Plaatmateriaal voor de inrichting van cleanrooms en laboratoria

Cleanrooms en laboratoria stellen de hoogste eisen aan hygiëne. Met de plaatmaterialen Meganite AcryMed, Max Resistance² en Sealwise WCB creëer je antibacteriële, duurzame werkoppervlakken, opbergruimte en wanden. Uiteraard berekend op de strengste reinigingseisen. De materialen hebben elk hun eigen toepassingen en kenmerken. We nemen ze graag met je door.

plaatmateriaal cleanrooms laboratoria
plaatmateriaal cleanrooms laboratoria plaatmateriaal cleanrooms laboratoria

Max Resistance² voor de veeleisende werkomgeving

Max Resistance² is bij uitstek geschikt voor werkbladen, wanden en tafels in een veeleisende werkomgeving. Dit HPL-plaatmateriaal is sterk bestand tegen krassen, stoten, agressieve chemicaliën én grote temperatuurverschillen.

De toplaag van Max Resistance² is van dubbelgehard polyurethaan-acrylaat. Deze gepatenteerde RE-toplaag is sterker dan een oppervlak op basis van EBC- (Electronic Beam Curing) of Melamine-technologie. Dit maakt de platen extreem duurzaam en zorgt dat vocht, chemicaliën, kleurstoffen en oplosmiddelen geen enkele kans hebben om binnen te dringen.

Max Resistance² is:

 • niet-poreus en antimicrobieel
 • zeer duurzaam
 • bestand tegen grote temperatuurverschillen
 • hittebestendig tot 180°C/360°F
 • ook verkrijgbaar in brandwerende variant (B-s1, d0)
 • FSC- en PEFC-gecertificeerd

De kopse kanten hebben bij de verwerking en installatie geen extra behandeling nodig: de platen zijn standaard dubbelzijdig voorzien van een beschermfolie om het oppervlak optimaal te beschermen.

Sealwise WCB – Lichtgewicht en bijzonder duurzaam

Sealwise WCB is in alle opzichten duurzaam. Het heeft een lange levensduur, is circulair geproduceerd en zelfs geschikt voor gebruik buiten. En het is een enorm veelzijdig materiaal, toe te passen voor wand- en plafondbekleding, trollies, kasten, deuren en ontsmettingsruimtes.

Hygiëne is uiteraard essentieel in laboratoria en cleanrooms. De antibacteriële oppervlaktebehandeling van Sealwise WCB reduceert aanwezige bacteriën met 99,9% en virussen met 99,8%.

Sealwise WCB is:

 • antibacterieel en antiviraal
 • 100% waterbestendig
 • bestand tegen chemicaliën
 • brandwerend Euroklasse B-s1, d0
 • antistatisch
 • FM Approved
 • circulair: geproduceerd uit gerecycled uPVC en 100% recyclebaar

Sealwise WCB is naast sterk en duurzaam ook lichtgewicht. Dat maakt het materiaal makkelijk te monteren, ook bij grotere oppervlaktes. Je bespaart daardoor tijdens de montagefase op loonkosten en tijd.

Service in plaatmateriaal voor cleanrooms en laboratoria

De plaatmaterialen van Plastica zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, voor een minimaal zaagverlies. Voor nog meer verwerkingsgemak kunnen de materialen in onze zagerij op maat gezaagd en voorgeboord worden.

24-uurs monsterservice

Om tot een goede keuze te komen bieden wij je hier de mogelijkheid eenvoudig monsters aan te vragen.

Vraag nu je gratis monsters aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven