Houten gevelbekleding

Met houten gevelbekleding van Plastica geef je elk gebouw een unieke en natuurlijke uitstraling. Afgewerkt met olie, beits, acrylaatlak, dekkende verf of sioo:x. Kleurrijk of juist natuurlijke tinten. Bekijk onze collectie en vraag direct een gratis monster aan.

Kunnen wij je helpen?

Met houten gevelbekleding van Plastica geef je elk gebouw een unieke en natuurlijke uitstraling. Afgewerkt met olie, beits, acrylaatlak, dekkende verf of sioo:x. Kleurrijk of juist natuurlijke tinten. Bekijk onze collectie en vraag direct een gratis monster aan.

Cape Cod

Gevelbekleding
hout
 • Houtsoort: Lodgepole pine
 • Vrijwel alle kleuren mogelijk met 15/8 jaar garantie
 • Afgewerkt met een acrylaatlak

Woodritch

Gevelbekleding
hout
 • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
 • Milieuvriendelijk
 • Afgewerkt met een acrylaatlak

Ogon Wood

Gevelbekleding
hout
 • Houtsoort: Lariks
 • Gecertificeerd brandvertragend, Euroklasse B (B- s2, d0), volgens NEN-EN 13501-1
 • Afgewerkt met een dekkende verflaag

Fazawood

Gevelbekleding
hout
 • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
 • Milieuvriendelijk / klimaatpositief
 • Afgewerkt met een olie

Tripanel

Gevelbekleding
hout
 • Vezelplaat
 • Duurzaamheid gelijkwaardig aan teakhout
 • Afgewerkt met een acrylaatlak

Nordhiil

Gevelbekleding
hout
 • Houtsoort: Picea abies
 • Exclusief in zwart met 15 jaar garantie
 • Afgewerkt met een beits

Elements Vulcan

Gevelbekleding
hout
 • Houtsoort: Radiata Pine
 • Volledig recyclebaar
 • Afgewerkt met olie of Sioo:x

Sioo:x

Gevelbekleding
hout
 • Gepatenteerde formule
 • Beschermt en versterkt hout
 • Egaal zilvergrijze uitstraling
Roosendaal, OBS De Gezellenhoek, Cape Cod
houten gevelbekleding elements vulcan villa valkenswaard Houten gevelbekleding Cape Cod Cultuurcentrum Veendam
Op deze pagina:

   

   

  Ecologische en duurzame houten gevelbekleding

  Het belangrijkste voordeel van de keuze voor houten gevelpanelen bespraken we nog niet. Gevelbekleding van hout is een duurzame en milieuvriendelijke keuze. We durven gerust te stellen dat het de meest duurzame gevelbekleding is. Zeker als je kiest voor houten gevelpanelen met een FSC- of PEFC-keurmerk. Dan weet je zeker dat het om ecologische en duurzame houten gevelbekleding gaat. Dit hout komt uit duurzaam beheerde bossen. In deze bossen gaat het kappen van bomen volgens een vooraf bedacht proces. Ook plant men voor elke gekapte boom meteen weer een nieuwe boom terug. Daarmee is het een milieuvriendelijk proces waarbij van ontbossing geen sprake is.

  Nog verder verduurzamen

  Klimaatneutraal bouwen en hout gaan dus prima samen. Dat is een fijne gedachte, omdat we hout kennen als een betrouwbaar bouwmateriaal. Het heeft van zichzelf al een lange levensduur en is makkelijk te verwerken. Doordat we het hout bij Plastica nog verder verduurzamen, zijn onze houten gevelpanelen nog beter bestand tegen de invloeden van buitenaf, zoals vocht en droogte. Daarmee kunnen we de levensduur nog meer verlengen.

  Gecertificeerd hout

  Bij Plastica vinden we het belangrijk om milieuvriendelijk en klimaatneutraal te produceren. Daarom werken we voor onze duurzame houten gevelpanelen alleen met gecertificeerd hout. En gebruiken we innovatieve en milieuvriendelijke technieken om onze ecologische gevelbekleding te verduurzamen. Zo kunnen we garanderen dat het hout van onze gevelpanelen een negatieve CO2-voetafdruk heeft en een positieve bijdrage levert aan CO2-neutraal bouwen.

  Met houten gevelpanelen van Plastica kies je voor een duurzame en ecologische gevel van hout en dus ook voor kwaliteit én het milieu!

  Wil je meer weten over de verschillende houtsoorten in onze collectie? Neem dan een kijkje op de productpagina’s van onze merken houten gevelbekleding. Hier kun je ook direct monsters aanvragen.

  Rhombus-profiel

  Een populair, veelzijdig en open houten gevelbekleding profiel is de Rhombus. Het Rhombus-profiel vinden we bij Cape Cod en Elements Vulcan panelen. Het is een goede keuze als een gevel luxe en klasse moet uitstralen. Rhombus betekent ruit. Dat is dan ook precies hoe het profiel eruitziet: het is ruitvormig. Daarom kennen we het ook wel als het ‘wiebertjes’- profiel. Het leuke aan het Rhombus-profiel is dat je vrij bent om te spelen met tussenruimtes. Je bepaalt zelf hoe ver je de latten uit elkaar plaatst (met een minimumafstand van 6 mm).

  Het Rhombus-profiel is zowel verticaal als horizontaal toe te passen. Dat geeft je veel vrijheid als het om het ontwerpen van de gevelbekleding gaat. De meeste mensen gebruiken het Rhombus-profiel horizontaal, maar ook verticaal zorgt het profiel voor prachtige gevels.

  Rhombus profiel Cape Cod C060 Zwart

  Rhombus profiel Cape Cod C060 Zwart

  Door de schuine kanten van het profiel is er (zeker bij horizontaal gebruik) altijd een perfecte en natuurlijke afwatering. Daarnaast zorgt het open profiel van dit gevelprofiel voor een goede ventilatie van het achterliggende materiaal. Ventilatie, regelwerk en een juiste bevestiging zijn daarbij erg belangrijk. Neem daarom voor de montage altijd goed de voorschriften door of neem contact op met een van onze commercieel technisch adviseurs. Ze helpen je graag verder.

  Channel Siding

  Een ander geliefd profiel is Channel Siding. Je gebruikt het om ritme te geven aan gevels. Binnen Cape Cod panelen zijn er maar liefst 5 Channel Siding-profielen verkrijgbaar, willekeurig te combineren met elkaar. Daarmee reiken we je volop creatieve mogelijkheden aan om een unieke gevel samen te stellen.

  channel siding profielen cape cod gecombineerd

  Diverse Channel Siding profielen van Cape Cod gecombineerd.De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten: breed, smal, 18 mm dik en 32 mm dik. Door de verschillende diktes en breedtes met elkaar te combineren, creëer je een levendig 3D-effect op de gevel. Ga je voor een speels effect door meerdere profielen met elkaar te combineren? Of heb je liever een strakke of authentieke look? De keuze is aan jou!

  Ook binnen Ogon Wood panelen zijn er 2 Channel Siding-profielen verkrijgbaar en binnen de Nordhiil collectie zijn er 3 Channel siding profielen die onderling uitstekend te combineren zijn.

  Board and batten en Canadian Channel

  Een echte klassieker in houten gevelbekleding is het Board and Batten-profiel. Standaard bestaat dit profiel uit twee delen; een smalle Batten-plank nagel je op een bredere Board-plank. Zo geef je een gevel een mooie diepe en sierlijke uitstraling.

  Board And Batten Cape Cod

  Board And Batten Cape Cod

  Met het nieuwe Canadian Channel-profiel van Cape Cod panelen bereik je hetzelfde effect, maar daarvoor heb je maar een enkele plank nodig. Ook is er sprake van een omgekeerde versie; bij het Canadian Channel-profiel ligt het smalle deel verder naar achteren. Beide profielen zijn alleen geschikt voor verticale toepassing.

  Canadian Channel Cape Cod

  Canadian Channel Cape Cod

  De grote collectie van Cape Cod

  Wil je spelen met vormen op een gevel en streef je naar een spannend resultaat en een unieke uitstraling? Dan vind je in de collectie van Cape Cod panelen maar liefst 9 (basis)profielen en 5 Channel Siding-profielen, waarmee je eindeloos kunt variëren in dikte en breedte. Geef gebouwen karakter en creëer een bijzonder, levendig 3D-effect dat helemaal past bij de rest van het ontwerp: speels, strak, authentiek… de keuze is aan jou! Bekijk hier in welke diktes en breedtes de profielen verkrijgbaar zijn en laat je inspireren!

  Product
  Cape Cod

  Cape Cod is gemaakt van Lodgepole Pine en biedt al vele jaren met succes weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden in de VS, Canada en Europa. Door de uitstraling en verschillende modellen biedt Cape Cod houten gevelbekleding een op maat gemaakte oplossing voor elk bouwproject.

  • Houtsoort: Lodgepole pine
  • Vrijwel alle kleuren mogelijk met 15/8 jaar garantie
  • Afgewerkt met een acrylaatlak
  Monster

  Nog veel meer profielen

  De Rhombus, Dubbele Rhombus, Wanaka, Zweeds rabat en Halfhouts rabat… er zijn nog zoveel profielen binnen de collectie houten gevelbekleding van Plastica die hier nog niet aan bod kwamen. Elk profiel geeft een gevel zijn eigen unieke uitstraling. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om te werken met verschillende breedtes en diktes om ritme toe te voegen aan een gevel. Bekijk onze referentiepagina eens om nog meer inspiratie op te doen en de vele mogelijkheden te ontdekken!

  Fazawood houten gevelbekleding kleuren

  Elk project vraagt om een andere kleur

  Het project, type gebouw en de omgeving bepalen in grote mate welke kleur de houten gevelpanelen moeten hebben. Voor vakantiewoningen die op moeten gaan in hun natuurlijke omgeving wil je waarschijnlijk panelen in natuurlijke kleuren hebben. Elements Vulcan panelen zijn verkrijgbaar in mooie natuurlijke bruintinten, net als de gevelpanelen van Cape Cod dat zijn. In de collectie gevelpanelen van de laatste vind je ook de net iets opvallendere kleuren, zoals Indian Corn of Vanilla. Deze kleuren zijn geschikt voor het bekleden van appartementen, woningen en scholen die wat meer de aandacht mogen trekken.

  Er zijn ook situaties te bedenken waarin zwarte houten gevelbekleding of witte panelen de voorkeur hebben. Ook die vind je in de collectie van Cape Cod, net als in het assortiment houten gevelpanelen van Tripanel. Samen met grijze gevelbekleding, zijn houten gevelbekleding in wit en zwart vrij neutrale keuzes die in veel situaties toepasbaar zijn. De houten gevelbekleding Nordhiil is exclusief in zwart verkrijgbaar!

  Product
  Nordhiil

  Ben je op zoek naar een duurzame en ecologische gevel van hout? Lees hier meer over Nordhiil of vraag direct een monster aan.

  • Houtsoort: Picea abies
  • Exclusief in zwart met 15 jaar garantie
  • Afgewerkt met een beits
  Monster

  Een combinatie van kleuren

  Een trend die we de laatste jaren veel zien is een combinatie van kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van natuurlijke bruintinten? Of een combinatie met een kleur die er echt uitspringt? Bij de standaard en uitgebreide kleurencollectie van Cape Cod kwam de populaire kleur Sandalwood er daarom recentelijk in 3 verschillende tinten bij. Vanaf maart 2021 is deze kleur ook verkrijgbaar in het profiel Channel Siding. Ben je benieuwd hoe de populaire kleur Sandalwood er in het echt uitziet? Vraag dan een monster aan in een profiel naar keuze.

  Cape Cod houten gevelbekleding Sandalwood kleuren toegepast bij vakantiewoning De Koog

  Cape Cod houten gevelbekleding Sandalwood kleuren toegepast bij vakantiewoning De Koog

  Naast Cape Cod, zijn ook Woodritch panelen er in veel kleuren, 14 maar liefst. Ben je op zoek naar een andere kleur? Informeer dan naar de mogelijkheden.

  Sioo:x

  Wil je een bestaande houten gevel een nieuw likje verf geven? En daarmee de houten gevelbekleding meteen voor 15 jaar beschermen tegen scheuren, schimmel, algen, rot en vuil? Dan is het ecologische houtbeschermingsproduct Sioo:x een goede keuze. Het is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en geeft hout een oogverblindende, egaal zilvergrijze kleur. Sioo:x is te gebruiken voor de meest uiteenlopende houtsoorten. Het behandelen van houten gevels met Sioo:x kan in twee eenvoudige stappen. Heb je liever houten gevelpanelen die we al met Sioo:x voorbehandelen? Kies dan voor Radiata Pine Vulcan in het profiel Victor.

  Product
  Sioo:x

  Sioo:x is te gebruiken voor de meest uiteenlopende houtsoorten. Het behandelen van houten gevels met Sioo:x kan in twee eenvoudige stappen.

  • Gepatenteerde formule
  • Beschermt en versterkt hout
  • Egaal zilvergrijze uitstraling

  Tripanel – Extreem duurzaam

  Ben je voor een project op zoek naar écht duurzame houten gevelbekleding? Bijvoorbeeld omdat woningen, een appartementencomplex of vakantiehuisjes dicht bij zee komen te staan, en daardoor blootstaan aan veel invloeden van buitenaf? Dan zijn de panelen van Tripanel een goede keuze. Een hoogwaardige, watergedragen acrylaatlak zorgt voor het behoud van de duurzaamheid en stabiliteit in zelfs de meest extreme omgevingen. Tripanel is zo duurzaam door het gepatenteerde productieproces. Daarom krijg je op het basismateriaal 50 jaar garantie.

  Product
  Tripanel

  Tripanel is een compleet nieuw, innovatief paneel. De vezelplaat is afgewerkt met een hoogwaardig watergedragen acrylaatlak. Zelfs in de meest extreme en uitdagende omgevingen behoudt Tripanel zijn duurzaamheid en stabiliteit. Vocht is geen enkel probleem en deze vezelplaat kan zowel binnen als buiten toegepast worden; van profielwerk tot gevelbekleding. De kwaliteit heeft Tripanel te danken aan een gepatenteerd productieproces en uit zich in een uitgebreide garantie waaronder 50 jaar garantie op het basismateriaal.

  • Vezelplaat
  • Duurzaamheid gelijkwaardig aan teakhout
  • Afgewerkt met een acrylaatlak
  Monster

  Jarenlange garanties

  De garantieduur op houten gevelbekleding verschilt per merk en hangt soms ook af van het type lak dat je kiest. Zo krijg je op de panelen van Cape Cod 15 jaar garantie als je kiest voor een dekkende lak. De 15 jaar garantie geldt ook als je kiest voor verf. Bij de keuze voor semitransparante lak is de garantie 8 jaar. Daarmee is het een keuze waarbij je op garantie wat inlevert, maar daar krijg je wel een mooie natuurlijke uitstraling van de gevelpanelen voor terug.

  Kies je voor panelen van Fazawood die een afwerking krijgt met olie? Dan krijg je 10 jaar garantie. Op het ecologische houtbeschermingsproduct Sioo:x is de garantie 15 jaar.

  Wil je meer weten over de duurzaamheid en lange levensduur van de houten gevelbekleding van Plastica? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag!

  Neem contact met ons op!

  Veiligheid én een natuurlijke uitstraling

  De houten gevelpanelen van Ogon Wood zijn geclassificeerd volgens Euroklasse B. Daarmee biedt het de veiligheid die je van brandvertragende gevelbekleding mag verwachten. Door de basis van Larikshout hebben de gevelpanelen daarnaast een prachtige natuurlijke uitstraling. Deze houtsoortgroeit aanzienlijk langzaam. Dat heeft invloed op de structuur van het hout, dat sterker en duurzamer is.

  Brandvertragende behandeling

  Het Larikshout voor Ogon Wood gevelpanelen is een van de grootste en zwaarste fijnjarige naaldhoutsoorten. Kenmerkend zijn de relatief kleine knoesten en de smalle vlammenstructuur van de panelen. Vacuüm verduurzaming van het hout zorgt voor een verdere toename in de stabiliteit en duurzaamheid van de panelen. Ogon Wood gevelbekleding krijgt daarnaast nog een brandvertragende bewerking en droging. Ogon Wood is er in de profielen Channel Siding en Board, en wordt afgewerkt met een laklaag in elke gewenste kleur (vanaf 50 m2).

  Wil je zelf ontdekken wat Ogon Wood onderscheidt van andere brandvertragende houten gevelbekleding? Lees meer op de productpagina of  vraag hieronder direct een monster aan.

  Product
  Ogon Wood

  Lees meer over Ogon Wood of vraag direct een monster aan.

  • Houtsoort: Lariks
  • Gecertificeerd brandvertragend, Euroklasse B (B- s2, d0), volgens NEN-EN 13501-1
  • Afgewerkt met een dekkende verflaag
  Monster

  Onderhoudsarme houten gevelbekleding

  Gelakte houten gevelbekleding is bijzonder onderhoudsarm. Daardoor is het vaak pas na 8 tot 15 jaar nodig om de panelen volledig te overschilderen. Het exacte aantal jaren hangt af van het type houten gevelbekleding en de acrylaatlak. Zo hebben Ogon Wood panelen een brandwerende laklaag. Om deze laklaag brandwerend te houden, is de aanbeveling om de hele gevel elke 4 jaar opnieuw van een dekkende laklaag te voorzien.

  Over het algemeen geldt ook dat geoliede houten gevelpanelen iets meer onderhoud nodig hebben dan een gelakte houten gevel. De houten gevelpanelen van Elements Vulcan dien je om de 2-3 jaar opnieuw in de olie te zetten om de levensduur van het hout te verlengen. Doe je dat niet, dan gaat het hout vergrijzen en kunnen er na verloop van tijd haarscheurtjes in het hout ontstaan.

  Onderhoudsplan gevelpanelen

  Compleet onderhoudsvrije gevelbekleding zou natuurlijk het mooiste zijn. Maar voor alle houten gevelpanelen geldt dat er iets aan onderhoud nodig is. Voor welk merk je kiest, bepaalt onder meer hoeveel onderhoud er nodig is. Kies je voor gevelpanelen van Cape Cod? Dan is het 15 jaar lang niet nodig om te schilderen. Heb je liever de planken van Elements Vulcan die een afwerking met olie hebben? Dan is het nodig om de panelen elke 2-3 jaar opnieuw in de olie te zetten voor een blijvend resultaat.

  Een andere factor die een grote rol speelt bij het onderhoud is de ligging van het gebouw dat je met de gevelpanelen bekleedt. Gaat het om een woning vlak bij de kust, ligt de gevel op het noorden of zuiden en is er sprake van enige beschutting of niet? Het heeft allemaal invloed op de omstandigheden waaraan je de gevelpanelen blootstelt. En aan de hoeveelheid onderhoud die er daardoor nodig is.

  Onderhoudsplan van Planbuilding

  Onderhoudsarme gevelbekleding heeft dus nog wel iets van onderhoud nodig. Gelukkig is het ook mogelijk om het onderhoud uit te besteden. Een partij die dat aanbiedt, is Planbuilding. Dit is een landelijk dekkend netwerk van lokale specialisten die onderhouds- en herstelwerkzaamheden uitvoeren.

  Bij Planbuilding nemen ze je alle zorg uit handen als het om het onderhoud van gevelpanelen gaat. Daarvoor bieden ze een onderhoudsplan aan. Voor een vast bedrag per maand weet je gedurende de hele looptijd zeker dat de gevel van een gebouw of woning in uitstekende staat verkeert, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. Van inspectie tot schoonmaken en eventueel schilderwerk of andere herstelwerkzaamheden: Planbuilding neemt je al het onderhoud uit handen. Voor meer informatie download je de flyer of neem je contact op met Planbuilding.

  Gevelbekleding met lichte verontreiniging schoonmaken

  Is er op de gevel sprake van lichte verontreiniging, dan gebruik je een huishoudelijk schoonmaakmiddel en een zachte borstel om de gevelpanelen schoon te maken. Gebruik tijdens het schoonmaken nooit een hogedrukspuit! Na het schoonmaken van de gevel is het wel belangrijk om de houten gevelbekleding even goed af te spoelen met schoon water.

  Gevelbekleding met zware verontreiniging schoonmaken

  Is er sprake van zwaardere verontreiniging op de gevel, dan raden we je aan om even contact op te nemen met Plastica. Je krijgt dan advies over de manier waarop je de houten gevelpanelen het beste reinigt. Let op: gebruik ook bij het reinigen van zware verontreiniging geen hogedrukspuit, want dit kan het materiaal beschadigen. Bij Plastica verkopen we speciale reinigingsmiddelen voor de verschillende materialen die de gevel weer laten stralen.

  Neem contact met ons op!

  Duurzame kwaliteit

  Bij Plastica zijn we kritisch op de kwaliteit van de materialen die we verkopen. Deze materialen zijn tenslotte de basis van de kwaliteit van het eindproduct. Om die reden leveren we alleen duurzame houten gevelbekleding die jarenlang meegaat. Maar dat is nog niet alles. Alleen door de producten op de juiste manier te monteren, leveren de materialen daadwerkelijk de prestaties die we beloven. We hechten dan ook veel waarde aan de overdracht van kennis. Bij ons kan je daarom altijd terecht voor advies over de montage van de gevelpanelen.

  Oplossingsgericht

  Bij Plastica denken we graag mee over hoe we jouw droom of die van je klanten kunnen verwezenlijken. Ben je op zoek naar houten gevelpanelen die lang mooi blijven zonder dat je er al te veel onderhoud aan hebt? En die daarnaast voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid? Dan heb je in Plastica de juiste partij gevonden. Wij hebben 40 jaar ervaring met plaatmateriaal en denken graag met je mee over de juiste oplossing voor jouw project of bedrijf.

  Innovatief

  We zijn pas tevreden over de houten gevelpanelen die we aanbieden als jij dat ook bent. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitvoeringen en dessins, toepassingsmogelijkheden en producteigenschappen. En denken we mee over markten die hier hun voordeel mee kunnen doen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor jouw project of gebouw.

  Klantgericht

  Bij Plastica leren we je graag eerst goed kennen. Alleen dan is het mogelijk om je het beste advies te geven. Het is altijd ons doel om jouw project samen tot een succesvol einde te brengen. Daarbij maken we je het graag zo makkelijk mogelijk om de materialen uit te kiezen die het beste bij je project passen. Dit doen we zeker niet alleen online. Ga gerust eens in gesprek met onze technisch commercieel adviseurs om te horen over hun ervaringen en om advies te krijgen!

  Teamwork

  Binnen Plastica werken alle afdelingen samen om tot het beste eindresultaat te komen. Uiteindelijk zijn we allemaal trots op de eindresultaten van onze klanten. Oordeel zelf over de projecten met onze houten gevelbekleding; neem snel een kijkje bij onze referenties.

   

  Neem contact op met Plastica

  Ons verkoopteam

  Maak kennis met ons verkoopteam en doe gerust een beroep op hun ervaring en advies.

  Bekijk:

  PROJECTEN

  Onze 24-uurs monsterservice

  Om tot een goede keuze te komen bieden wij je hier de mogelijkheid eenvoudig monsters aan te vragen.

  Vraag nu je gratis monsters aan

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Naar inschrijven

  "*" geeft vereiste velden aan

  Aanhef
  Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  © 2024 Plastica Groep

  Download bestanden

  Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Naar boven