplaag van de sandwichpanelen bestaat uit slijt- en kleurvast Massief NT. De panelen monteer je eenvoudig, praktisch net zoals dubbelglas. Ze zijn verkrijgbaar in meer dan 100 uitvoeringen, bijvoorbeeld actuele uni-kleuren, levendige houtlook en steenlook.

  De hoge isolatiewaarde van het materiaal is gebaseerd op het principe van vacuümisolatie. Dit is een bijzonder efficiënte vorm van isolatie. Zo heeft Renoslim een lage lambda-waarde, oftewel warmtegeleidbaarheid, van 0,007 W/mK. Dit komt neer op een Rd waarde van 2,85 m2K/W. Ter vergelijking: PIR isolatie heeft een veel lagere Rd-waarde van 0,95 m2K/W, en is ook veel dikker, namelijk minstens 30 mm.

  Product
  Renoslim

  Laat je verrassen door deze isolerende gevelbekleding. Ontdek de profielen en vraag vandaag nog een monster aan.

  • Montage in één dag
  • Hoge thermische prestaties met minimale dikte
  • Op maat gemaakt
  Monster

  Massief NT: zichtbaar en blind te bevestigen

  Het is erg belangrijk om de ventilatieopeningen in de gevelbekleding – aan zowel de bovenzijde als de onderzijde – niet te blokkeren. Dus bijvoorbeeld geen begroeiing, verhoogde terrassen, et cetera. Blokkeer je de openingen, dan ontstaat een gebrek aan ventilatie. Dit kan leiden tot vochtproblemen, zoals condensvorming of vochtophoping in de spouw. Dit kan op termijn schadelijke gevolgen hebben. Raadpleeg voor installatie altijd de technische documentatie over de juiste toe- en afvoer van lucht en denk daarbij uiteraard ook aan de bouwnormen.

  Zichtbare mechanische montage van Massief NT realiseer je met behulp van torxschroeven op een houten achterconstructie. Gebruik hiervoor speciale Massief NT torxschroeven in een RVS A4 kwaliteit met een lengte van 25 of 38 mm.

  Massief NT is ook te verlijmen. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, het resultaat is dan een onzichtbare bevestiging van het plaatmateriaal. Verlijmen is al mogelijk vanaf 6 mm plaatdikte. Zorg dat alle te verlijmen oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn en blijven tijdens het werkproces. Speciaal voor het lijmen van Massief NT levert Plastica het Plastiflex-NT lijm bevestigingssysteem.

  Product
  Massief NT

  Massief NT is gevelbekleding die jarenlang mooi blijft. Je krijgt van Massief NT zelfs 10 jaar garantie, óók op de kleur. Maar dat is nog niet alles. De kunststof gevelbekleding is namelijk standaard PEFC gecertificeerd, wordt standaard uitgevoerd in Euroklasse B, is weersbestendig, voorzien van een sterke acrylaat toplaag en altijd dubbelzijdig te gebruiken.

  • PEFC gecertificeerd
  • Standaard Euroklasse B-s2d0
  • Standaard dubbelzijdig decor
  Monster

  Facapal: voor zowel binnen als buiten

  Facapal is een multifunctionele volkern HPL plaat, die geschikt is voor interieurtoepassingen en op bouwwerken voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het is net als bij Massief NT erg belangrijk om de ventilatieopeningen in de gevelbekleding – aan zowel de bovenzijde als de onderzijde – niet te blokkeren.

  Facapal bevestig je doorgaans op houten regelwerk. Gebruik hiervoor de voor dit doel bestemde RVS A4 montage schroeven met torx kop in de kleur van de platen. Het formaat torx schroeven is meestal 4,8 x 38 mm of 4,8 x 25 mm. Plaats op alle regels over de gehele lengte een EPDM voegband. Houd tussen de panelen een voegbreedte aan van minimaal 8 mm. Facapal kun je ook verlijmen, raadpleeg voor meer informatie hierover de montagevoorschriften van de leverancier.

  Product
  Facapal

  Facapal blinkt uit in zijn eenvoud en dat maakt de plaat geschikt voor zowel interieur als exterieur omdat het niet inboet op kwaliteiten. Facapal is een HPL volkernplaat die gewoon doet wat hij moet doen, en ook lekker eenvoudig.

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Uit voorraad leverbaar
  • Onderhoudsarm
  Monster

  Denk bij de montage aan ventilatie

  Monteer je gevelpanelen, dan is het noodzakelijk ruimte voor beluchting en ontluchting te creëren. Hou voor horizontale montage van de panelen minimaal een doorlopende ventilatieruimte van 20 mm aan, tussen de achterkant van de gevelbekleding en de bestaande constructie. Monteer je de panelen verticaal, gebruik dan een dubbel regelwerk. Zo krijg je achter de constructie een luchtspouw die zorgt voor een luchtstroom aan de boven- en onderkant. Ventilatieopeningen kun je eventueel netjes afsluiten met een ventilatieprofiel.

  Gevelpanelen op maat laten zagen

  Plastica speelt graag snel en flexibel in op speciale klantwensen. Hiervoor beschikken we over een eigen bewerkingsafdeling: Flexx.

  Met onze hoogwaardige, computergestuurde machines zagen, boren en frezen we Massief NT en Facapal op maat. De freesmachine kan niet alleen minutieus hoekjes afwerken, maar ook logo’s, vormen en letters in de plaat frezen.

  Iedere bouwer, ontwerper of architect wil natuurlijk iets moois te maken. Plastica werkt daar graag aan mee. Dat doen we met een enorme keuze aan producten, projectbegeleiding op maat én met onze eigen bewerkingsafdeling Flexx die vrijwel alles biedt om vorm te geven aan ideeën. We zetten de mogelijkheden op een rij:

  • Zaagmachines: onze zaagmachines voldoen aan hoge eisen op het gebied van snelheid, kwaliteit en vorm.
  • CNC-frees: de mogelijkheden voor fijnmazig vakwerk zijn vrijwel eindeloos, niet alleen voor aluminium-composiet, maar ook voor kunststof-platen.
  • Gaten boren: bijzonder veel mogelijkheden qua diepte en grootte.
  • Schijnvoegen aanbrengen: in vrijwel iedere denkbare vorm.

  Ons verkoopteam

  Maak kennis met ons verkoopteam en doe gerust een beroep op hun ervaring en advies.

  Bekijk:

  Duurzame kwaliteit en oplossingsgericht

  We beseffen als geen ander dat kwaliteit van onze materialen, maar ook van onze adviezen, aan de basis staat van de kwaliteit van jouw eindproduct. We geloven in de kracht van samenwerking en denken daarom graag met onze opdrachtgevers mee over duurzame kwaliteitsoplossingen.

  Een gevel die lang mooi blijft, zonder al te veel onderhoud? Een interieur dat voldoet aan de hoogste veiligheids- en hygiëne-eisen? Sinds de oprichting in 1978 hebben wij een schat aan ervaring opgedaan en gaan we geen enkele uitdaging op het gebied van gevelbekleding en interieurtoepassing uit de weg.

  Innovatief en klantgericht

  Het straatbeeld en ons interieur verandert door de jaren heen. Wij passen hier ons assortiment proactief op aan. Met nieuwe kleuren en structuren, maar ook met productontwikkeling en innovatieve toepassingsmogelijkheden.

  Wij vinden het belangrijk om je van advies op maat te voorzien, zodat we samen projecten tot een succes maken. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat je online precies kunt vinden wat je zoekt en informeren we je zo duidelijk mogelijk over onze producten. Vraag gerust de medewerkers van ons verkoopteam eens om hun ervaring en advies.

  Monsterservice

  Om tot een goede keuze te komen op het gebied van kleur, is het vaak fijn om kleuren ‘in het echt’ te zien. Daarom bieden wij de mogelijkheid gratis kleurmonsters aan te vragen. Jouw aanvraag blijft actief tijdens het bezoeken van onze site, zodat je tussentijds je monsteraanvragen kunt uitbreiden. Selecteer en voeg monsters toe tot maximaal 3 stuks. Heb je meer monsters nodig? Neem dan contact met ons op.

  Vraag een monster aan

  Unieke kwaliteitsverklaring

  Een belangrijk onderdeel van de ondersteuning is dat er niet alleen met de producten, maar ook met de bevestigingsmaterialen van Plastica wordt gewerkt. Deze zijn namelijk allemaal optimaal op elkaar afgestemd en uitvoerig getest.

  Na de eindcontrole geven we een kwaliteitsverklaring af, inclusief eventuele constateringen en/of opmerkingen. Plastica is niet alleen aanwezig bij het opstarten van het werk, maar we voeren ook tussentijdse controles uit. Is het project af, dan volgt er nog een final check. Elk project rapporteren we uitvoerig. Alle waarden waaraan de montage moet voldoen, vergelijken we met de praktijk. Afwijkingen melden we en indien nodig maken we hier vervolgafspraken voor.

  Bekijk alle projecten met kunststof gevelbekleding

  PROJECTEN
  Meer projecten

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Naar inschrijven

  "*" geeft vereiste velden aan

  Aanhef
  Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  © 2024 Plastica Groep

  Download bestanden

  Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Naar boven