Plastica, duurzaam en verantwoord

Vanaf de start in 1978 onderneemt Plastica al maatschappelijk verantwoord. Aandacht voor mensen, het milieu en de omgeving stond altijd al hoog in het vaandel. Natuurlijk zijn we verder blijven kijken naar nieuwe (verbeter) mogelijkheden en kansen.

Het project “Plastica gaat op groen” is hier een goed voorbeeld van.

Plastica parkeerplaats laadpaal
Plastica receptie Plastica A-hout

Wij zetten de eisen en certificatienorm van de MVO Prestatieladder Managementsysteem (dec. 2013) in als inspiratie voor ons beleid. De verschillende thema’s komen terug in onze beleidsverklaring MVO.

Personeelsbeleid

Dankzij inzet, enthousiasme en loyaliteit van onze medewerkers kunnen we onze strategische plannen waarmaken. Met ons personeelsbeleid houden we hier ook zeker rekening mee.

Opleidingen
Plastica investeert in opleidingen en stageplaatsen. Met een opleidingsplan bieden we onze medewerkers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Arbeidsomstandigheden
Met ons Arbobeleid richten we ons op optimale arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers. Ook hebben we daarbij aandacht voor de veiligheid. Met een jaarlijkse Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) beperken we de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen tot een minimum.

Verder hebben we eigen BHV’ers in huis die eerste hulp kunnen verlenen en de aanwezige AED kunnen bedienen.

Duurzaamheid en milieu

Energie
Sinds 2014 zetten we duurzame energie van OndernemersGroen (Delta) in en sinds 2015 hebben we ook (400) eigen zonnepanelen. Ons streven is om op termijn helemaal energie-neutraal in stroomverbruik te worden.

Keurmerken
Plastica Plaat BV, Paneltex BV, Compact Systems BV en Cape Wood Products BV zijn PEFC en FSC® gecertificeerd. Het grootste deel van onze producten leveren we dan ook met PEFC of FSC® keurmerk. We vinden het belangrijk om duurzaam bosbeheer te stimuleren.

Afval scheiden en recycling
Binnen Plastica scheiden we niet alleen in de magazijnen afval gescheiden in, maar ook op de kantoren. Wij zamelen A-hout en B-hout, papier en karton, folie, metalen, batterijen, toners en inktpatronen gescheiden in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven