Woningen en appartement Ede Kernhem voorzien van Cape Cod houten gevelbekleding

Roosdom Tijhuis creëert met Cape Cod Scandinavische sfeer in Kernhem

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresEde
Realisatie2020 & 2012
ArchitectRoosdom Tijhuis
Dealer Veris Bouwcenter Nobel

Roosdom Tijhuis creëert met Cape Cod Scandinavische sfeer in Kernhem

Kernhem is de afgelopen jaren flink gegroeid. In deze woonwijk in Ede verrijzen over een langere periode in totaal zo’n 1.900 nieuwe woningen. Tien jaar geleden bouwde Roosdom Tijhuis er de eerste woningen met Scandinavisch blauw Cape Cod. In 2020 verscheen nog een serie bijzondere woningen, nu met de houten gevelbekleding in taupe uitgevoerd.

20190397 - Ede, 18 won. Kernhem, Keizershof, Cape Cod houten gevelbekleding

Kernhem is de jongste woonwijk van Ede. De wijk ligt op het kruispunt van bos, landschap en stedelijke voorzieningen. Kernhem wordt stapje voor stapje opgebouwd uit ‘Scherven’. Martijn Ebberink van Roosdom Tijhuis was als architect onder meer betrokken bij zowel Scherf 1 in 2012 als Scherf 14 in 2020: “Het bijzondere aan deze twee projecten is dat ze aan de rand van het gebied liggen. Kernhem is over het algemeen opgebouwd uit rode bakstenen en pannen, maar er zijn dus een paar plekken in het plan waar het helemaal anders moet. Die moeten echt afwijkend zijn in stijlen kleur. Scherf 1 en 14 zijn van dit soort unieke plekken. Ze hebben meer interactie met de groene omgeving om de scherven heen. Eigenlijk geldt hier: alles wat in Kernhem niet mag, mag hier wel. Dit maakte het tot een leuke, uitdagende opgave.”

Martijn Ebberink: “Omdat de woningen bestemd zijn voor de verhuur, moeten ze ook onderhoudsvrij en duurzaam zijn. Voor de gevelbekleding zochten we dus naar een houten oplossing die lang meegaat. Dat is Cape Cod geworden. Voor de woningen hebben we voor Scandinavisch blauwe Cape Cod gekozen en de appartementen zijn uitgevoerd in taupe. Daar ging het om grotere vlakken en dan is dat blauw toch iets te heftig.”

Martijn Ebberink: "De samenwerking was echt een 1-2-3tje met Veris en Plastica, het bedrijf achter Cape Cod.''
20121605 - ede cape cod 30+36 won app. kernhem

Veris Bouwcenter Nobel was daar ook bij betrokken als onze vertrouwde leverancier en raadgever op onder andere houtgebied. De samenwerking was echt een 1-2-3tje met Veris en Plastica, het bedrijf achter Cape Cod. Het is fijn schakelen met deze partners en de materialen worden altijd goed en snel geleverd. En het eindresultaat mag er absoluut zijn. De opdrachtgever is nog steeds erg tevreden over de kwaliteit van de materialen. Voor Scherf 1 geldt dat we inmiddels alweer tien jaar verder zijn en het staat er nog steeds perfect bij.”

20121605 - ede cape cod 30+36 won app. kernhem

💪 kijk hier hoe het eerste deel van het project er 12 jaar later uitziet.

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven