Neerlandia ’31: Cape Cod in de kleur van de club

Voetbalvereniging Neerlandia ’31 was wel toe aan een nieuwe, moderne accommodatie. De club uit Dorst liep al sinds 2008 bij de gemeente te lobbyen om nieuwe kleedruimtes. En toen het eindelijk zo ver was, kon de kantine eigenlijk ook niet achterblijven. Nu staat er een compleet nieuw gebouw passend bij de uitstraling van de club én bij de duurzame oplossingen van deze tijd.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresMispelstraat 4, Dorst
Realisatie2020
ArchitectMarkt 38 Architectuur

Toen Neerlandia ’31 van de gemeente groen licht kreeg voor het bouwen van nieuwe kleedruimtes, werd Arjan van Suylekom van Markt 38 architectuur erbij gehaald: “De club had op basis van de bestaande kantine zelf al een plattegrond gemaakt. Ze wilden daarbij graag een aansluiting hebben tussen kantine en kleedkamers. Dat zou een aardige uitdaging worden, omdat de kantine in de jaren 60 was gebouwd en flink was verouderd.”

Licht materiaal met meer reliëf

Het nieuwe gebouw moest vanwege het bestemmingsplan gerealiseerd worden op de ‘footprint’ van het bestaande gebouw. Het aanwezige hoogteverschil tussen de twee bouwdelen inspireerde Arjan van Suylekom bij zijn keuze van de materialen: “De kleedruimten zitten in het lage deel dat dankzij de zwarte bakstenen geaard is op de grond. De kantine zit aan de kant van het veld. Dit deel zweeft als het ware. De grote glazen pui en de ranke, witte kolommen maken het heel licht. Boven de pui hebben we voor de duurzame gevelbekleding van Cape Cod gekozen. Dit is licht materiaal en geeft meer reliëf dan een volkern-plaat. Ook dankzij de kleinere profielmaten waar je voor kan kiezen. Het dak van de kantine met Cape Cod ligt als het ware op de kleedruimten. Bij de entree grijpen de twee bouwdelen en de materialen voor de gevels in elkaar.”

Echte teamplayers

“Cape Cod is er in iedere gewenste kleur. Om de juiste combinatie te bepalen, hebben we Plastica verschillende kleurmonsters laten maken. Ik heb al vaker met Plastica samengewerkt en dit verloopt altijd prima. Later in het traject hebben ze de uitvoering goed begeleid en de aannemer – Gorisse Bouw – heeft het heel mooi uitgevoerd. Bij de officiële opening hoorde ik alleen maar positieve reacties van de clubleden. En daar doe je het toch voor; dat de gebruiker er tevreden mee is.”

Houten gevelbekleding Cape Cod Kantine Neerlandia Dorst

Beelden: Peggys Content 

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven