Waarom duurzaam plaatmateriaal van Plastica de beste keuze is voor interieurs

Het renoveren van interieurs brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Zo is interieurbouw op schepen en jachten altijd maatwerk, omdat niets aan boord recht is. In de gezondheidszorg, de voedselverwerkende industrie en laboratoria speelt de hygiëne een belangrijke rol. En in de horeca moet een interieur vooral praktisch en duurzaam zijn. Bij Plastica hebben we voor elke sector een oplossing – met duurzaam plaatmateriaal om elk type interieur sfeervol en uitnodigend af te werken.

Horeca interieur - decoratief plaatmateriaal - Digitaaldruk tafelbladen slangenprint
Meganite Jachtbouw plaatmateriaal recreatie
Wandbekleding platen digitaaldruk
Keuken Meganites
Tica-Lockers Compact
Op deze pagina:

  Duurzaam plaatmateriaal van Plastica is binnen verschillende sectoren toe te passen:

  • interieurbouw
  • jacht- en scheepsbouw
  • recreatiebranche
  • horeca
  • hygiënische omgevingen

   

  Jacht- en scheepsbouw

  De interieurafwerking in de jacht- en scheepsbouw is een bijzondere klus. Aan boord is vrijwel niets recht, waardoor je eigenlijk alleen met maatwerk plaatmateriaal aan de slag kunt. Bij Plastica ervaar je veel ontwerpvrijheid door de vormbare materialen in ons assortiment die ideaal zijn om wanden en meubels aan boord mee vorm te geven.

  Aan boord van schepen en jachten is er meer om rekening mee te houden dan alleen de onconventionele vormen. Zo zijn de ruimtes vaak relatief klein. Dat vraagt om een onderhoudsvriendelijk interieur dat tegen een stootje kan. Het moet jarenlang mooi blijven, ook onder vochtige omstandigheden. Duurzaam, oersterk en vochtbestendig is wat je nodig hebt, en dat is ook precies waar het plaatmateriaal van Plastica aan voldoet.

  Een scheepsinterieur vraagt om net dat beetje extra als het om veiligheid gaat. Kies daarom voor het brandwerende plaatmateriaal in het assortiment van Plastica. Dit ontvlamt moeilijk, waardoor het risico op brand kleiner is.

  Meer informatie over plaatmateriaal in de jacht- en scheepsbouw

  Horeca

  Een horeca-interieur moet praktisch, duurzaam en hygiënisch schoon zijn, maar ook gastvrijheid en luxe uitstralen. De wanden en meubels moeten gasten een welkom gevoel geven en uitnodigen om fijne uren in de horecagelegenheid door te brengen. Dat vraagt om plaatmateriaal waarmee je volledige designvrijheid hebt, zodat je met kleuren, dessins en een eigen ontwerp een horeca-interieur kan vormgeven dat precies aan de wensen van je klant voldoet.

  Veel horeca-eigenaren hebben een voorliefde voor natuurlijke materialen. Het nadeel van die materialen is vaak dat ze onderhoudsgevoelig zijn, en daardoor ook minder hygiënisch. Daarom hebben we bij Plastica plaatmateriaal in het assortiment met de look van hout, terrazzo, marmer, graniet en beton, maar zonder dat het poreus is. Daardoor is het goed hygiënisch schoon te maken, wat in de horeca een belangrijke vereiste is.

  Kiezen voor Plastica betekent ook dat je hele horeca-interieurs kunt inrichten. Een restaurant, bar of café beslaat meer dan alleen de ruimte waar de gasten eten en drinken. Ook de keuken en toiletten zijn onderdeel van het etablissement. Je ziet daar vaak nog het gebruik van tegels, terwijl de platen van Plastica onderhoudsvriendelijker en hygiënischer zijn. Bovendien bieden ze meer designvrijheid als het om het interieurontwerp gaat.

  Meer informatie over plaatmateriaal in de horeca

  • wanden en meubels
  • balies, bars en werkbladen
  • meubels in natte ruimtes

  Duurzaam plaatmateriaal van Plastica is veelzijdig in gebruik. Het is te gebruiken als wandbekleding in interieurs, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Zo gebruik je plaatmateriaal ook voor het vormgeven van meubels, balies, werkbladen, keukens en badkamers. Zo is het complete interieur met plaatmateriaal van Plastica af te werken.

  Wanden en meubels

  De wandbekleding is een belangrijk onderdeel van een interieur. De kleurkeuze en het dessin bepalen in grote mate de sfeer van een ruimte. Bij Plastica hebben we een ruim assortiment plaatmateriaal dat je voor de afwerking van wanden kunt gebruiken. Kies voor decoratieve wandbekleding die verkrijgbaar is in meer dan 100 trendy kleuren of creëer een unieke, gepersonaliseerde wand naar eigen ontwerp. Het kan allemaal. Zo is er voor elke ruimte – of dat nu een winkel, ziekenhuis, woning of kantoor is – een functionele sfeermaker om de wanden mee af te werken.

  Omdat je alleen aan wandbekleding voor een interieur niet genoeg hebt, hebben we bij Plastica ook een grote collectie meubelpanelen. Die gebruik je onder meer voor bureaubladen, tafels, kasten en ladefronten. Het mooie aan onze meubelpanelen is dat je er in elke ruimte mee uit de voeten kunt. Zo hebben we sterk, slijtvast en milieuvriendelijk plaatmateriaal dat ideaal is voor gebruik voor meubels in natte en openbare ruimtes. En vind je bij ons ook plaatmateriaal voor bureaus en tafels die intensief worden gebruikt.

  Meer informatie over plaatmateriaal voor wandbekleding

  Interieur_H1T0029_1440x845_acf_cropped

  Keukens, toiletten, badkamers en cabines, lockers en meubels in natte ruimtes

  Het plaatmateriaal van Plastica voor keukens is zowel binnen woningen als professionele horecakeukens toe te passen. Ook de laatste zijn steeds vaker open of halfopen waardoor niet alleen de functionaliteit, maar ook het design een rol speelt. Bij Plastica spelen we daarop in met decoratief plaatmateriaal dat oersterk en makkelijk hygiënisch schoon te maken is, maar ook verschillende designmogelijkheden biedt.

  Voor sanitaire ruimtes en badkamers hebben we bij Plastica al het plaatmateriaal dat je nodig hebt voor de stijlvolle en luxe uitstraling die je klanten vragen. Op schepen, in woningen, maar ook in de horeca en recreatiebranche, moeten deze ruimtes praktisch in gebruik zijn. Maar een duurzaam en mooi resultaat is minstens zo belangrijk. Dat bereik je met de makkelijk te verwerken plaatmaterialen voor wastafelbladen, douchevloeren en wandpanelen in ons assortiment. Je maakt ze compleet met onze waskommen en spoelbakken. Allemaal oersterk, makkelijk hygiënisch schoon te houden én verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins.

  Natte ruimtes zoals je die ziet in kleedruimtes van sportscholen, zwembaden en scholen vereisen kleedcabines, lockers en kasten die duurzaam zijn en aan hoge hygiëne-eisen voldoen. Ook daarvoor vind je bij Plastica precies het plaatmateriaal waar je naar op zoek bent. En laat je de platen in een kleur en dessin naar keuze voor nog meer verwerkingsgemak vooraf door onze zagerij op maat zagen en voorboren? Dan verwerk je het op locatie nog makkelijker tot de lockers, cabines of kasten die je nodig hebt.

  Meer informatie over plaatmateriaal voor keukens

  • solid surface platen
  • ruime keuze in kleuren en afwerkingen
  • brandwerend

  De solid surface platen van Meganite Standaard zijn duurzaam en volledig naadloos te verwerken. Daarbij hebben ze als groot voordeel dat ze vervormbaar zijn en daardoor toe te passen voor oneindig veel ontwerpen. Ze zijn ideaal voor gebruik voor onder meer aanrechtbladen, tafelbladen, bars, balies, wastafels, bad- en doucheranden, werkbladen, maatwerk meubilair, winkelinrichting, vensterbanken en lambrisering.

  Daarnaast profiteer je met de keuze voor Meganite Standaard nog van de volgende voordelen:

  • De platen zijn leverbaar tot een breedte van 1500 mm en van gecertificeerde kwaliteit.
  • Het plaatmateriaal is brandwerend B, S1, d0 en voorzien van een IMO certificaat.
  • De platen zijn vocht- en vlekbestendig en blijven lang mooi.
  • Je kunt de platen zorgeloos reinigen met een scala aan chemische middelen.
  • Je hebt keuze uit maar liefst 82 kleuren.
  Product
  Standaard

  Meganite solid surface kan zonder problemen worden ingezet in uiteenlopende ruimtes waar zowel het design als hygiëne aspect van belang zijn. Het oppervlak is duurzaam, niet-poreus, eenvoudig in onderhoud en de platen zijn naadloos te verwerken.

  • Duurzame en naadloze oppervlakken
  • Vervormbaar tot oneindig veel ontwerpen
  • Leverbaar tot een breedte van 1500 mm
  Monster
  • standaard
  • vochtwerend
  • brandvertragend
  • Superfront

  Plastica Decorspaan is kwalitatief hoogwaardig plaatmateriaal met een prachtige uitstraling. Het is verkrijgbaar in vier varianten die ieder hun eigen kenmerken en toepassingen hebben. Zo is er voor iedereen een passende oplossing.

  Product
  Standaard

  Plastica Decorspaan is een topper in alle opzichten, maar vóóral in decoratief opzicht. Het is een kwalitatief hoogwaardige plaat met een prachtige uitstraling.

  • Dichte oppervlaktestructuur; hygiënisch en makkelijk te reinigen
  • Hitte- en vochtbestendig
  • Resistentie tegen huishoudelijke chemicaliën
  Monster

  Vochtwerend plaatmateriaal

  Plastica Decorspaan – Vochtwerend heeft dezelfde eigenschappen als de standaardvariant van het plaatmateriaal, met daarbovenop nog een mooie extra eigenschap. Het is namelijk volledig vochtwerend. Daardoor is het uitermate geschikt om te gebruiken voor meubels en wandbekleding in vochtige ruimtes, zoals keukens, badkamers en natte ruimtes.

  Product
  Vochtwerend

  Plastica Decorspaan E1-P5 vochtwerende decorplaten zijn gelijkwaardig aan de standaard Plastica Decorspaan maar met een mooi extra. De platen zijn namelijk uiterst vochtwerend. Hiermee is Plastica Decorspaan E1-P5 geschikt voor (constructieve) toepassingen in vochtige ruimten.

  • Vochtwerend
  • Overige kenmerken gelijkwaardig aan Decorspaan Standaard
  Monster

  Brandvertragend plaatmateriaal

  Plastica Decorspaan – Brandvertragend heeft dezelfde eigenschappen en voordelen als Decorspaan – Standaard, maar ontvlamt moeilijk waardoor het risico op brand kleiner is. Dat maakt het ideaal om toe te passen voor meubels en wandbekleding in interieurs waar je het risico op brand tot een minimum moet beperken. Denk bijvoorbeeld aan jachten, schepen, vakantiehuizen, hotels en grote horecagelegenheden.

  Product
  Brandvertragend

  Plastica Decorspaan – Brandvertragend heeft naast de prachtige uitstraling de speciale eigenschap dat het moeilijk ontvlamt en het risico bij brand minimaliseert.

  • Brandvertragend volgens B-s1, d0
  • Overige kenmerken gelijkwaardig aan Decorspaan Standaard
  Monster

  Oersterk plaatmateriaal

  Plastica Decorspaan – Superfront is in de basis gelijkend aan Decorspaan – Standaard, maar biedt een extra hoge kras- en stootvastheid. Door het plaatmateriaal af te werken met een coating met een sterkere laagstructuur is het toe te passen op plekken waar schuren en stoten veel voorkomen. Denk aan openbare ruimtes waar veel bezoekers komen die elkaar in smalle ruimtes moeten passeren, waardoor ze tegen de wanden stoten. Of aan werkbladen die door veel verschillende mensen worden gebruikt.

  Product
  Superfront

  Plastica Decorspaan Superfront platen zijn gecoate spaanplaten met een sterkere laagstructuur: hierdoor is het oppervlak extra bestand tegen bijvoorbeeld stoten of krassen.

  • EXTRA hoge kras- en stootvastheid.
  • Overige kenmerken gelijkwaardig aan Decorspaan Standaard
  Monster

  Plastica HPL – Standaard is hogedruklaminaat met een exclusief uiterlijk dat verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan kleuren. Door de dichte oppervlaktestructuur is het hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Het duurzame en slijtvaste plaatmateriaal is te gebruiken voor onder meer deuren, wanden, balies, kasten en bureaus. De platen zijn resistent tegen huishoudelijke chemicaliën en hitte- en vochtbestendig. Je past ze toe in onder meer kantoren, ziekenhuizen, winkels en schepen. Het PEFC-gecertificeerde hout komt eigenlijk in élk interieur goed tot zijn recht.

  Product
  Standaard

  Plastica HPL komt in élk interieur tot zijn recht, vanwege het exclusieve uiterlijk en vanwege de overtuigende eigenschappen van dit hogedruklaminaat met een decoratieve functie. Plastica HPL is verkrijgbaar in een groot kleurenpalet. Ook je eigen ontwerp is mogelijk.

  • Dichte oppervlaktestructuur; hygiënisch en makkelijk te reinigen
  • Hitte- en vochtbestendig
  • Resistentie tegen huishoudelijke chemicaliën
  Monster
  • standaard
  • witte kern

  Plastica Compact – Standaard is een schitterende alleskunner met een gesloten toplaag van melaminehars. De platen worden onder hoge druk en hitte samengeperst tot een homogeen, massief, sterk en duurzaam materiaal. Daardoor kunnen ze letterlijk tegen een stootje en zijn ze toe te passen in ruimtes waar design en intensief gebruik hand in hand gaan. Je gebruikt de platen daar op wanden, voor bureaubladen, spreektafels, kasten en ladefronten. Met keuze uit rond de 200 kleuren, is het plaatmateriaal dat een fraai design met een grote ontwerpvrijheid combineert.

  Product
  Plastica Compact

  Plastica Compact kan makkelijk tegen een stootje, is veelzijdig en compact. Maar bovenal zijn de platen mooi om te zien!

  • Standaard: schitterende alleskunner
  • Witte kern: geef het interieur een mooi accent
  • Max Resistance²: een technologisch hoogstandje
  Monster

  Plastica Compact is er ook als Plastica Compact – Witte kern. Het heeft dezelfde eigenschappen en voordelen als de standaardvariant, maar onderscheidt zich door de witte kern. Hierdoor biedt het een harmonieuze verbinding tussen retro-elementen enerzijds en moderne materialen anderzijds. Het is ideaal voor interieurs waarin design een prominente rol speelt. Vooral bij contrasterende (oppervlakte)kleuren zorgt de witte kern voor een bijzonder accent.

  Product
  Witte kern

  Plastica Compact – Witte kern is een regelrechte blikvanger, die vooral bij designtoepassingen tot zijn recht komt.

  • Witte kern voor een speciaal accent
  • Overige kenmerken gelijkwaardig aan Compact Standaard
  Monster

  Heb je antibacterieel plaatmateriaal nodig omdat in ruimtes strenge hygiëne-eisen gelden? Kies dan voor Plastica Compact – Max Resistance². Daarover lees je meer op de pagina Antibacterieel plaatmateriaal voor een hygiënisch schoon interieur.

  Op diezelfde pagina vind je ook meer over Sealwise plaatmateriaal: het andere antibacteriële plaatmateriaal in ons assortiment.

  • lange levensduur
  • sommige materialen volledig circulair

  Voor duurzaam plaatmateriaal voor interieurs moet je bij Plastica zijn. Al ons plaatmateriaal heeft een lange levensduur en kan tegen een stootje. Er is niet veel onderhoud nodig om ze jarenlang mooi te houden. Bovendien komt het hout voor onze platen uit duurzaam beheerde bossen. Het plaatmateriaal van Meganite – Standaard kent zelfs al dessins die volledig van gerecycled materiaal zijn gemaakt.

  De antibacteriële platen van Sealwise zijn niet alleen gemaakt van gerecycled materiaal, maar zijn na de lange levensduur van minimaal 20 jaar ook weer voor 100% te recyclen. Daarom kun je daar spreken van een volledig circulaire keuze.

  Vraag monsters aan

  Plastica is sinds 1987 dé leverancier van plaatmateriaal voor interieurtoepassingen om gebouwen nét dat beetje mooier te maken. Dat doen we samen met onze opdrachtgevers door advies te geven, producten te leveren, eventuele bewerkingen uit te voeren, projectbegeleiding aan te bieden en jarenlange garantie te geven.

  Bij Plastica vinden we kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die we verkopen erg belangrijk. We leveren daarom alleen plaatmateriaal waar jouw eindklant jaren mee vooruit kan. We maken het je graag makkelijk door je te helpen bij je keuze, maar ook met onze gratis montageservice en projectbegeleiding.

  Ben je benieuwd of ons plaatmateriaal geschikt is voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend monsters aan. Dan kun je – eventueel samen met je eindklant – zelf ervaren welke platen voor jouw project het geschiktst zijn.

  Neem contact op met onze adviseurs

  Bekijk:

  Lees hier de veelgestelde vragen over plaatmateriaal voor interieurs. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op!

   

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Naar inschrijven

  "*" geeft vereiste velden aan

  Aanhef
  Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  © 2024 Plastica Groep

  Download bestanden

  Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Naar boven