“Ik heb al zóveel prachtige projecten gedaan”

Richard van den Hout vertelt meer over zijn ervaringen én zijn toekomstdroom

Richard van den Hout is al sinds oktober 2010 Commercieel Technisch Adviseur bij Plastica Groep. Hij startte in het zuiden ‘van Maastricht tot Middelburg’ en sinds de laatste jaren werkt hij vooral voor opdrachtgevers in Zuid-West-Nederland ‘met een stukje randstad erbij’. Richard heeft in die 13 jaar tijd al heel wat mooie projecten voorbij zien komen en als hij naar de toekomst kijkt ziet hij ook nog volop leuke uitdagingen.

Persoonlijke favoriet: Massief NT

“Ik denk dat wij heel goede producten hebben en één van mijn persoonlijke favorieten is nog steeds Massief NT. Dat is een HPL plaat zonder problemen die heel lang goed én op kleur blijft. Massief NT zit al een hele tijd in het assortiment van Plastica en Jan Snoeren, de vader van onze huidige directeur, heeft destijds nog meegeholpen bij de ontwikkeling ervan. Vlak bij mijn huis staat een project met Massief NT van zo’n 30 jaar geleden en dat is nog steeds perfect op kleur. Massief NT is inderdaad duurder dan een ‘hobby plaatje’, maar die goedkope plaat moet je vaak al binnen 10 jaar opnieuw schilderen of van de gevel halen. Dan kan je mij niet wijsmaken dat het echt een slimme, goedkopere oplossing was.”

Van gedraaide toren tot sportpark

“Ik heb al zoveel prachtige projecten gedaan, maar een aantal springt er toch wel voor mij uit. Bijvoorbeeld appartementencomplex Manhattan in Roermond. Daar hebben we Alucopal met hoekoplossingen toegepast op een gedraaide toren van 15 verdiepingen. Het resultaat: een echte blikvanger met een gouden uitstraling. Dat is gewoon ontzettend mooi werk. Maar ook sportaccommodatie De Meulebeek is absoluut een bijzonder project én helemaal gebouwd door vrijwilligers. Het halve dorp daar zit op de voetbalclub en ook Jaak Deenen van Novaedes Architecten was er persoonlijk bij betrokken. Hij kwam met een dijk van een ontwerp en het eindresultaat is fantastisch. Het ontwerp met houten gevel van Cape Cod is in 2014 terecht beloond met de Architectuurprijs van gemeente Venray.”

Al met al zien ik nog heel veel leuke uitdagingen in het verschiet. En als ik naar mezelf kijk hoop ik dat ik ooit de rust krijg om een product-portefeuille voor mezelf te krijgen. Ik ben altijd heel enthousiast en creatief en ik heb aardig wat productkennis, maar voor zoiets heb ik een nog net iets meer organisatorische focus nodig. Maar als ik zou mogen kiezen, zou ik dan voor Rieder en Colorstone gaan. Met Rieder heb ik al wat projecten gedaan, zoals op het Buitenhof, en dat materiaal is echt het duurzaamste betonnen gevel product dat je kunt hebben. Daar zie ik echt nog een heel lange toekomst in.”

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven