Wandbekleding

Altijd stijlvol en praktisch. Waar nodig ook brandwerend en/of antibacterieel. Voor elk interieur is er een passende wandbekleding. Van winkel tot laboratorium. Kies uit de uitgebreide collectie met kleuren en decoren of creëer unieke wanden naar eigen ontwerp.

VHP-bestendige wandpanelen

Waar strenge hygiëne-eisen gelden, bijvoorbeeld in cleanrooms en laboratoria, wordt intensief gereinigd. Intensieve reinigings- en desinfectiemiddelen zoals VHP zijn geen enkel probleem voor wandbekleding gemaakt van Compact Plus.

Compact Plus heeft een urethaan-acrylaat toplaag met een gesloten oppervlak. De toplaag van Compact Plus is van chemicaliën-bestendig Massief NT, een bijzonder duurzaam materiaal. Compact Plus is verkrijgbaar in meer dan 100 sprekende uni-kleuren en decoren variërend van levensechte houtdessins tot steen-look.

Antibacteriële en antivirale wandbekleding

Voor schone omgevingen, zoals cleanrooms, operatiekamers en waar voedsel wordt verwerkt, gelden de strengste normen voor hygiëne. De uPVC wandbekleding Sealwise is gemaakt voor schone ruimtes:

  • antibacterieel en antiviraal
  • 100% waterbestendig
  • brandwerend (Euroklasse B1)
  • sterk met een lange levensduur

Sealwise is ook erg duurzaam: de wandbekleding wordt circulair geproduceerd. De platen zijn verder makkelijk te monteren. Sealwise is lichtgewicht en kan bij een renovatie direct over een bestaande tegelwand of roestvrijstaal verwerkt worden. Met Plastica Decor Design kunnen de platen met elke kleur of print bedrukt worden.

Brandveiligheid voor vluchtroutes

Brandveiligheid is erg belangrijk bij de keuze van materialen die toegepast worden bij vluchtroutes. Dat geldt ook voor de wandbekleding. Onbrandbare materialen maken vluchtroutes, gangen en trappenhuizen veiliger. Het betekent meer tijd om zonder rookontwikkeling te kunnen vluchten. Plastica Compact MLook is onbrandbare wandbekleding met Euroklasse A2-s1, d0. Dit is een hogere norm dan de eisen in het Bouwbesluit, voor extra zekerheid.

Met MLook houd je alle ontwerpvrijheid van Plastica Compact wandbekleding. Met keuze uit meer dan 100 kleuren en decoren of de mogelijkheid van een eigen ontwerp met Plastica Decor Design.

Wandbekleding op maat

Alle plaatmaterialen zijn verkrijgbaar in een grote variëteit in afmetingen. Voor nog meer verwerkingsgemak kunnen de platen in onze zagerij op maat gezaagd en voorgeboord worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven