Architectuurprijs voor sportaccommodatie De Meulebèèk

De Meulebèèk verbindt de Noord-Limburgse dorpen Meerlo en Wanssum, en staat symbool voor de samenwerking van buitensportverenigingen in de regio. Stichting De Meulebèèk geeft die samenwerking vorm in het gelijknamige multifunctionele sportpark in Wanssum. Het ontwerp van de sportaccommodatie is afkomstig van Novares Architecten & Constructeurs Arcen.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
TypeRhombus
MateriaalHout
BevestigingOverige
AdresSportlaan 2, 5861 CX, Wanssum
Realisatie2013
ArchitectArchitectenburo Veeger | Texel
ProjectkleurenCCS 71775 (Sikkens E4 15 35) - CCS 72294 (Sikkens E4 10 30) - CCS 72293 (Sikkens E4 30.20)

“Het uitgangspunt voor De Meulebèèk was een eigentijds paviljoen te creëren in een parkachtige omgeving, waarbij de beleving van parkbezoekers, sporters én toeschouwers tijdens de ontwerpfase steeds leidend is geweest. In de vertaling hiervan zijn we goed geslaagd. De sportaccommodatie is eind 2013 opgeleverd en tot nu toe hebben we alleen positieve reacties gekregen. In 2014 is het ontwerp bekroond met de Architectuurprijs van de gemeente Venray en Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK)”, zegt architect Joost Kanters van Novares.

“In overleg met de opdrachtgever zijn we gaan werken aan een gebouw, waarbij gebruikers ook binnen te allen tijde deel blijven uitmaken van het park en de sportactiviteiten die er plaatsvinden. Vanuit de kantine zijn via de grote glazen wanden alle velden te zien, met het hoofdveld op de voorgrond. Er is gebruik gemaakt van het natuurlijke hoogteverschil van het terrein, waardoor de kantine letterlijk vier treden hoger ligt en het mogelijk is om over dat veld uit te kijken. Van de zon af, zodat toeschouwers niet worden verblind als ze een wedstrijd willen volgen. De accommodatie is letterlijk en figuurlijk een spil in het park en het hart van alle activiteiten.”

Kleurstelling

Om de juiste natuurlijke kleurnuances te vinden heeft Kanters behoorlijk wat monsters opgevraagd bij Plastica. “Ze hebben ons daarbij fantastisch geholpen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.Als ik kijk naar de kleurstelling van de vooraf dekkend geschilderde delen, dan komt die perfect overeen met wat ik had gehoopt. De keuze voor de wat donkere taupetinten helpt het gebouw een wat chiquere uitstraling te geven. De accommodatie is een heel langwerpig gebouw. Door de fijne Cape Cod rhombus-profielen oogt lang nog langer, waardoor een belijning ontstaat die dat effect nog versterkt.”

Toon filters +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.