Cape Cod 30 jaar & still going strong

Cape Cod houten gevelbekleding op kleur geeft gebouwen en woningen karakter. En dat al 30 jaar lang. In Nederland zijn de eerste projecten in 1999 opgeleverd. Hier delen we bijzondere verhalen van architecten die in hun ontwerpen graag met Cape Cod werken. Maar ook vind je referenties van vroeger die er nu nog steeds goed uitzien, zonder een nieuwe verflaag te hebben aangebracht. Houd deze pagina in de gaten; we updaten hem regelmatig.

Vraag gratis een samplepakket Cape Cod aan 

Snel naar:
1. Bijzondere verhalen
2. Referenties uit de oude doos

 

Lakgarantie van 15 jaar; semi-transparant 8 jaar

Veel verschillende profielen

Onderhoudsarm

Vrijwel alle kleuren mogelijk

Draagt bij aan CO2 neutraal bouwen

💪 12 JAAR LATER: Brandweerkazerne Den Oever

Fotografie: mei 2024 | Wederom een schitterend voorbeeld “uit de oude doos”: brandweerkazerne Den Oever. Bij het ontwerp richtte de architect zich op het gebruik van duurzame materialen met een representatieve uitstraling. En zelfs na 12 jaar is deze uitstraling nog steeds behouden.

💪 8 JAAR LATER: Woonwijk De Keyser

Fotografie: april 2024 | Woonwijk De Keyser in Middenbeemster laat niet alleen zien dat Cape Cod door de jaren heen mooi blijft, maar ook hoe veelzijdig deze houten gevelbekleding is. De woningen zijn geïnspireerd op de dorpse architectuur van Middenbeemster. De groene en witte kleuren van Cape Cod vormen een mooie combinatie met het warme metselwerk. En daar is zelfs na 8 jaar nog helemaal niets aan veranderd.

 

Cape Cod still going strong - woning Terneuzen

💪 12 JAAR LATER: Woning Terneuzen

Fotografie: april 2024 | Een van de beste reclame die je kan hebben is wanneer een architect kiest voor Cape Cod voor zijn eigen woning. En zie hier het resultaat na 12 jaar: de gevel ziet er na al deze jaren nog fantastisch uit. Ondanks de verschillende weertypes blijft de uitstraling behouden.

💪 12 JAAR LATER: Scandinavisch blauwe Cape Cod in nieuwbouwwijk Kernhem

Fotografie: februari 2024 | Cape Cod in Scandinavisch blauw in Scherf 1 van (destijds) nieuwbouwwijk Kernhem in Ede. Dit is het resultaat na 12 jaar regen, sneeuw, vorst en felle zon zónder onderhoud aan de houten gevel. Leuk om te vertellen dat in 2020 de woonwijk is uitgebreid. Gezien de eerdere positieve ervaring kan het ook bijna niet anders dat er ook toen weer voor Cape Cod is gekozen.

 

💪 10 JAAR LATER: Cape Cod rondom het zwembad in Nijmegen

Fotografie: februari 2024 | Voor dit project zijn niet één, niet twee, maar drie verschillende kleuren gekozen, toegepast op de Channel Siding van Cape Cod. En nu 10 jaar later ziet de gevel er nog steeds goed uit, zonder dat er een verfkwast aan te pas is gekomen.

💪 11 JAAR LATER: Woningen Doetse Hoeve Giessenburg

Fotografie: februari 2024 | In een prachtig gebied in de Alblasserwaard, dat bekend staat om zijn pittoreske landschappen, waterwegen en historische molens, staan deze woningen. De Cape Cod gevelbekleding is uitgevoerd in Zweeds Rabat, zwart van kleur. Hierdoor hebben de woningen een robuust en landelijk karakter gekregen. En 11 jaar later hebben deze woningen nog steeds hun uitstraling behouden.

Cape C still going strong

💪 11 JAAR LATER: Sportaccommodatie De Meulebèèk

Fotografie: april 2024 | Elf jaar geleden werd voor dit bijzondere project gekozen voor Cape Cod houten gevelbekleding. In 2014 werd het ontwerp bekroond met de Architectuurprijs van de gemeente Venray en Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK). Er is destijds heel bewust voor Cape Cod gekozen. Een van de redenen was dat de architect de opdrachtgever niet wilde opzadelen met onnodig onderhoud. En dat is gelukt. Na 11 jaar ziet het project er nog steeds uitstekend uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven