Onderhoudsvrije gevelbekleding of onderhoudsarme gevelbekleding?

Onze gevelbekleding heeft een lange levensduur en waarschijnlijk wil je ook dat deze eenvoudig schoon te houden is. Het voordeel van onze gevelbekleding is dat deze onderhoudsarm is. Dit houdt in dat onze gevelbekleding weinig onderhoud nodig heeft, maar dus niet volledig onderhoudsvrij is. Onderhoudsvrije gevelbekleding bestaat niet. Het is onvermijdelijk dat weerselementen door de jaren heen sporen na laten op gevels van gebouwen.

Lichte gevelbekleding verontreiniging

Wanneer de gevel een lichte verontreiniging heeft, dan kun je simpelweg gebruik maken van een huishoudelijk schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Gebruik tijdens het schoonmaken geen hogedrukspuit! Nadat je de gevel hebt schoon gemaakt is het belangrijk om alles even goed af te spoelen met schoon water.

Zware gevelbekleding verontreiniging

Wanneer er sprake is van een zwaardere verontreiniging op de gevel, dan kun je altijd het beste even contact opnemen met Plastica. Je ontvangt dan advies over het op de juiste manier behandelen van de gevelbekleding. Plastica levert diverse soorten materialen gevelbekleding zoals, hout, kunststof, metaal en steen die ieder een eigen behandelmethode hebben bij zware verontreiniging. Let op! Gebruik ook hier bij het reinigen geen hogedrukspuit, dit kan namelijk schadelijk zijn voor het materiaal. Vanuit Plastica zijn er product afhankelijk, speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor de verschillende materialen die jouw gevel weer helemaal laten stralen.

Toepassingen van onderhoudsvrije gevelbekleding

Plastica heeft een breed assortiment, maar om een aantal voorbeelden te geven van onze onderhoudsarme producten lichten we er een paar productgroepen uit. De eerste uitgelichte productgroep is kunststof, waarbij we Massief NT als voorbeeld nemen. Massief NT is weerbestendig, en is dubbelzijdig voorzien van een sterke acrylaat toplaag. Door deze toplaag is het materiaal ook eenvoudig schoon te houden. Dit zelfde principe telt ook voor het volgende product genaamd Alucopal uit de productgroep metaal. De vlakke toplaag is van aluminium. De plaat is hierdoor niet alleen weerbestendig maar is hierdoor ook goed schoon te houden.

De laatste productgroep is hout met het product Cape Cod. Deze houten gevelbekleding is gemaakt van het Lodgepole Pine afkomstig uit duurzaam bos en is daarom voorzien van een PEFC™-keurmerk. Cape Cod heeft bewezen om bestendig te zijn tegen alle wisselvallige weersomstandigheden. Dit is mogelijk door de verduurzaming van het hout en door de afwerking met een hoogwaardige watergedragen acrylaatlak. Daarnaast krijg je op de dekkende verf van het product maar liefst 15 jaar garantie!

Over Plastica

Wil je een gevel die lang mooi blijft, zonder dat er al te veel onderhoud bij komt kijken? Dan ben je bij Plastica aan het juiste adres. Wij denken met onze jarenlange ervaring in het plaatmateriaal graag mee over het product dat past bij de uitstraling van jouw project of bedrijf. Voor meer informatie over de onderhoudsarme gevelbekleding van Plastica kun je direct contact met ons verkoopteam opnemen. Wij adviseren je graag over de juiste behandelingsmethode van jouw verontreinigde gevel. Plastica laat jouw gevelbekleding opnieuw stralen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven