Al jarenlang zwarte Cape Cod:
voor een kleurechte én warme uitstraling

Architect Jurre Jan van Reeven past al jaren Cape Cod in zijn ontwerpen toe en dan vooral in de zwarte uitvoering. “De planken hebben nauwelijks onderhoud nodig, blijven mooi en als je ze tegen een gevel ziet, dan komen ze helemaal tot leven. Door die zichtbare nerf, de verschillende diktes en breedtes vind ik het een prachtig product en nieuwe opdrachtgevers komen er ook vaak zelf mee.”

Getransformeerde villa met Cape Cod gevelbekleding in verschillende breedtes - Waalwijk

Levendige uitstraling van hout

“Als je zwarte Cape Cod tegen de gevel aan ziet, komen de planken helemaal tot leven. Je ziet de nerf dan ook goed en mensen ervaren het als een warmer product dan ze in eerste instantie op basis van een monster dachten. We zien vooral in de particuliere woningbouw dat mensen naar ons toekomen, omdat ze het eerder al ergens hebben gezien.”

Complete gedaantewisseling

“Een van de projecten die er voor mij uitspringt, is de compleet getransformeerde villa in Waalwijk. Daar hebben we bij de renovatie met polymetrische vlakken gewerkt en die Cape Cod planken in verschillende breedtes zorgen voor een unieke uitstraling. Met meer dan honderdduizend views op LinkedIn, durf ik wel te stellen dat deze toepassing de mensen echt wist te boeien. Als ik kijk naar wat ik zelf nog interessant zou vinden om te doen met Cape Cod…  dan staat een ontwerp met verschillende diktes nog wel op mijn wensenlijstje. En ook zou ik graag eens Cape Cod in Sandal Wood toepassen. Daar zitten heel mooie tintverschillen in als je het van een afstandje zien. Maar dan moet er natuurlijk wel een opdrachtgever komen die hiervoor kiest. Want uiteindelijk ontwerp je als architect voor je klanten.”

PROJECTEN
Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven