Onderhoudsvrije gevelbekleding of onderhoudsarme gevelbekleding?

Onze gevelbekleding heeft een lange levensduur en waarschijnlijk wilt u ook dat deze eenvoudig schoon te houden is. Het voordeel van onze gevelbekleding is dat deze onderhoudsarm is. Dit houdt in dat onze gevelbekleding weinig onderhoud nodig heeft, maar dus niet volledig onderhoudsvrij is. Onderhoudsvrije gevelbekleding bestaat niet. Het is onvermijdelijk dat weerselementen door de jaren heen sporen na laten op gevels van gebouwen.

Plastica levert verschillende soorten materialen; geen onderhoudsvrije gevelbekleding maar wel onderhoudsarme gevelbekleding in hout, kunststof, metaal en steen. Ieder materiaal reageert anders op de weersomstandigheden, maar ondanks de verschillen blijven alle materialen onderhoudsarm. Op deze manier kunt u jaren genieten van een nieuwe gevel, zonder al te veel onderhoud. Hieronder leest u meer wat u kunt doen om uw gevel te behandelen tijdens lichte en zware verontreiniging.

Lichte gevelbekleding verontreiniging
Wanneer de gevel een lichte verontreiniging heeft, dan kunt u simpelweg gebruik maken van een huishoudelijk schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Gebruik tijdens het schoonmaken geen hogedrukspuit! Nadat u de gevel heeft schoon gemaakt is het belangrijk om alles even goed af te spoelen met schoon water.

Zware gevelbekleding verontreiniging
Wanneer er sprake is van een zwaardere verontreiniging op de gevel, dan kunt u altijd het beste even contact opnemen met Plastica. U ontvangt dan advies over het op de juiste manier behandelen van de gevelbekleding. Plastica levert diverse soorten materialen gevelbekleding zoals, hout, kunststof, metaal en steen die ieder een eigen behandelmethode hebben bij zware verontreiniging. Let op! Gebruik ook hier bij het reinigen geen hogedrukspuit, dit kan namelijk schadelijk zijn voor het materiaal. Vanuit Plastica zijn er productafhankelijk, speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor de verschillende materialen die uw gevel weer helemaal laten stralen.

Toepassingen van onderhoudsvrije gevelbekleding
Plastica heeft een breed assortiment, maar om een aantal voorbeelden te geven van onze onderhoudsarme producten lichten we er een paar productgroepen uit. De eerste uitgelichte productgroep is kunststof, waarbij we Massief NT als voorbeeld nemen. Massief NT is weerbestendig, en is dubbelzijdig voorzien van een sterke acrylaat toplaag. Door deze toplaag is het materiaal ook eenvoudig schoon te houden. Dit zelfde principe telt ook voor het volgende product genaamd Alucopal uit de productgroep metaal. De vlakke toplaag is van aluminium. De plaat is hierdoor niet alleen weerbestendig maar is hierdoor ook goed schoon te houden.

De laatste productgroep is hout met het product Cape Cod. Deze houten gevelbekleding is gemaakt van het Lodgepole Pine afkomstig uit duurzaam bos en is daarom voorzien van een PEFC™-keurmerk. Cape Cod heeft bewezen om bestendig te zijn tegen alle wisselvallige weersomstandigheden. Dit is mogelijk door de verduurzaming van het hout en door de afwerking met een hoogwaardige watergedragen acrylaatlak. Daarnaast krijgt u op de dekkende verf van het product maar liefst 15 jaar garantie!

Over Plastica
Wilt u een gevel die lang mooi blijft, zonder dat er al te veel onderhoud bij komt kijken? Dan bent u bij Plastica aan het juiste adres. Wij denken met onze jarenlange ervaring in het plaatmateriaal graag mee over het product dat past bij de uitstraling van uw project of bedrijf. Voor meer informatie over de onderhoudsvrije gevelbekleding van Plastica kunt u direct contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de juiste behandelingsmethode van uw verontreinigde gevel. Plastica laat uw gevelbekleding opnieuw stralen!


Vraag hier een monster aan