Cape Cod brengt blijvend de sfeer van
die kenmerkende schuren uit de omgeving terug

Zo uit zijn hoofd weet architect Arjan van Suylekom niet meer alle details van het project in Lage Zwaluwe, maar het is inmiddels ook al een tijdje geleden dat het project voor woningbouwvereniging en Stichting de Lisdodde werd gerealiseerd. Niet dat dát er aan af is te zien, want het appartementencomplex dat hij ontwierp voor bewoners met een beperking ligt erbij alsof onlangs is opgeleverd en niet al in 2011.

Lage Zwaluwe, woningen, Cape Cod
Lage Zwaluwe, woningen, Cape Cod Lage Zwaluwe, woningen, Cape Cod
Realisatie project: 2011 - Fotografie: 2011
Realisatie project: 2011 - Fotografie: 2024

Liever echt hout

“Natuurlijk heb je allerlei kunststof gevelbekleding met een houtnerfprofiel, maar daar ben ik niet zo van. Ik gebruik dan toch liever echt hout. Daar is ook nog zoveel mee mogelijk. Mijn favoriete project met Cape Cod is daarom toch wel dat voor voetbalvereniging Neerlandia ’31. Dat was én leuk om te doen én we hebben er een ontzettend mooi resultaat behaald met Cape Cod in drie kleuren blauw. Deze keuze heb ik gebaseerd op het blauw van de club en door toepassing van drie verschillende tinten is er een gemêleerd effect in de gevel ontstaan. De Cape Cod gevelbekleding heb ik nog door laten lopen op de binnenwanden van de kantine. Het vormt zo samen met de buitengevels één opvallend geheel.”

Houten gevelbekleding Cape Cod Kantine Neerlandia Dorst
Houten gevelbekleding Cape Cod Kantine Neerlandia Dorst Houten gevelbekleding Cape Cod Kantine Neerlandia Dorst
Clubhuis voetbalvereniging Neerlandia ’31. - het favoriete project van architect Arjan van Suylekom met Cape Cod houten gevelbekleding

Fijne samenwerking

“Ik weet nog dat Richard van Hout van Plastica destijds voor Neerlandia allerlei monsters in blauw heeft geregeld zodat ik de juiste combinatie kon maken. En dát is ook fijn: een leverancier waarmee je goed kunt samenwerken en waarbij je altijd terecht kunt voor monsters op maat of technisch advies over de toepassing van het product.”

 

PROJECTEN
Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven