Onderhoudsvrije boeiboorden en overstekken

Stijlvolle kunststof en aluminium Onderhoudsvrije boeiboorden en overstekken in elke denkbare kleur. Voor een kleurvaste en schildervrije dakrandafwerking.

kunststof en houten gevelbekleding Hoenderloo bungalows
metalen gevelbekleding Alucopal Kantoorgebouw Woerden Facapal toepassingen

Boeiboord en overstek

Boeiboord en overstek: wat is wat? Een boeiboord is de afwerking van de dakgoot. Een overstek is het deel van een dak dat uitsteekt over de gevel, als afwerking van een verdieping of dakgoot. Als in het oog springend detail krijgt de sierwaarde van een boeiboord of overstek steeds meer aandacht. Maar ze hebben zeker een functie. Boeiboorden en overstekken zorgen dat regen en wind niet tussen de dakbedekking en de gevel kunnen komen.

 

Onderhoudsvrije boeiboorden en overstekken

Vroeger werd voor de afwerking van de dakrand meestal hout gebruikt, maar dat is onderhoudsgevoelig. Boeiboorden en overstekken zijn immers uitstekende delen die vol blootstaan aan weer en wind. Daarom wordt tegenwoordig vaker voor kunststof en aluminium gekozen. Een dakrandafwerking van kunststof of aluminium is vrijwel onderhoudsvrij. Schilderen is niet nodig. De materialen erg kleurvast en hebben een lange levensduur. Eén keer per jaar reinigen is voldoende om de boeiboorden of overstekken mooi te houden.

Kunststof boeiboorden en overstekken

In kunststof heeft Plastica twee typen bekleding voor overstekken en dakgoten: Massief NT (PEFC-gecertificeerd) en Facapal. Deze massieve HPL platen kunnen worden geschroefd of verlijmd.

Aluminium dakrandafwerking

Een aluminium dakrandafwerking geeft een bijzonder accent of is de perfecte afwerking in stijl bij aluminium gevelbekleding. De panelen van Alucopal zijn gemaakt van een aluminium composiet. Aluminium is licht en tegelijkertijd heel sterk. Het materiaal wordt verder beschermd door een duurzame en kleurvaste PVDF coating.

De cassettes van Alucopal zijn buigbaar. Hoeken kunnen zo uit één stuk gemaakt worden. Dit geeft een strakke omlijsting van de dakrand of uitstekende kozijnen met minder naden. Alucopal is er in diverse kleuren, met een matte of glanzende finish.

Product
Alucopal
  • Bewerkbaar, buigbaar en vervormbaar
  • Leverbaar in verschillende kwaliteiten
  • Product geheel af te stemmen op het project
Monster

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven