Red cedar met drie tinten Cape Cod:
ook na 15 jaar nog een prachtige combinatie

Piet Gorter was de eerste architect die met drie oranje-bruine tinten Cape Cod de combinatie ‘red cedar’ creëerde. “Cape Cod kun je werkelijk in elke kleur die je bedenkt bestellen en je kunt er ook nog eens je eigen, unieke combinaties van maken. De ‘red cedar’ voor het kantoorgebouw in Marum was daar zo’n vijftien jaar geleden al een goed voorbeeld van. Het is daarbij ook nog eens hét voorbeeld dat die kleuren ontzettend lang mooi blijven.”

Marum kantoorpand Cape Cod
Marum kantoorpand Cape Cod Marum kantoorpand Cape Cod
Realisatie project: 2009 - Fotografie: 2009
Realisatie project: 2009 - Fotografie: 2024

Vernieuwend én vertrouwd

“In 2008 was het heel vernieuwend voor de markt, om zo met houten gevels op kleur te werken. Bij Accres werd er in de beginjaren regelmatig aangebeld door mensen die vroegen naar de gevel. Na die tijd heb ik het zelf ook vaker terug gezien op gebouwen, zoals bij de brandweerkazerne in Schagen. Zelf heb ik de afgelopen jaren bij Heeren 3 Architecten natuurlijk nog de nodige gevels toegepast in Cape Cod. Het is een mooi, vertrouwd product en ook bij opdrachtgevers is hout nog steeds erg populair.”

Ideaal voor grote gevels

“En als ik aan hout denk dat mooi op kleur moet blijven en weinig onderhoud nodig heeft, denk ik al snel aan Cape Cod. Bij grote gebouwen met een groot geveloppervlakte is dat echt een vereiste, dat het hout dat je gebruikt niet elke zoveel jaar weer behandeld moet worden. Het wordt anders een heel kostbaar plaatje. Als ze voor het kantoorgebouw in Marum bijvoorbeeld toch voor echt red cedar hadden gekozen, hadden ze het elke 2-3 jaar weer opnieuw in de olie moeten zetten. Dat is inmiddels dus al 5-7 keer. Terwijl het pand er nu met Cape Cod al 15 jaar prachtig bijstaat.”

 

PROJECTEN
Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven